- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.570
- Поени од реакции
- 5.147
Аха, писмено мислеше , викаш ако не било пишано не постоело јазикот?The Albanian language has been written using many alphabets since the earliest records from the 15th century.
The oldest surviving attestation of modern Albanian is from 1462.[
Значи писмен доказ, а не рекла-казала нема до 15 век. Контра на тоа, словенско писмо имаш во цркви многу, многу претходно. Каде има нешто напишано на албански до 15 век бе Африм?
Семејството на Скендербег очекувам да нема СЛОВЕНСКИ имиња како Станиша бе Африм, да не се закопувале во манастири од Стефан Немања бе Африм. Абе Африм.
Не е рекла казала муабет бе.
Немаа своја црква албанците, беа интегриран дел на византија.
Делот на албанците кои падна под грчката црква си ставаа грчки имиња, тие на север падна под словенските цркви за кои словенските имиња беа прифатливи, како што беа за католичката црква латинските имиња.
Не е ракет сајнс ама ете мора како на дете да ви е објаснува.
Никогаш не сум негирал преселби од едно место на друго, и нашето семејство е дојдено од Гари, ете се спомнува кај цитатот, и јас самиот сум постирал во форумов за тоа.И не бегај од темата буквално секое шиптaрско доминантно село во Македонија убаво си пишува шиптaрите од каде дошле. Еве ти го твоето родно Черкези:
Родови
[уреди | уреди извор]
Черкези е албанско село, а порано било черкеско.
Според истражувањата од 1965 година, родови во селото се:
- Исаки (7 к.) и Раман (7 к.) доселени се од селото Брест. Исљами (6 к.) доселени се од селото Алашевце. Двата рода се доселени После Првата светска војна.
- Маѓерци (10 к.) доселени се од селото Маѓерци кај Прешево. Гарани (6 к.) доселени се од селото Гари кај Прешево. Букурчани (6 к.) доселени се од селото Букурце кај Прешево. Самоличани (4 к.) доселени се од селото Самолице кај Прешево. Бугаринци (5 к.) доселени се од селото Славујевци (порано Бугариње) кај Прешево. Овие родови се доселени од 1955 до 1960 година.
- Изворчани (4 к.) доселени се од селото Извор. Гошинчанци (4 к.) доселени се од селото Гошинце. Брестјани (3 к.) доселени се од селото Брест. Белановчани (3 к.) доселени се од селото Белановце. Руѓинчанци (2 к.) доселени се од селото Руѓинце. Глажњани (2 к.) доселени се од селото Глажња.[10]
Ама тоа тебе како што рече не те интересира кој од каде дошол, ама вие први сте биле. Епа не бива бе така, Африм. И уште други прашања ти поставија за топоними и за се останато.
Ама не значи тоа дека албанците се дојденци од Дагестан од страната на турците, не знам како тоа дедуцираш со фаците од битпазар и со селава.
На негираш ислам е најголем грев што можеш да направиш, да сум муслиман е оксиморон да викам дека не сум муслиман.