Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.778
Поени од реакции
49.630
Двоглавниот орел нема врска со православието ниту со христијанството.
:icon_lol: Престани бе човек. Не ја праи бетер работава.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.407
Поени од реакции
5.813
Ако тоа ти помага полесно да спиеш навечер, во ред е, нема проблем.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
:icon_lol: Престани бе човек. Не ја праи бетер работава.
Kако бе е христијански кога постоел како симбол и пред христијанството камоли пред Византија.
Дури отоманците го имаат употребено, патем Осман значи орел.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
И ти сега признај дека си србин, не само каур.
Еве јас признав, еве албанец сум, грд и горд. :vozbud:

Искрено никогаш не сум целосно разбрал што е чувството на гордоста, можеби некогаш сум го имал тоа чувство, ама не можам да ја идентификувам целосно.

Е сега Албанците, за разлика од тебе мене Албанците ми се интересни, и ги разбирам зошто имаат фобија од државно уредување кое скоро секогаш била од надвор, сепак милениуми под робство и во днк- то е врежтано виктимизацијата. Последните сте вие каурите затоа и омразата е по свежа а и дежурен виновник за сето што им се случило (заедно со Грците). Е сега кој читал неутрална историја ќе знае дека оправдано е донекаде омразата. За жал да најдеш некој каур што има врска со историја е тешко, камоли со некој кој читал од повеќе извори, во уличиште сте учеле српска пропаганда, ами тоа не е изговор што сега не ги отварате очите и не излегивате од матрицата каури убералес и донекаде сте прикрај да се убедите дека од Солун до Камчетка сте биле доминицилни.
Од каде дојдовте да не дојдовте, ова не е обична песна, ова ви е химна која ја пеете по подруми, ја пеат каури полицајци кога нема Албанци помеѓу нив и кога им вика командирот да казнат повеќе Албанци него каури, знаат де кои се каурски коли, затоа ставате крстеви. Ако не знаел некој каур нека стави одма.
Уште ги учите децата дека Албанците дошле од некаде, во 21-ви век. Од каде може име Шабан да е потомок на Скендербег кој се викал Ѓорѓија? Нашиот Ѓорѓија?

Албанците се независни донекаде само последните 30 - тина години, рано е да им се суди, за разлика од тебе јас имам надеж, сум видел кај нив таква посветеност да им се помага на некој кој има потреба што кај каурите никогаш нема да можеш да ја видиш.
Е што, ќе признае дека е Србин, и одма ќе правите Кајгана Кралство на Србите и Албанците, ќе бидете ко Вучиќ и Рама?

За другото не се тревожи, еве сега кога ќе ги спикаат во Опен Балкан и Црна Гора, Косово и Босна ќе се испегла. Каква калакурница ќе биде тоа, има да се фаќа сеир со децении. Само кога ќе се здружиш со некој Вукашин од Шумадија и ќе пиете шљива заедно, немој да заборавиш со кои каури ти почнала дружбата!

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.483
Поени од реакции
4.317
Kако бе е христијански кога постоел како симбол и пред христијанството камоли пред Византија.
Дури отоманците го имаат употребено, патем Осман значи орел.
Да бидеме фер швабите(cвета римска империја) први го користеле. Не знам за пред христијански, римјанскиот дефинитивно не изгледал како вашиот. Еѓипќанскиот сигурно не, ниту симболиката соодвестува со германските и норските племиња, монголските народи, или блискоисточните култури...

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.113
Поени од реакции
5.713
... патем Осман значи орел.
На кој јазик осман значи орел???
Во тогашниот говор на османлиите, или ти што ги нарекуваш отомани (како швабите),
османли значи возвишен.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.483
Поени од реакции
4.317
На кој јазик осман значи орел???
Во тогашниот говор на османлиите, или ти што ги нарекуваш отомани (како швабите),
османли значи возвишен.
Не ОреЉ за жал осман..
исто како што уште немам сретато Лека.
Скендер бег бил сичко 1681409916099.png

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.113
Поени од реакции
5.713

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.822
Поени од реакции
6.415

ДОЈЧЛАНД ДОЈЧЛАНД УБЕР АЛЕ

ГРИЕХЕН-ЛАНД

Автоматски споено мислење:

sto ke komentiras, ti stravot si i go zel na siptarkata komsijka sto ti prdi ne pak tuka na puno ke mu objasnuvas za orlinja.
да

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom