The Savior
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 9.732
Attachments
-
414,2 KB Прегледи: 16
Дај кажи што имам испуштено, што /кога беше / имаше атмосвера на патриотизам во изминатиов период.Да бидеме реални, како што каже еден од шошкиве тука, гледаат од нас па така и они се понашаат.
Секогаш кога имаше дивјачки избилици на национализам кај нив, беше во периоди кога кај нас се случуваа некои потези и создавање на атмосфера на некаков квази-патриотизам дали под Груевски или под овие сега. Неслучајно се слави вака гласно баш овој 28 Ноември,а не минатите. Само се плашам дека Груевски беше 100 пати попаметен од ова мулево Мицковски кој нема никаков осет за политика и ќе ги дотера меѓуетничките односи до тотална ескалација.
И тие во Лондон, Словенија се огледуваат на нас?Да бидеме реални, како што каже еден од шошкиве тука, гледаат од нас па така и они се понашаат.
Секогаш кога имаше дивјачки избилици на национализам кај нив, беше во периоди кога кај нас се случуваа некои потези и создавање на атмосфера на некаков квази-патриотизам дали под Груевски или под овие сега. Неслучајно се слави вака гласно баш овој 28 Ноември,а не минатите. Само се плашам дека Груевски беше 100 пати попаметен од ова мулево Мицковски кој нема никаков осет за политика и ќе ги дотера меѓуетничките односи до тотална ескалација.
И што пиша ти? Буквално истиот муабет од менеА вие ваљда не сте толкави безкичмењаци, па чекате “прљавите провинцијалци“ градот да ви го браниме?
Или на нас само од корист гледате, само кога треба од говна да се вадиме тогаш сме исти нема разлика кој од кај е, а вака по дефолт сме провинцијалци?
Од мој круг не знам никој да глуми скопјанец, а таквите од нас повеќе се исмевани ти гарантирам.
Ме тераш сеа од тема да бегам, не сакам да бидам негативецот, последните неколку години бев на секој голем протест во Скопје, во толпата секаков дијалект ќе чуеш само скопски не, евентуално некој залутан пензионер, малку ли автобуси и комбиња се полнеа од внатрешноста за секој скопски протест?
“Дошо сам из Пичковца ког нема ни на мапи,на западуу Скопљу научио шта је живот прави“
Не се гледам за супериорен воопшто со тоа што ти пишав дека Скопје е наполнето со доселеници и сам сигурно имаш другари или познаници што мигрирале во СкОди излези по скопските улици и прашај ги. Скопје во историјата на Македонија е едно големо ништо, скоро сите ликој во историјата се од другите градој на Македонија. Гледам дека имаш комплекс на супериорност, олабај малце. Не сакам да одам Off Topic само заради некој шо се смета супериорен и не можи да се соочи со вистината.
А ова го прочита ли? Од каде е шиттарскиот корен?drugar kazhav ednash od znaeme deka sme autoktoni, eve i veke ne me prasah za ovie raboti, tuku vleguvaj vo google i pisuaj na angliski "who are albanians" ili "who are descendants of ilyrians", ili "what languange is albanian", i ke ti kazhe kompjuterot. Ne znam zash se macite.
Прегледај го приврзокот 436922
@Sussaro gledaj Ajnshtanu. Prvo, ako siromashtijata e simbol na civilizacija, togash jas ne sakam da bidam civiliziran, i ne veruvam deka bi imal nekoj normalen covek shto saka da bide civiliziran pod tvoite uslovi. No ocigledno ne e taka, znaci, sum ti kazhal sum bill vo mesta kaj shto lugeto nemat leb da jadat, i vo isto vreme nemaat C od Civilizacija (Afrika), no isto i vo civiliziranite drzavi se gleda kolku e nivnata siromashtija (ne kupat toster na rati, za da razberesh, tosterot e simbol na toa deka e neshto mnogu eftino), znaci ne se siromashni.
Ako mislish deka ste siromashni ama civilizirani, togash kako i seshto drugo, vie imate teorii shto vazhat samo za vas
Vie ste siromashni bidejki nacinot na vashiot zhivot e zasnovana vo omraza kon Albancite, i naviknati ste da rabotite vo drzavna rabota (bidejki ste dobri za administracija, drzavata e vasha, a albancite se treba da rabotat tamu) so plata cell zhivot, i posle penzijata, da rabotite taksisti bidejki ne vi stigne platata. Jas sum naviknat da rabotam poveke dodeka sum mlad, za da imam dobra kuka, dobar kapitall vo starost, i da go uzivam starostata vo neshto podobro od taksist.
Од мали ги спремаат за терористи козоебачи.(Видео) Со пушки, пиштоли и униформи на УЧК деца од Челопек го прославуваа Денот на албанското знаме – Јаневска била згрозена
Деца во униформи на УЧК и со пушки и пиштоли го прославуваа Денот на албанското знаме во тетовско Челопек. Фотографии и снимки од „пригодната“ прослава ги преплавија социјалните мрежи, а министерката за образование, Весна Јаневска на Фејсбук напиша дека била згрозена од настанот...infomax.mk
Све да се исколе треба ова
Dali ova e neshto shto vazhi samo vo Makedonija neli?
И во цела светска литература ако прочиташ ќе се увериш.Dali ova e neshto shto vazhi samo vo Makedonija neli?
Prashaj go tvojot ex premier Lupco Georgievski, za svetskata historija.И во цела светска литература ако прочиташ ќе се увериш.
Шутрак, ај пошо сакаш да го цитираш многу Љубчо, тоа го има кажано во контекст со разликите со Бугарската историја што ги имаме за историските личности што ги сметаме ние за наши, они за нивни. Уживај и ние учиме исто како што учат во цел свет, а тоа е на пример дека Балистите биле нацистички соработници кои што убивале и колеле Православно население во Западна Македонија и Косово.Prashaj go tvojot ex premier Lupco Georgievski, za svetskata historija.
svetskata historija e toa shto ti prativ vo screenshot, zatoa go ima vo google, wiki, e sekade .
Tvojata vazhi samo vo makedonija i srbija
Прегледај го приврзокот 437006Можеш да почнеш од 47-ма страна да ја читаш за да си заштедиш време и нерви...
Albanian Identities : Myth And History : Group of authors : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
Stephanie Schwandner Sievers, Bernd J. Fischer - Albanian Identities: Myth And Historyarchive.org
А самиот да ја читнеше пред да ја постираш?