Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Јас би ги испитувал и тие кои и само на социјални медиуми се екстремисти.
И да, преку оџи влезе ова струја на вехабисти, оџи со пари, тешки пари.
Најпознат е оџата Садула Бајрами, им дозволи ЦИЦ да изгради џамија која уште не ја признаваат од ИВЗ. Овие уапсениве поминуваа низ негови машини за перење мозок.
Не ги внесоа оџите... Ги внесовте вие да ги користите во кризите на Косово и кај нас... Факт е дека кај нас во конфликтот учествуваа вахабистички структури... епа сега, исто како во Босна си пуштија корени тука. А пуштањето корени е заради причина што народот одговара на доктрината. Исти такви убија 4 деца на Смилковци (сите до еден на социјалните медиуми имале исламистички материјал), а толпа народ ги бранеше... ти ги бранеше иако тргаа протестите после молитва во вахабистичка џамија.... Исти такви беа инфилтрирани во Диво Насеље (неколку од нив биле во исламистичката интернационала која делувала и во Сирија), па Албанците во Куманово фрлаа камења по полицијата, а Косово и Албанците од тука ги прогласија за маченици и народни херои...

Ти како и сите добри Албанци со секој ебан настан се солидаризираше. Но фаќањето на оро со шејтанот секако еден ден од глава ќе ви се удри, а мислам дека е почнато веќе, уште кога бев во Чаир почна.

Е сега апсењево ... можеби е тригер од западните служби, а можеби ете сте решиле да чистите ѓубре што е помалце веројатно.. Не дека вашите длабоко во себе не се свесни за злото што го донесоа, колку и да ви ги мачкаат очите вас. Туку дека чистењето не би поминало така глатко како што си мислиш ...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Ајде бе?
Ти ќе ми кажеш дали морало јас да знам што пишувал некој по други теми за да можам да реплицирам за конкретен случај овде.
Значи што и да пише Пуно, макар и 100% да се поклопи со твојот светоглед, треба да му речеш „ама пуно ти за Смилковско ова и она“.
Каде со таа логика пријателе, каде?
И мене ми нема логика некој да брани осомничени за убиство на деца на ден пред најголемиот христијански празник, осомничени кои по идеологија се налик на овие кои ги уапсиле вчера.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.708
Поени од реакции
9.308
Јас би ги испитувал и тие кои и само на социјални медиуми се екстремисти.
И да, преку оџи влезе ова струја на вехабисти, оџи со пари, тешки пари.
Најпознат е оџата Садула Бајрами, им дозволи ЦИЦ да изгради џамија која уште не ја признаваат од ИВЗ. Овие уапсениве поминуваа низ негови машини за перење мозок.
Aко не си знаел:

As early as 2004, the prime minister at the time, Bajram Rexhepi, tried to introduce a law to ban extremist sects. But, he said in a recent interview at his home in northern Kosovo, European officials told him that it would violate freedom of religion.

“It was not in their interest, they did not want to irritate some Islamic countries,” Mr. Rexhepi said. “They simply did not do anything.”

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Во принцип постојат два типа на луѓе меѓу Македонците:

-луѓе што веруваат во соживот;
-луѓе со мозок;

Па сега видете каде припаѓате.
Не се тоа без мозок луѓе.
Тоа што имплицираш дека се без мозок звучи амнестирачки, демек не се они криви, бидејќи немаат мозок.

A

Ali Pasha

Гостин
И мене ми нема логика некој да брани осомничени за убиство на деца на ден пред најголемиот христијански празник, осомничени кои по идеологија се налик на овие кои ги уапсиле вчера.
Да брани осомничени за убиство??? Тоа значи , дека не се виновни???
Доста го тупите веќе.
Од ова 70 годишна македонска власт, албанците имаат нула доверба (во многу случаеви и со право), да и ако се стварно виновни, пак нема да веруват дека се виновни, од горкото искуство на сопствена кожа.
Ако се стварно виновни, сум рекол неколку пати, им посакувам се најлошо! Точка!
Ама те ги апсаат, те ги ослободуваат, тоа ствара нервоза и кај македонците (ете се ослободија убијците), и кај албанците (еве поранешната власт само игра валкани игри со албанците).

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Арно. И мене делумно ми нема.
Ја мислам ова и во 2023 да не заборавиш да му го спомнеш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Најгнасните злосторства од Втора Светска па наваму, се направени од страна на исламските екстремисти, најчесто врз Христијани, за време на постоењето на Исламската Држава. Ниту во Босна, ниту во Руанда, толку грозоморни ѕверства не се правени како под власта на ИСИС.
Сведоштва илјада и едно.

Албанците се народ кој има највеќе доброволци во оваа организација, по глава, во Европа.

Смилковско и други вакви случаи, за жал ќе има уште.

Постојат земји кои успешно го имаат спречено ширењето на ваквите движења, помеѓу нивните муслимани. Решението кое го примениле овие земји, го вклучува и вмешувањето на членовите на фамилијата на оној кој сметал дека треба да убива каури во име на Алах. Во таквите земји, каде силите од позиција на моќ ги третираат и членовите на семејствата на екстремистите, бројот на доброволци во ИСИС е минијатурен. А како и не би, кој сака да му страдаат членовите на фамилија, само затоа што он решил да треби каури.

На пример, фамилиите на децата убиени на Велигден од страна на Албанците, можеби би требало да се распрашаат за семејствата на починителите.

Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Да брани осомничени за убиство??? Тоа значи , дека не се виновни???
Доста го тупите веќе.
Од ова 70 годишна македонска власт, албанците имаат нула доверба (во многу случаеви и со право), да и ако се стварно виновни, пак нема да веруват дека се виновни, од горкото искуство на сопствена кожа.
Ако се стварно виновни, сум рекол неколку пати, им посакувам се најлошо! Точка!
Ама те ги апсаат, те ги ослободуваат, тоа ствара нервоза и кај македонците (ете се ослободија убијците), и кај албанците (еве поранешната власт само игра валкани игри со албанците).
Вие шипциве во Македонија сте слични како црнците во САД, но има една разлика што вие сте заштитени како поларни мечки.

Кажи ми колку албанци имаат направено добро за оваа наша заедничка држава?

Вие, да вие сте власт 20 години, и пак ништо не ви чини...

A

Ali Pasha

Гостин
Вие шипциве во Македонија сте слични како црнците во САД, но има една разлика што вие сте заштитени како поларни мечки.

Кажи ми колку албанци имаат направено добро за оваа наша заедничка држава?

Вие, да вие сте власт 20 години, и пак ништо не ви чини...
Шипци, црнци , САД, бели поларни мечки, Македонија, Север (на)...што му доаѓа ова , дека вие македончињата сте црни мечки (или кафеави)????
Автоматски споено мислење:

Најгнасните злосторства од Втора Светска па наваму, се направени од страна на исламските екстремисти, најчесто врз Христијани, за време на постоењето на Исламската Држава. Ниту во Босна, ниту во Руанда, толку грозоморни ѕверства не се правени како под власта на ИСИС.
Сведоштва илјада и едно.

Албанците се народ кој има највеќе доброволци во оваа организација, по глава, во Европа.

Смилковско и други вакви случаи, за жал ќе има уште.

Постојат земји кои успешно го имаат спречено ширењето на ваквите движења, помеѓу нивните муслимани. Решението кое го примениле овие земји, го вклучува и вмешувањето на членовите на фамилијата на оној кој сметал дека треба да убива каури во име на Алах. Во таквите земји, каде силите од позиција на моќ ги третираат и членовите на семејствата на екстремистите, бројот на доброволци во ИСИС е минијатурен. А како и не би, кој сака да му страдаат членовите на фамилија, само затоа што он решил да треби каури.

На пример, фамилиите на децата убиени на Велигден од страна на Албанците, можеби би требало да се распрашаат за семејствата на починителите.
Важно ги амнестира србите за Сребреница. Целта е постигната !!!:pov:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
"Според директорот на АНБ, Виктор Димовски, групата собрала оружје и материјали со цел истите да ги искористи за напади на неколку објекти во земјата."
Знам дека овие муслимански гниди долго време наназад се обучуваат тука, си имаат полигони на доста локации низ државава....потоа "спремни" убиваат надвор од МК.
Но не ме зачудува и да сакале на пример да рокнат некоја наша црква, па дури и стамбена зграда (секако каурска).....онака од ќеиф....за лична сатисфакција.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028

Kajgana Shop

На врв Bottom