Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.429
Поени од реакции
9.091
Да бидеме реални, како што каже еден од шошкиве тука, гледаат од нас па така и они се понашаат.

Секогаш кога имаше дивјачки избилици на национализам кај нив, беше во периоди кога кај нас се случуваа некои потези и создавање на атмосфера на некаков квази-патриотизам дали под Груевски или под овие сега. Неслучајно се слави вака гласно баш овој 28 Ноември,а не минатите. Само се плашам дека Груевски беше 100 пати попаметен од ова мулево Мицковски кој нема никаков осет за политика и ќе ги дотера меѓуетничките односи до тотална ескалација.
Дај кажи што имам испуштено, што /кога беше / имаше атмосвера на патриотизам во изминатиов период.
Инаку мулево си е супер за разлика од Грујо.
Ова дивеењево што го видовме не е резултат на атмосвера на патриотизам од наша страна, туку како резултат на политикта на НЕКАЗНИВОСТ што ја практикуваше Грујо и овие другиве на кој што не сакам ни името да им го спомнам, ова е резултат на тоа што овие што дивееа се научени да дивееат 20 години, да продаваат курч зашто знаат дека нема да одговараат.
Еве овие дечиштава што дивееа нека ги испозатворат, не мора 5 години, 5 месеци нека се па ќе видиш дали истото ќе го прави наредниот пат.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.158
Поени од реакции
30.294
Да бидеме реални, како што каже еден од шошкиве тука, гледаат од нас па така и они се понашаат.

Секогаш кога имаше дивјачки избилици на национализам кај нив, беше во периоди кога кај нас се случуваа некои потези и создавање на атмосфера на некаков квази-патриотизам дали под Груевски или под овие сега. Неслучајно се слави вака гласно баш овој 28 Ноември,а не минатите. Само се плашам дека Груевски беше 100 пати попаметен од ова мулево Мицковски кој нема никаков осет за политика и ќе ги дотера меѓуетничките односи до тотална ескалација.
И тие во Лондон, Словенија се огледуваат на нас?
Woooow, не сме свесни значи колку сме влијателни.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.365
А вие ваљда не сте толкави безкичмењаци, па чекате “прљавите провинцијалци“ градот да ви го браниме?
Или на нас само од корист гледате, само кога треба од говна да се вадиме тогаш сме исти нема разлика кој од кај е, а вака по дефолт сме провинцијалци?

Од мој круг не знам никој да глуми скопјанец, а таквите од нас повеќе се исмевани ти гарантирам.

Ме тераш сеа од тема да бегам, не сакам да бидам негативецот, последните неколку години бев на секој голем протест во Скопје, во толпата секаков дијалект ќе чуеш само скопски не, евентуално некој залутан пензионер, малку ли автобуси и комбиња се полнеа од внатрешноста за секој скопски протест?

“Дошо сам из Пичковца ког нема ни на мапи, на западу у Скопљу научио шта је живот прави“ :oftopik:
И што пиша ти? Буквално истиот муабет од мене :masa:
Автоматски споено мислење:

Оди излези по скопските улици и прашај ги. Скопје во историјата на Македонија е едно големо ништо, скоро сите ликој во историјата се од другите градој на Македонија. Гледам дека имаш комплекс на супериорност, олабај малце. Не сакам да одам Off Topic само заради некој шо се смета супериорен и не можи да се соочи со вистината.
Не се гледам за супериорен воопшто со тоа што ти пишав дека Скопје е наполнето со доселеници и сам сигурно имаш другари или познаници што мигрирале во Ск

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.041
Поени од реакции
9.732
drugar kazhav ednash od znaeme deka sme autoktoni, eve i veke ne me prasah za ovie raboti, tuku vleguvaj vo google i pisuaj na angliski "who are albanians" ili "who are descendants of ilyrians", ili "what languange is albanian", i ke ti kazhe kompjuterot. Ne znam zash se macite.

Прегледај го приврзокот 436922

@Sussaro gledaj Ajnshtanu. Prvo, ako siromashtijata e simbol na civilizacija, togash jas ne sakam da bidam civiliziran, i ne veruvam deka bi imal nekoj normalen covek shto saka da bide civiliziran pod tvoite uslovi. No ocigledno ne e taka, znaci, sum ti kazhal sum bill vo mesta kaj shto lugeto nemat leb da jadat, i vo isto vreme nemaat C od Civilizacija (Afrika), no isto i vo civiliziranite drzavi se gleda kolku e nivnata siromashtija (ne kupat toster na rati, za da razberesh, tosterot e simbol na toa deka e neshto mnogu eftino), znaci ne se siromashni.
Ako mislish deka ste siromashni ama civilizirani, togash kako i seshto drugo, vie imate teorii shto vazhat samo za vas :)

Vie ste siromashni bidejki nacinot na vashiot zhivot e zasnovana vo omraza kon Albancite, i naviknati ste da rabotite vo drzavna rabota (bidejki ste dobri za administracija, drzavata e vasha, a albancite se treba da rabotat tamu) so plata cell zhivot, i posle penzijata, da rabotite taksisti bidejki ne vi stigne platata. Jas sum naviknat da rabotam poveke dodeka sum mlad, za da imam dobra kuka, dobar kapitall vo starost, i da go uzivam starostata vo neshto podobro od taksist.
А ова го прочита ли? Од каде е шиттарскиот корен?

А енциклопедија Ираника?

Дека сте арапско племе ?

Screenshot_2024-12-01-10-50-12-18_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Screenshot_2024-12-01-10-55-17-52_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Screenshot_2024-12-01-10-57-40-70_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg Screenshot_2024-12-01-10-57-46-66_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Последно уредено:
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895

Све да се исколе треба ова
Од мали ги спремаат за терористи козоебачи.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.273
Поени од реакции
1.937
И во цела светска литература ако прочиташ ќе се увериш.
Prashaj go tvojot ex premier Lupco Georgievski, za svetskata historija.

svetskata historija e toa shto ti prativ vo screenshot, zatoa go ima vo google, wiki, e sekade :).

Tvojata vazhi samo vo makedonija i srbija

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.789
Поени од реакции
39.953
Значи според командат Тостери треба целосно да ги занемариме и да се правиме слепи на сите физички, културолошки и психолошки сличности што се манифестираат на свадбата од Дагестан, и треба да веруваме на Гугл што пишува, каде што секој може да седне и да пишува што сака. Тоа ти е исто како сеа да земам да напишам на Гугл дека татко му на командат Тостери никогаш не дупел коза, и тоа да го сметаме за релевантно и за вистина, а сите знаеме дека не е така.

Prashaj go tvojot ex premier Lupco Georgievski, za svetskata historija.

svetskata historija e toa shto ti prativ vo screenshot, zatoa go ima vo google, wiki, e sekade :).

Tvojata vazhi samo vo makedonija i srbija
Шутрак, ај пошо сакаш да го цитираш многу Љубчо, тоа го има кажано во контекст со разликите со Бугарската историја што ги имаме за историските личности што ги сметаме ние за наши, они за нивни. Уживај и ние учиме исто како што учат во цел свет, а тоа е на пример дека Балистите биле нацистички соработници кои што убивале и колеле Православно население во Западна Македонија и Косово.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.041
Поени од реакции
9.732
Dali ova e neshto shto vazhi samo vo Makedonija neli? :D
Еве ти процени... Само кај нашите изолирани јужни и западни соседи има „нејаснотии" во нивната историја...
Screenshot_2024-12-01-11-04-58-51_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg Screenshot_2024-12-01-11-05-41-26_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Screenshot_2024-12-01-11-12-17-57_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Убаво е да се читаат и „забранети книги" :)

Последно уредено:

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.041
Поени од реакции
9.732
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Можеш да почнеш од 47-ма страна да ја читаш за да си заштедиш време и нерви...
Прегледај го приврзокот 437006
Screenshot_20241201_123644_Chrome.jpg Screenshot_20241201_122313_Chrome.jpg Screenshot_20241201_122220_Chrome.jpg Screenshot_20241201_121011_Chrome.jpg Screenshot_20241201_120620_Chrome.jpg Screenshot_20241201_120514_Chrome.jpg

А самиот да ја читнеше пред да ја постираш?
Во самата книга пишува дека албанците имале полоши услови од другите националности.
Во самата книга пишува дека кавкаската тероија пропаднала пред 2 века, само неписмени уште ја постираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom