- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.600
- Поени од реакции
- 5.219
Двоглавниот орел нема врска со православието ниту со христијанството.Tocno, no toj simbol mozat samo pravoslavnite albanci da go koristat.
Vie stavete si crna mesecina i raat.
Двоглавниот орел нема врска со православието ниту со христијанството.Tocno, no toj simbol mozat samo pravoslavnite albanci da go koristat.
Vie stavete si crna mesecina i raat.
Престани бе човек. Не ја праи бетер работава.Двоглавниот орел нема врска со православието ниту со христијанството.
Ако тоа ти помага полесно да спиеш навечер, во ред е, нема проблем.Двоглавниот орел нема врска со православието ниту со христијанството.
Kако бе е христијански кога постоел како симбол и пред христијанството камоли пред Византија.Престани бе човек. Не ја праи бетер работава.
Е што, ќе признае дека е Србин, и одма ќе правите Кајгана Кралство на Србите и Албанците, ќе бидете ко Вучиќ и Рама?И ти сега признај дека си србин, не само каур.
Еве јас признав, еве албанец сум, грд и горд.
Искрено никогаш не сум целосно разбрал што е чувството на гордоста, можеби некогаш сум го имал тоа чувство, ама не можам да ја идентификувам целосно.
Е сега Албанците, за разлика од тебе мене Албанците ми се интересни, и ги разбирам зошто имаат фобија од државно уредување кое скоро секогаш била од надвор, сепак милениуми под робство и во днк- то е врежтано виктимизацијата. Последните сте вие каурите затоа и омразата е по свежа а и дежурен виновник за сето што им се случило (заедно со Грците). Е сега кој читал неутрална историја ќе знае дека оправдано е донекаде омразата. За жал да најдеш некој каур што има врска со историја е тешко, камоли со некој кој читал од повеќе извори, во уличиште сте учеле српска пропаганда, ами тоа не е изговор што сега не ги отварате очите и не излегивате од матрицата каури убералес и донекаде сте прикрај да се убедите дека од Солун до Камчетка сте биле доминицилни.
Од каде дојдовте да не дојдовте, ова не е обична песна, ова ви е химна која ја пеете по подруми, ја пеат каури полицајци кога нема Албанци помеѓу нив и кога им вика командирот да казнат повеќе Албанци него каури, знаат де кои се каурски коли, затоа ставате крстеви. Ако не знаел некој каур нека стави одма.
Уште ги учите децата дека Албанците дошле од некаде, во 21-ви век. Од каде може име Шабан да е потомок на Скендербег кој се викал Ѓорѓија? Нашиот Ѓорѓија?
Албанците се независни донекаде само последните 30 - тина години, рано е да им се суди, за разлика од тебе јас имам надеж, сум видел кај нив таква посветеност да им се помага на некој кој има потреба што кај каурите никогаш нема да можеш да ја видиш.
Да бидеме фер швабите(cвета римска империја) први го користеле. Не знам за пред христијански, римјанскиот дефинитивно не изгледал како вашиот. Еѓипќанскиот сигурно не, ниту симболиката соодвестува со германските и норските племиња, монголските народи, или блискоисточните култури...Kако бе е христијански кога постоел како симбол и пред христијанството камоли пред Византија.
Дури отоманците го имаат употребено, патем Осман значи орел.
На кој јазик осман значи орел???... патем Осман значи орел.
ај среди малку мислите, ништо не те разбравНе ОреЉ за жал осман..
исто како што уште немам сретато Лека.
Скендер бег бил сичко Ь ' гја ј н
Турски орел е катал, а не осман.ај среди малку мислите, ништо не те разбрав
@Византиецот
Коментар?
sto ke komentiras, ti stravot si i go zel na siptarkata komsijka sto ti prdi ne pak tuka na puno ke mu objasnuvas za orlinja.хахаха немам
Двоглавниот орел нема врска со православието ниту со христијанството.
даsto ke komentiras, ti stravot si i go zel na siptarkata komsijka sto ti prdi ne pak tuka na puno ke mu objasnuvas za orlinja.