- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.626
- Поени од реакции
- 5.266
Уште на почеток имаше обиди вакви верски екстремисти да се инфилтрираат во косовската ОВК, ама никогаш не им успеало, вехабистичките структури подоцна влегуваат и таму и овде,барем подоцна се приметуваат јавно.Не ги внесоа оџите... Ги внесовте вие да ги користите во кризите на Косово и кај нас... Факт е дека кај нас во конфликтот учествуваа вахабистички структури... епа сега, исто како во Босна си пуштија корени тука. А пуштањето корени е заради причина што народот одговара на доктрината. Исти такви убија 4 деца на Смилковци (сите до еден на социјалните медиуми имале исламистички материјал), а толпа народ ги бранеше... ти ги бранеше иако тргаа протестите после молитва во вахабистичка џамија.... Исти такви беа инфилтрирани во Диво Насеље (неколку од нив биле во исламистичката интернационала која делувала и во Сирија), па Албанците во Куманово фрлаа камења по полицијата, а Косово и Албанците од тука ги прогласија за маченици и народни херои...
Ти како и сите добри Албанци со секој ебан настан се солидаризираше. Но фаќањето на оро со шејтанот секако еден ден од глава ќе ви се удри, а мислам дека е почнато веќе, уште кога бев во Чаир почна.
Е сега апсењево ... можеби е тригер од западните служби, а можеби ете сте решиле да чистите ѓубре што е помалце веројатно.. Не дека вашите длабоко во себе не се свесни за злото што го донесоа, колку и да ви ги мачкаат очите вас. Туку дека чистењето не би поминало така глатко како што си мислиш ...
А такви не ги убија децата, таквите едвај чекаат да се фалат за тоа, никогаш нема да ги одрекуваат тие дела кои им гарантираат слава и 72 девојки. Нема смисла исламист да го одрекува тоа. Ниту да не се фали со тоа онлине.
Што ти значи тоа исламистички материјал ти си знаеш, ако мислиш за куранот и јас имам неколку верзии на лаптоп, сум ја кликнал песната на Голд Г за Гостивар што ја пеел, а овие две банални причини беа јавно искажани за сторителиве, со сета сила не тераа да се сомневаме. Протестот беше црешата над тортата, која беша сфатена како бранење, веднаш утредента сите медиуми под влијание на тогашната власт имаа такви титули на прва страница.
Не ме интересира од каде почнаа протестите, ниту ако првите редови го саботираа протестот со исламистички знамиња (кој знае кој ги платил, а сигурно ги платил), знам дека оваа држава монтирала вакви случаеви, и се докажа за СОПОТ, по 15 години седеа невини по затвори, кој знае уште колку има.
Знам дека кандидат за премиер кажа дека невини се осудени, и победи на избори истиот затоа што вети дека ќе го расветли случајов. Значи поголем број македонци веќе се сомневаат како јас.