Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Не ги внесоа оџите... Ги внесовте вие да ги користите во кризите на Косово и кај нас... Факт е дека кај нас во конфликтот учествуваа вахабистички структури... епа сега, исто како во Босна си пуштија корени тука. А пуштањето корени е заради причина што народот одговара на доктрината. Исти такви убија 4 деца на Смилковци (сите до еден на социјалните медиуми имале исламистички материјал), а толпа народ ги бранеше... ти ги бранеше иако тргаа протестите после молитва во вахабистичка џамија.... Исти такви беа инфилтрирани во Диво Насеље (неколку од нив биле во исламистичката интернационала која делувала и во Сирија), па Албанците во Куманово фрлаа камења по полицијата, а Косово и Албанците од тука ги прогласија за маченици и народни херои...

Ти како и сите добри Албанци со секој ебан настан се солидаризираше. Но фаќањето на оро со шејтанот секако еден ден од глава ќе ви се удри, а мислам дека е почнато веќе, уште кога бев во Чаир почна.

Е сега апсењево ... можеби е тригер од западните служби, а можеби ете сте решиле да чистите ѓубре што е помалце веројатно.. Не дека вашите длабоко во себе не се свесни за злото што го донесоа, колку и да ви ги мачкаат очите вас. Туку дека чистењето не би поминало така глатко како што си мислиш ...
Уште на почеток имаше обиди вакви верски екстремисти да се инфилтрираат во косовската ОВК, ама никогаш не им успеало, вехабистичките структури подоцна влегуваат и таму и овде,барем подоцна се приметуваат јавно.
А такви не ги убија децата, таквите едвај чекаат да се фалат за тоа, никогаш нема да ги одрекуваат тие дела кои им гарантираат слава и 72 девојки. Нема смисла исламист да го одрекува тоа. Ниту да не се фали со тоа онлине.
Што ти значи тоа исламистички материјал ти си знаеш, ако мислиш за куранот и јас имам неколку верзии на лаптоп, сум ја кликнал песната на Голд Г за Гостивар што ја пеел, а овие две банални причини беа јавно искажани за сторителиве, со сета сила не тераа да се сомневаме. Протестот беше црешата над тортата, која беша сфатена како бранење, веднаш утредента сите медиуми под влијание на тогашната власт имаа такви титули на прва страница.
Не ме интересира од каде почнаа протестите, ниту ако првите редови го саботираа протестот со исламистички знамиња (кој знае кој ги платил, а сигурно ги платил), знам дека оваа држава монтирала вакви случаеви, и се докажа за СОПОТ, по 15 години седеа невини по затвори, кој знае уште колку има.
Знам дека кандидат за премиер кажа дека невини се осудени, и победи на избори истиот затоа што вети дека ќе го расветли случајов. Значи поголем број македонци веќе се сомневаат како јас.

Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
"Според директорот на АНБ, Виктор Димовски, групата собрала оружје и материјали со цел истите да ги искористи за напади на неколку објекти во земјата."
Знам дека овие муслимански гниди долго време наназад се обучуваат тука, си имаат полигони на доста локации низ државава....потоа "спремни" убиваат надвор од МК.
Но не ме зачудува и да сакале на пример да рокнат некоја наша црква, па дури и стамбена зграда (секако каурска).....онака од ќеиф....за лична сатисфакција.
Хахахаха, само да не влезат во погрешен објект, па да бидат како биено сирење...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Важно ги амнестира србите за Сребреница. Целта е постигната !!!:pov:
Такви ѕверства какви што муслиманите во ИСИС правеа, немало ни во Босна, ни во Руанда, ни било каде другде после Втора Светска.
Не зборам за бројка на убиени, такви најмногу има во Руанда. Зборам за ѕверско однесување, мачење и сл.
Ако збориме за бројки на овие простори по Втора Светска, тогаш Сребреница е број еден.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Aко не си знаел:

As early as 2004, the prime minister at the time, Bajram Rexhepi, tried to introduce a law to ban extremist sects. But, he said in a recent interview at his home in northern Kosovo, European officials told him that it would violate freedom of religion.

“It was not in their interest, they did not want to irritate some Islamic countries,” Mr. Rexhepi said. “They simply did not do anything.”
Може ако сакаш и за тоа да дискутираме, знам дека има простор, ама мислам прво треба да го чистиме дворот, во сред Куманово екстремист гради џамија, и добива дозвола од градоначалник, згора на тоа имаше аксидент при изведба на карабината, скелето паднало и имаше неколку работници тешко повредени, па никому ништо, продолжи градењето.
Автоматски споено мислење:

Такви ѕверства какви што муслиманите во ИСИС правеа, немало ни во Босна, ни во Руанда, ни било каде другде после Втора Светска.
Не зборам за бројка на убиени, такви најмногу има во Руанда. Зборам за ѕверско однесување, мачење и сл.
Ако збориме за бројки на овие простори по Втора Светска, тогаш Сребреница е број еден.
А албанците се таму најмногу во Европа по глава на жител, заборави да пишуваш де.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.136
Мене еден момент така ми штрчи кога се спроведуваат овие акции и разбивање келии. Што точно мислат овие терористи дека ќе придонесе за каузата ако се разнесат или направат некој сличен зулум во оваа дупка од држава за која никој во светот не се интересира. Кој ефект мислат да го постигнат, стварно не разбирам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Ако успеаја во задачата и извршеа напади, ќе имавме тука реакции од Албанците како они не се криви и дека некој им ги наместил тие напади или што и да е.
На Албанците секогаш им е во прв план да се одбрани тој што тепа Каури, па и црниот ѓавол да е, небитно.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Протестот беше црешата над тортата, која беша сфатена како бранење, веднаш утредента сите медиуми под влијание на тогашната власт имаа такви титули на прва страница.
Не ме интересира од каде почнаа протестите, ниту ако првите редови го саботираа протестот со исламистички знамиња (кој знае кој ги платил, а сигурно ги платил)
Рака на срце, на протестот имаше само едно албанско знаме и стотина на ИСИС и на Саудиска Арабија..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Мене еден момент така ми штрчи кога се спроведуваат овие акции и разбивање келии. Што точно мислат овие терористи дека ќе придонесе за каузата ако се разнесат или направат некој сличен зулум во оваа дупка од држава за која никој во светот не се интересира. Кој ефект мислат да го постигнат, стварно не разбирам.
Иако кај разумните битија национализмот и исламскиот фундаментализам не идат заедно, кај Албанците тоа нема гајле. Доколку да речеме постават бомба, тоа им е свеедно за што е. Битно каури да гинат. Исто така мислат дека тие две каузи идат заедно.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Арно. И мене делумно ми нема.
Ја мислам ова и во 2023 да не заборавиш да му го спомнеш.
И добро бе,покрај оваа вест што ја објавија за планирани терористички напади со човечки жртви,ти фокусот на дискусијата го насочуваш за навредите упатени кон Пуно на форумов,а не наоѓаш за сходно збор да прокоментираш за можните човечки жртви?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Иако кај разумните битија национализмот и исламскиот фундаментализам не идат заедно, кај Албанците тоа нема гајле. Доколку да речеме постават бомба, тоа им е свеедно за што е. Битно каури да гинат. Исто така мислат дека тие две каузи идат заедно.
Не е вистина, екстремистите не признаваат национализам, затоа не го сакаат Скендербег, ниту Мајка Тереза, ниту албанското знаме, ниту сакаат Голема Албанија, тие сакаат Калифат значи шериаткси закони.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
И добро бе,покрај оваа вест што ја објавија за планирани терористички напади со човечки жртви,ти фокусот на дискусијата го насочуваш за навредите упатени кон Пуно на форумов,а не наоѓаш за сходно збор да прокоментираш за можните човечки жртви?
Немам гајле, Спасовски е министер.
Јас не ставам фокус, фокусот одамна го изместуваат други.

Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Пари друже каква кауза, тоа е заплашување и дестабилизација, закочување и заматување на очи. За да се запали оган потребна е искра, а таа искра се токму тие, Смилковско, Диво Насеље, беа обид...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Прегледај го приврзокот 264607

И идеме... Не сме терористи и не сакаме ништо, ама ако не ги пуштат нашите браќа, ќе правиме поголемо.

И брадите на уапсените им биле монтирани, вештачки им се.
Фала барем што не си ми го покажал името... ама сликата делумно ми се гледа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Не е вистина, екстремистите не признаваат национализам, затоа не го сакаат Скендербег, ниту Мајка Тереза, ниту албанското знаме, ниту сакаат Голема Албанија, тие сакаат Калифат значи шериаткси закони.
Да, таа малечка мањина од екстремистите кои ја познаваат идеологијата. Но има еден куп како оние кои се забарикадираа на Бродец, или како овие од Смилковско, за кои албанскиот национал-шовинизам оди заедно рака под рака со исламскиот екстремизам, што од практична гледна точка и не е толку глупаво, бидејќи и двете имаат за цел убивање на каурите. Заеднички непријател што треба да се истреби. Недвојбено за нив е, дека во иднина тие две идеи сигурно ќе се судрат, на пример, во реони/региони каде што каурите се исчистени и избркани.
Да речеме, кај овие на Бродец најдоа секаков материјал и национал-шовинистички и исламско-фундаменталистички.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Значи во превод, ако ја земеме твојава аналогија јас сум џганот.

Е како бе дојде до заклучокот дека е он слабиот во државава и е неферски третиран кога јас сум изгубил фамилија од негов народ?
Има фамилии од твој народ кои изгубиле фамилии од твој народ. И?

Kajgana Shop

На врв Bottom