Не сакаме одговорност, нејќеме рамноправност, децениска дискримизација...
Ај вака.. задњо од мене за оваа тема, зошто пак ќе кажам, не сте реални и не ни сакате да бидете. И затоа не сакам да живеам со такви луѓе, секој ден нешто им фали. Све сте вие повредени.. а јас како државјанин кој се декларира како Македонец не смеам да писнам и ако случајно кажам нешто „патриотско“ ондак сме фашисти и нацисти. Али затоа УЧК ќе го величиме.
1) 20 години уназад, албанец како гласачко тело и граѓанин има поголемо право од мене како Македонец кој си ја сака државата во која живее - Македонија
2) Во државни институции, предност имаат (после роднински врски) албанците
3) 20 години го величите албанското знаме, албанската идеологија и албанската територија, додека Македонското не сакате да го спомнете
4) Албанска партија вика дека ќе има војна ако не е во влада
5) Во сите албански населби/општини, нема едно Македонско знаме на јавна површина. Ни едно
6) Сменивме име, албанското гласачко тело 99% имаше излезеност и сега се пали на терминот „Северна“
7) Ќе ти набројам над 50 (државни или „државно-приватни“) места каде албанец е министер, директор или заменик претседател со години
8) Заменик претседател е албанец, член на организација која крвнички убилава Македонци
9) Вака можам до утре.
пс:
https://politika.com.mk/нухиу-ги-потпишавме-актите-за-албанск/
Ај шетај, те молам не ми реплецирај.