The Real Highlander напиша:
Сонувам многу ретко, дали еднаш-двапати месечно. Тврдам дека секој сон си има своја определена цел и дека претставува комуницирање со Бога. Кој сака нека се смее, кој не, нека верува! Минатиор месец сонував три пати, и интересно е тоа што кога ќе се разбудам, едноставно знам што означува сонот и што ќе се случи! И тоа што го очекував, тоа и се случи. Затоа верувам дека тие се патоказ, преку кој господ не предупредува и не насочува што да очекуваме и што да превземеме.
Инаку, некаде по Нова година, сонував еден многу интересен сон и се уште чекам да ми се исполни. Сигурен сум дека ќе ми се исполни. Кога ќе биде и тоа, ќе ви пишам, оти е ептен интересно.
Значи, како што реков....
На фак кај мене, учам англиски, а може да се избере и француски, со тоа што е возможно и двата јазика, само едниот оди факултативно, значи само за потпис, а не и оценка.
Јас одев на француски факултативно, ама некаде околу нова година ми дојде преку глава, па решив да се откажам...
Му го кажав тоа на професорот. Вечерта сонував како повторно сум во Париз и се среќавам со истата госпоѓа кај која бев сместен минатата година...
Изутрината кога се разбудив, знаев дека направив лош потег со откажувањето. Веќе наредната недела повторно се вратив на предавањата.
На крајот на секоја студентска година, по десет студенти, демек најдобри по француски, ги праќаат во Париз, преку Фр. амбасада. И оваа година, како и минатата, влегов помеѓу тие десет.
Едноставно, сонот ми ја исправи грешката.
Јас верувам во сонови. А вие?
Уште повеќе што моите сонови стануваат реалност!