Сонови, толкување на сонови

Н

'Никола'

Гостин
Од кога беше тоа пукањето на пмф лани (кога за малку ќе пијав еден залетан куршум), многу пати имам сонувано еден сличен сон. Демек сум на факултетот ама навечер, и секогаш одам накај тоа шумите. И пред да го изгубам од вид факултетот, се вртам за да видам кај сум и гледам го бомбардираат со авиони, и тогаш ми се јавува лицето на една другарка и ми вика зошто замина? (нема везе таа со дешавкава во реалноста, не е ни во МК). Чудното ми е што премногу реално изгледа сето тоа, и што неколку пати ми се има повторено, не скрос исто ама тука негде.

Член од
21 декември 2009
Мислења
131
Поени од реакции
26
Сонував дека сум се гледала во гледало, и сум видела човек позади мене... [непознат човек,во живо го немам видено]... кога се свртев, го снема .... и више не се свртев накај огледалото.
... После сонував дека почнало да паѓа снег... [напаѓало околу метар и пол].
И на крај сонував дека сум се шетала со другарка, со која порано многу се дружев, сме правеле муабет, и ми рекла: и јас и ти имаме многу другарки, ама тоа што го имаме поминато заедно, со никој нема да го поминеш.
Иии... на крај почнав да се будам на секои 5 минути, во паника дека ќе закаснам во школо .... додека не скопчав дека е недела...:toe:

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.548
Поени од реакции
4.457
Сонував како сум раскинал :toe:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Од кога беше тоа пукањето на пмф лани (кога за малку ќе пијав еден залетан куршум), многу пати имам сонувано еден сличен сон. Демек сум на факултетот ама навечер, и секогаш одам накај тоа шумите. И пред да го изгубам од вид факултетот, се вртам за да видам кај сум и гледам го бомбардираат со авиони, и тогаш ми се јавува лицето на една другарка и ми вика зошто замина? (нема везе таа со дешавкава во реалноста, не е ни во МК). Чудното ми е што премногу реално изгледа сето тоа, и што неколку пати ми се има повторено, не скрос исто ама тука негде.
мислам дека твојот сон е како резултат на претрепн страв или траума, поготово ако во сонот си исплашен.

инаку

бомба е некое пријатно изненадување, бомбардирање е парична загуба, авион се толкува како остварување на некои планови, желби, или започната работа која позитивно ќе заврши, другарката во сонот би требалод а ја стретнеш или слушнеш нешто од неа, обично луѓето од реалноста што ги сонуваме истите или ќе ги видиме или ќе слушнеме нешто од нив.

Сонував дека сум се гледала во гледало, и сум видела човек позади мене... [непознат човек,во живо го немам видено]... кога се свртев, го снема .... и више не се свртев накај огледалото.
... После сонував дека почнало да паѓа снег... [напаѓало околу метар и пол].
И на крај сонував дека сум се шетала со другарка, со која порано многу се дружев, сме правеле муабет, и ми рекла: и јас и ти имаме многу другарки, ама тоа што го имаме поминато заедно, со никој нема да го поминеш.
Иии... на крај почнав да се будам на секои 5 минути, во паника дека ќе закаснам во школо .... додека не скопчав дека е недела...:toe:

огледало се толкува како венчавка а некои соновници го толкуваат како тајна врска. непознатиот човек значи дека се работи за некој човек кој долго го познаваш.

Снег да паѓа се толкува како радост, а некаде се поврзува со некакви замрзнати чувства спрема некој, или спрема тебе од некого.

и делот со дургарак ти е само едно пријатно сеќавање на миговите поминати со неа, евентуално може нешто да се сретнете на јаве или ќе слушнеш нешто од неа.

тоа со школото нормална појава на сите ни се случува како резултат на голема одговорност и грижа на совест.

Сонував како сум раскинал :toe:
најверојатно нема да раскинеш со неа, или поинаку кажано долго време ќе поминете заедно.

психолошки гледано, може да се чувствуаш малку заситено, тежнееш за слобода...

_iva*

Шмизла у хороскоп
Член од
6 декември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
8
Шо значи тоа во сон - се излапав со дете шо појма немам кое е, пониско од мене, бушава коса.И знам нешто се испраќавме мене ме чекаше автобус. Ама така го залапав ?!?!?! Се будам и си викам кој к-рац ќе беше оваа :nesvest:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.594
Поени од реакции
6.353
2 пати сонувам една другарка(симпатија) дека умира.Што ќе да е? :jaj:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
У задно време скоро исти ситуации сањам како треба на некој кој што се во невоља да им помогнам а неам сила за такво нешто и ништо не правам само стојам и гледам као се мачат ?????

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Вака сега..Многу чуден ми е сонов, особено овој период. Јез да си се стаив самиот под притисок да направам добро на колоквиумите, али немогуче да е сонов поради тој притисок. Редовно сонувам како на мобилен ми се јавува некој средновечен човек Ѓорѓи. Работата е што не ми кажувал ни што работи, ни што сака туку само ќе ми се јави 10 секунди и спушта. И сега во овој сон требаше да се најдеме со тој Ѓорѓи во едно кафуле во мое маало(кафулето ми е изменето во сонот и како такво и него го сонувам во повеќето сонови), но Ѓорѓи не дојде. И веќе преку глава ми беше од него, му се јавив и дознав дека е всушност инспектор и дека примил дојава за кражба за еден бивши мој добар другар.(кој навистина си беше таков во минатото, сега не сум сигурен) И тогаш се најдовме, направивме долг моабет и на крај се расчисти се со инспекторов, со предупредување од него да не слушнел некоја дојава за мене. Во сонот добив идеја да не случајно сум местен од сестра ми и зет ми, бидејќи они цело време го знаеа, а пред да се видам со Ѓорѓи се видов со зет ми, а по средбата со сестра ми и они знаеа за што се работи. Уште еден детал, може небитен е тоа што во сонов ја испраќав женската накај дома со автобус, а во живо живее на 5-10 мин од мене.

Само што се разбудив и поради тоа ги знам повеќето детали од сонот.

Предходно Wild Dolphin ми кажа дека да се заврши нешто во сонот, е знак дека нешто ќе се заврши во реалноста, ама што би можело да значи сонов...

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Сонував како летам со падобран :toe: што значи ова?

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Еве по трет пат го сонувам сонов, како се запознавам со некој дечко во дискотека и двајцата пијани и се договараме да се земеме за 2 недели. Јас си одам дома и почнуваат подготовки за свадба сите се спремаат, и доага денот на свадбата, а јас немам што да облечам, и плус дечкото никаде го нема, па му се јавувам и он онака изненаден ми вика, ма каква свадба и тука мене ме фака паника и хаос. А во една варијанта на сонот дечкото се појави, али јас си викам зар за овој да се омазам и ме пука депрасија. Значи ли ова нешто?

Е

експерт

Гостин
Ако навистина очекувате некој да ви ги протолкува соновите и тоа да биде вистина - грешите.
Соновите се производ на нашиот мозок и како некој без поголема психолошка анализа на вашето однесување, навики и состојба може да знае што сте мислеле и која е последицата баш таква конструкција на настани да направи вашиот мозок.

Тоа народно толкување е бабини деветини и нема ни ронка вистина, се разбира бидејќи се заснова на фактот дека соновите ја предвидуваат иднината :vozbud:.
А толкувањето на соновите, па дури и од психоаналитичар сметам дека нема многу да ви помогне да ги решите проблемите во реалниот живот.
Како и да е, мозокот е многу повеќе активен додека сонува, отколку кога е буден, мора да има причина зошто е тоа така.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.016
Ако навистина очекувате некој да ви ги протолкува соновите и тоа да биде вистина - грешите.
Соновите се производ на нашиот мозок и како некој без поголема психолошка анализа на вашето однесување, навики и состојба може да знае што сте мислеле и која е последицата баш таква конструкција на настани да направи вашиот мозок.

Тоа народно толкување е бабини деветини и нема ни ронка вистина, се разбира бидејќи се заснова на фактот дека соновите ја предвидуваат иднината :vozbud:.
А толкувањето на соновите, па дури и од психоаналитичар сметам дека нема многу да ви помогне да ги решите проблемите во реалниот живот.
Како и да е, мозокот е многу повеќе активен додека сонува, отколку кога е буден, мора да има причина зошто е тоа така.
Експерт :vozbud:

моќта на потсвеста =)) ...

Не мора да пишеш у секоја тема од мистерии - дека не веруваш ..Дај да ја најдеме причината за болдираното..

Можда ..Rapid Eye Movement е мистеријата =))

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Сонував како мајка ми била бремена, и се пораѓала. А татко ми го немало никаде. јас седам до мама и некако ладнокрвно, некако како да ми е сеедно.?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Сонував како мајка ми била бремена, и се пораѓала. А татко ми го немало никаде. јас седам до мама и некако ладнокрвно, некако како да ми е сеедно.?
Болест на некој близок.

Kajgana Shop

На врв Bottom