Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.382
Поени од реакции
4.307
Зошто не се интегриравте/образувавте/дискриминиравте е еднакво на тоа зошто бездомниците едноставно не си купуваат куќи.
Абе во клас една година имав ЕДЕН шконтар, само тој беше со сите единици на полугодие, с во ранец наместо книги имаше палка, пендрак, шипка од стол и нож. Ние бевме 25 библиски македончиња, а тој еден маргинализиран албанец кој немаше книги, па мораше палка и пендрак да носи во школо. Вујко му бил соучесник во криминалите на Агим Красничи, имено познат хирург на скопската клиника.

Бездомници има кои се тешко болни па не се во можност да работат за псрче леб и кров над глава, и за тие ми е многу жал. Ама тие се 10% илинпомалку.

Другите се здрави прави, кои сакаат да просат или да крадат, наместо да работат. Им викаш да исчистат подрум, не сакаат. Им викаш да кренат све што ти е старо во подрум и да го носат да си го користат или продаваат, нејќеле.

Оштетена облека еден циган ми одби, а неговата се распаѓаше

За овие воопшто не ми е жал.

Така и вие, имате училишта, ама вас појако ви е да ги преименувате во чест на УЧК борци и нарко босови. Ако има еден доктор, научник, инженер што патентирал нешто, јас прв ќе гласам за промена на името во нивна чест во доминантна македонска населба.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.380
Поени од реакции
8.982
Абе во клас една година имав ЕДЕН шконтар, само тој беше со сите единици на полугодие, с во ранец наместо книги имаше палка, пендрак, шипка од стол и нож. Ние бевме 25 библиски македончиња, а тој еден маргинализиран албанец кој немаше книги, па мораше палка и пендрак да носи во школо. Вујко му бил соучесник во криминалите на Агим Красничи, имено познат хирург на скопската клиника.

Бездомници има кои се тешко болни па не се во можност да работат за псрче леб и кров над глава, и за тие ми е многу жал. Ама тие се 10% илинпомалку.

Другите се здрави прави, кои сакаат да просат или да крадат, наместо да работат. Им викаш да исчистат подрум, не сакаат. Им викаш да кренат све што ти е старо во подрум и да го носат да си го користат или продаваат, нејќеле.

Оштетена облека еден циган ми одби, а неговата се распаѓаше

За овие воопшто не ми е жал.

Така и вие, имате училишта, ама вас појако ви е да ги преименувате во чест на УЧК борци и нарко босови. Ако има еден доктор, научник, инженер што патентирал нешто, јас прв ќе гласам за промена на името во нивна чест во доминантна македонска населба.
Гледај на овој што му пронашле:

1727174857587.png
А @puno сигурно си мислел дека ќе му пронајдат Капланова турбина.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.869
Поени од реакции
4.997
Хмммм...све ми се чини дека дотичниов лик сакал да земе автограм од Тејлор Свифт или барем да се фотне со неа, ама на малку „необичен„ начин...

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Лијџе бе шо прајте муабет со овај? Пред една година Албанец уби 14 луѓе за Божиќ во Виена.
Проблем, сметен под тепик од фамозната ЕУ.
Во полиција рекол дека е Македонец, медиумите известуваја дека Македонец убил толку и толку лица. Всушност, кога ќе ги видиш името и презимето знаеш дека е антички, афтохтон.
Се разбира, локалното население знае што точно е тој по потекло, пошто знаат и тие кој прави така.
Автоматски споено мислење:

Ако овие се антички, тогаш ја нејчам појче да сум антички, ептен ми го пукаат бабулето на античка битност. Со гордост ќе сум Словен и ќе љубам луѓе од Словакија и Чешка.
Шо подалеку од оваа гнаса на светот.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Нема соживот со вакви:

Се играше 90+6.минута, резултатот беше 0:1 за Вардар. Домашниот Тиквеш постигна гол за 1:1, судиската тројка на чело со Александар Ставрев го поништи и дојде до инцидент во кој страдаше помошникот Гоце Петрески кој беше удрен. По ова Ставрев го прекина мечот, ова е дефинитивно.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.382
Поени од реакции
4.307
Па македонец удира македонец. Не го оправдувам. Да беше судијата Шкурим Збурим ќе беше фер и поштено удрен, како што вие знаете да правите во Чаир, Тетово и другите насилно одземени села, заканувајќи и тепајќи сѐ што е македонско.

Кај Шкендија Харачин нема да победи ни Барселона, затоа што не смее, ќе ги убијат.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
[/QUOTE]
Кај Шкендија Харачин нема да победи ни Барселона, затоа што не смее, ќе ги убијат.
Не заборавај на органите, органите ќе им ги вадат на каталонциве и ќе ги продават на иста тезга со дрогата.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.352
Поени од реакции
113.635
Нема соживот со вакви:

Се играше 90+6.минута, резултатот беше 0:1 за Вардар. Домашниот Тиквеш постигна гол за 1:1, судиската тројка на чело со Александар Ставрев го поништи и дојде до инцидент во кој страдаше помошникот Гоце Петрески кој беше удрен. По ова Ставрев го прекина мечот, ова е дефинитивно.

Ова не е етнички инцидент бе тенџере едно.

• Ми се допаѓа

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.345

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.631
Поени од реакции
1.197
Ај кога @Dardan-ia си веќе кај фудбалот, еве една тазе случка од викендов.

3та лига Запад, натпревар меѓу Тетекс и Влазрими од Слатино. Се си течеше нормално и коректно до моментот додека Тетекс не даде гол. Малце после тоа, се деси една фрка на теренот каде што после еден дуел дојде до гужва на самиот терен и беше удрен играч на Тетекс, ама ајде ќе подведеш под нормално тоа, ипак е трета лига, такви ствари се дешаваат. Она што е интересно е што у таа фрка, еден од играчите на Влазрими, кој при тоа не беше испровоциран од никого, се сврте кон делот каде што беа навивачите на Тетекс и почна да гестикулира, да го покажува орелот, да се фаќа за к‘р, да повикува на тепање. Нормално публиката зовре, а овој идиотов доби црвен. Очекувано.

Најјак момент беше кога излагаше од терен. Публиката што беше дојдена од Слатино, а беа у голем дел дојдени, станаа и го поздрави со аплаузи и овации мислиш дал гол у финале на ЛШ, а овој поттикнат од тоа се осети силен и пак почна со истите гестикулации и да повикува на тепање. Среќа негова што имаше еден куп џандари и што имаше доста луѓе, навивачи на Тетекс што смируваа некој да не влезе во терен, иначе ќе имаше плачење за дискриминација и за тоа дека Албанците се сегде тепани итн.

Абе еј, какви морони. Екипата ти губи, ти со своите неандерталски потези ја оставаш на цедило и на све тоа, добиваш овации од твоите као којзнае каков потег да си направил.

Затоа не дрндај многу за соживот, би те замолил.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.742

Словенски топоними се среќаваат дури и на Пелопонез...селото Стемница прво ми паѓа на ум, селото не е преименувано.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.398
Значи едно исто сите си пишувате, како си заклучи дека нема доктори, научници и инженери?
99 % од моите клиенти се од диаспората, ги има од сите сфери, има кои работат по скелиња, има и доктори, конкретно имам клиент од Гостивар кој е кардиолог во САД и беше неколку години директор на болница и има и патенти на свое име, има и спортисти во Швајцарија, има и криминалци.
Тоа што вие читате само за криминалците е друга тема, секако и за Дуа Липа и Бебе рекса дознавте некако.

И да се изгради едно општество се потребни повеќе од 20 години, игра улога и дедото да е со образование.

Да бе, дедо ми нејќел да се образови, ниту сакал во град да живее, сакал он самиот да се маргинализира. Го реши расизмот, браво.

Сериозно се мислам дали ова е сарказам.

Ова е последица на следење црна хроника бе друже, ништо друго, вам ви се допаѓа да читате црна хроника за албанците, вашите портали знаат што ве пали, бизнис е за нив ова. Не кликни на видеото џабе, трик е тоа, не видео, поголем кликбејт ни задницата на Кардашиан не е.
Другар, прочитај си ги сопствените постови, постовите на тигри и другиве твои браќа. Тие доволно зборуваат за менталното уназадуваење со кое сте осакатени со векови.
Автоматски споено мислење:

Ова не е етнички инцидент бе тенџере едно.
Џабе му кажуваш. Назад е тој во еволуцијата тоа да го свати.

• Ми се допаѓа
Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
@puno на следни избори гласајте за ВМРО, а не за „вашите“ партал партии и ќе осетиш разлика. И не ми глуми калимеро, претпоставувам имаш солидни примања во држава кај што велиш дека си дискриминиран, ограбен, мразен и штокурзнам. И да има дискриминација и омраза затоа што си Албанец, тоа е само поради курчот на „вашите“ партии. Или како што би рекол почитуваниот Зоки: „Не вредат 5 пари.“

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.663
Читам вчера Али Ахмет пак по 100 пат кажал дека државата била и нивна, па незнам дали мисли дека со повторување на таа смешна изрека некој ќе престане да му се смее, или пак нема да го види неговото лице антимакедонско и геноцидно.
Чија е државата се знае веќе цел век исто и кој јазик се користи а тоа е народниот македонски јазик.

Kajgana Shop

На врв Bottom