Абе во клас една година имав ЕДЕН шконтар, само тој беше со сите единици на полугодие, с во ранец наместо книги имаше палка, пендрак, шипка од стол и нож. Ние бевме 25 библиски македончиња, а тој еден маргинализиран албанец кој немаше книги, па мораше палка и пендрак да носи во школо. Вујко му бил соучесник во криминалите на Агим Красничи, имено познат хирург на скопската клиника.Зошто не се интегриравте/образувавте/дискриминиравте е еднакво на тоа зошто бездомниците едноставно не си купуваат куќи.
Бездомници има кои се тешко болни па не се во можност да работат за псрче леб и кров над глава, и за тие ми е многу жал. Ама тие се 10% илинпомалку.
Другите се здрави прави, кои сакаат да просат или да крадат, наместо да работат. Им викаш да исчистат подрум, не сакаат. Им викаш да кренат све што ти е старо во подрум и да го носат да си го користат или продаваат, нејќеле.
Оштетена облека еден циган ми одби, а неговата се распаѓаше
За овие воопшто не ми е жал.
Така и вие, имате училишта, ама вас појако ви е да ги преименувате во чест на УЧК борци и нарко босови. Ако има еден доктор, научник, инженер што патентирал нешто, јас прв ќе гласам за промена на името во нивна чест во доминантна македонска населба.