Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
На денешен ден во 2001 година.......денешната пратеничка група на ДУИ барајќи човекови права и тендери ја разнесе главната црква на Лешочкиот манастир - Свети Атанасиј.
Прегледај го приврзокот 263388
Тие што го рокнале манастирот, биле од некое село у близина и наводно им се дешавале некои ствари, па не знам, дале пари да се обнови. Таква некоја приказна ми кажа еден од Тетово. Албанец.
Ја у тоа не верувам.
Верувам во божја казна и верувам дека некое срање им се десило на тие што го направиле тоа, но не верувам дека Албанците нешто се загрижиле за манастирот и помагале да се обнови, затоа што им се дешавале срања.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Тие што го рокнале манастирот, биле од некое село у близина и наводно им се дешавале некои ствари, па не знам, дале пари да се обнови. Таква некоја приказна ми кажа еден од Тетово. Албанец.
Ја у тоа не верувам.
Верувам во божја казна и верувам дека некое срање им се десило на тие што го направиле тоа, но не верувам дека Албанците нешто се загрижиле за манастирот и помагале да се обнови, затоа што им се дешавале срања.
Госпо ги казни и ги награди со министерски, пратенички и места во државна администрација.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.012
Ја у тоа не верувам.
Точно имаше разно разни приказни од нивна страна...правдања
Исто и јас во ништо од тоа не верувам, особено дека се покајале што разнеле наш манастир или дека дале пари за обнова.
Божјата казна сигурно ги прати и ќе ги прати.
На нив им пречи и крстот на Водно и останатите крстови што ги имаме низ општините во Скопје....се што е наше им пречи.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Јас верувам дека дале пари, пари кои претходно Пуцко ги зел од тендер за снабдување со гориво за греење на училиште во Крива Паланка.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Точно имаше разно разни приказни од нивна страна...правдања
Исто и јас во ништо од тоа не верувам, особено дека се покајале што разнеле наш манастир или дека дале пари за обнова.
Божјата казна сигурно ги прати и ќе ги прати.
На нив им пречи и крстот на Водно и останатите крстови што ги имаме низ општините во Скопје....се што е наше им пречи.
Па ете намерно сме ги граделе, сме бележеле територии за да не можеле да се населуваат. Ете и црква се градело во близина на ситимол, и тоа било намерно, да не можеле раат да си шопингуваат.
Ќе дојде време ќе треба и крстови на чело да си тетовираме за да не не бодат по автобуси. Ко едно време жените во турско што правеле, за да не бидат грабнати за во некој турски харем.
Јебига, ено опшество за сите или не беше така? Само за чесни кадри по мериторамковен систем ваљда ова.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Никој од нив не прави ништо без дозвола од некој над него кој одлучува. Така е и со манастирот, никој Албанец нема да смее да даде пари за обнова, па дури и навистина да сака, ако нема одобрување од некој кој се прашува во тој реон, град, село, улица.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.012
Па ете намерно сме ги граделе, сме бележеле територии за да не можеле да се населуваат. Ете и црква се градело во близина на ситимол, и тоа било намерно, да не можеле раат да си шопингуваат.
Ќе дојде време ќе треба и крстови на чело да си тетовираме за да не не бодат по автобуси. Ко едно време жените во турско што правеле, за да не бидат грабнати за во некој турски харем.
Јебига, ено опшество за сите или не беше така? Само за чесни кадри по мериторамковен систем ваљда ова.
Да така се "жалеа" конкретно за во општина Аеродром Џеваир кулите....наводно крст сме им ставиле за да не се населуваат во тој предел.

Ке се надоврзам на една за мене тешка случка што беше пред околу десет години. Почина мој близок и на гробот сеуште немавме поставено мермерна плоча, крстот беше во самата земја на гробот. Едно утро кога пристигнавме на гробишта повеќе од половина гробови беа растурени а крстовите расфрлани. Револтиран се пожалив во Бутел....прво кај едни работници што ги видов во најблиска околина.....беа Албанци и лефтерно ми одговорија дека изгледа деца си играле. Потоа уште пореволтиран и згрозен отидов во управната зграда....каде што еден наш вработен засрамено ми кажа.....да имаше инциденти изминативе два дена во новиот дел на гробиштата (се подразбира од чива страна биле настанати тие инциденти).

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
Национал-шовинизмот кај обичниот Албанец е толку голем, што нема никакви реални шанси било кој политички субјект на Албанците да опстои, ако не демонстрира поголема посветеност на борбата против каурите, од другите албански политички субјекти. Тоа пали, кај нив, не пали друго.

Да дојде албански субјект и да каже:

- ќе изградам во Арачиново канализација
- ќе напаравам вода да има за пиење во Тетово
- ќе забранам сеча на дрвја
- ќе направам амбуланти

Ќе освои кај Албанците помалку гласови од ВМРО

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Тоа сакав да прашам ако има некој инфо нека пише.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Тоа сакав да прашам ако има некој инфо нека пише.
Ова ми изгледа како да е во текот на школска година, така да можно е и од лани да е, на титктоков летаат многу стари клипови.

Ако, се надевам дека родителите на детето ќе продолжат да гласаат за дпмне и сдс, сепак што се неколку бокса во фаца за некоја добро платена работа од партија.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Национал-шовинизмот кај обичниот Албанец е толку голем, што нема никакви реални шанси било кој политички субјект на Албанците да опстои, ако не демонстрира поголема посветеност на борбата против каурите, од другите албански политички субјекти. Тоа пали, кај нив, не пали друго.

Да дојде албански субјект и да каже:

- ќе изградам во Арачиново канализација
- ќе напаравам вода да има за пиење во Тетово
- ќе забранам сеча на дрвја
- ќе направам амбуланти

Ќе освои кај Албанците помалку гласови од ВМРО
Нели излегуваше на собраниска говорница и се закануваше со упаљач дека ќе палел итн?

Шо би било сега Апасиев на пример да излезе и да го направи буквално истото и да настапува со слична реторика на овој суратот баш ме интересира...

Kajgana Shop

На врв Bottom