Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
The Albanian language has been written using many alphabets since the earliest records from the 15th century.

The oldest surviving attestation of modern Albanian is from 1462.[

Значи писмен доказ, а не рекла-казала нема до 15 век. Контра на тоа, словенско писмо имаш во цркви многу, многу претходно. Каде има нешто напишано на албански до 15 век бе Африм?
Семејството на Скендербег очекувам да нема СЛОВЕНСКИ имиња како Станиша бе Африм, да не се закопувале во манастири од Стефан Немања бе Африм. Абе Африм.
Аха, писмено мислеше :pos: , викаш ако не било пишано не постоело јазикот?
Не е рекла казала муабет бе.
Немаа своја црква албанците, беа интегриран дел на византија.
Делот на албанците кои падна под грчката црква си ставаа грчки имиња, тие на север падна под словенските цркви за кои словенските имиња беа прифатливи, како што беа за католичката црква латинските имиња.
Не е ракет сајнс ама ете мора како на дете да ви е објаснува.
И не бегај од темата буквално секое шиптaрско доминантно село во Македонија убаво си пишува шиптaрите од каде дошле. Еве ти го твоето родно Черкези:

Родови
[уреди | уреди извор]
Черкези е албанско село, а порано било черкеско.
Според истражувањата од 1965 година, родови во селото се:

Ама тоа тебе како што рече не те интересира кој од каде дошол, ама вие први сте биле. Епа не бива бе така, Африм. И уште други прашања ти поставија за топоними и за се останато.
Никогаш не сум негирал преселби од едно место на друго, и нашето семејство е дојдено од Гари, ете се спомнува кај цитатот, и јас самиот сум постирал во форумов за тоа.
Ама не значи тоа дека албанците се дојденци од Дагестан од страната на турците, не знам како тоа дедуцираш со фаците од битпазар и со селава.

На негираш ислам е најголем грев што можеш да направиш, да сум муслиман е оксиморон да викам дека не сум муслиман.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.455
Не е ракет сајнс
Фројдовска грешка или професионална деформација беше ова?

На негираш ислам е најголем грев што можеш да направиш, да сум муслиман е оксиморон да викам дека не сум муслиман.
What is the meaning of taqiyya?

taqiyyah, in Islam, the practice of concealing one's belief and foregoing ordinary religious duties when under threat of death or injury. Derived from the Arabic word waqa (“to shield oneself”), taqiyyah defies easy translation.

Значи по ислам смееш да ги лажеш каурите дека не си муслиман. Така да не е оксиморон ако е према каури. Ама признај, оџа те венчаше нели? Кажи си де наши сме си, ми треба за во колексијата. Не јадеш свинско, на децата ќе им правиш сунет, имаат муслимански имиња, про палестина си и секако те венчал оџа. Ама ти не си муслиман.

Него со фаците што правиме? Имаш некоја идеја зошто на цела таа историска калакурница (ти пуштив Јутуб да гледаш) само вие и циганите (и во некоја мера "модерните" грци) сте со уникатни фаци кои ги нема во ниедна друга земја?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Фројдовска грешка или професионална деформација беше ова?

What is the meaning of taqiyya?

taqiyyah, in Islam, the practice of concealing one's belief and foregoing ordinary religious duties when under threat of death or injury. Derived from the Arabic word waqa (“to shield oneself”), taqiyyah defies easy translation.

Значи по ислам смееш да ги лажеш каурите дека не си муслиман. Така да не е оксиморон ако е према каури. Ама признај, оџа те венчаше нели? Кажи си де наши сме си, ми треба за во колексијата. Не јадеш свинско, на децата ќе им правиш сунет, имаат муслимански имиња, про палестина си и секако те венчал оџа. Ама ти не си муслиман.

Него со фаците што правиме? Имаш некоја идеја зошто на цела таа историска калакурница (ти пуштив Јутуб да гледаш) само вие и циганите (и во некоја мера "модерните" грци) сте со уникатни фаци кои ги нема во ниедна друга земја?
Ниту едно ниту другото, raket е на албански.
Такија е кога исламот има добивка од тоа, во овој случај што добива исламот јас да го негирам во каурски форум?
Не ме венчаше оџа, жими Ричард Давкинс
Сум јадел свинско
Децата мои немаат муслимански имиња жими Карл Саган

А за лицата кога пишуваш ми делуваш на апофеничен, не е добар знак.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.430
Поени од реакции
11.341
Такија е кога исламот има добивка од тоа, во овој случај што добива исламот јас да го негирам во каурски форум?
Сум јадел свинско

Користа е да се умилкуваш да искочиш добар шиптaр со цел да изнудиш доверба и се знае послем ножот во грб

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.455
Сум јадел свинско

Не работи кеширањето иначе ќе ти извадам 3 цитати каде пишуваш дека не јадеш свинско и цитат дека децата ти се викаат Рустем и Џеват како и цитат дека жена ти те притиска да им правиш сунет на децата.

Иначе you still got it, уште си ми омилен шиптaр иако морам да признаам дека тигарот го држи виското второ место. Командант Тостери ме смее повеќе квантитативно, ама ти ме смееш повеќе квалитативно.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.238
Поени од реакции
1.806
КОД: Познати бизнисмени фатени во кражби на струја Јавното обвинителство истражува

imate nekoe mislenje za ova, ili ne se od Aracinovo zatoa ne vi interesira?:pos:
NE E MOZHNOOOO!!!
Автоматски споено мислење:

@Sussaro

Mnogu e ednostavno, pishuaj vo google: who are albanians.

1727132618586.png

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.113
Поени од реакции
30.180
Па тоа е цената да живееш до латините и грците илјадници години.
90%? чисто се сомневам, ама исто објаснување давам и за турските топоними, со време ќе ги смениме и едните и другите, со време.
A za farma, oranje zosto nemate svoi aftoktoni zborovi? Oranje i farma se stolbovi na edna anticka civilizacija, nema logika da nemate svoi. Unisteni civilizacii kako mikenska i Troja imaat pogolem leksikon.
Ova se samo nekolku debatni poeni zosto ne moze naukata da ve povrze so anticki Iliri.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.152
КОД: Познати бизнисмени фатени во кражби на струја Јавното обвинителство истражува

imate nekoe mislenje za ova, ili ne se od Aracinovo zatoa ne vi interesira?:pos:
Краделе струја, одма биле фатени, исклучени, казнети.

Во Арачиново кога ќе има ваква експресна разврска?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.651
Зошто не се интегриравте/образувавте/дискриминиравте е еднакво на тоа зошто бездомниците едноставно не си купуваат куќи.
Епа објасни де, убаво прашав. Еве ја глуп сум и не знам, пробај како на мало дете да ми објасниш. И пробај исто така да објасниш зашо Кипер вработува само Албанци, ако не ти е мака секако.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.113
Поени од реакции
30.180
Викаат зошто не се интегриравте а просто им пречат насекаде албанците.
Бидејќи сте насилни, наметнувате туѓ јазик и опасна религија.
Тоа значи дека инстинктот на македонецот уште работи.
Автоматски споено мислење:

Треба да најдеш еден историчар кој тврди дека албанците се дојдени од Дагестан или од било каде, само еден.
Страбо, римски историчар.
SmartSelect_20240924-084225_Drive.jpg

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.386
Краделе струја, одма биле фатени, исклучени, казнети.
Оваа финта е јавна тајна од поодамна, најмалку 7 години. Претпоставувам дека нешто има врска со активна/реактивна моќ.

Kajgana Shop

На врв Bottom