Ми се свиѓа што конечно си ја вадиш автентичната шиптaрска страна. Тоа не значи дека не си еднакво ако не и повеќе глуп и прост како порано како и впрочем целата твоја ментално ретардирана хуманоидна форма на лебарки што го викаш народ. Инцетоидна форма на неандерталци од Кавказот чија што единствена позитивна функција во овој свет им е разложувањето и ѓубрењето на почвата пост мортем. Те боли нели? Те боли да си шиптaр. Те боли да си дел од орда на инцести, простаци, грди, глупи и следбеници на малоумниот педофил мухамед. Се најдолно како одлика што може да постои во светот го има во вас. Какво е тоа чувство Африм? Какво е чувството една групација да вреди помалце од бубашваби? Како е да се биде природно лоботомиран црв во човеколика форма?
И ти сега признај дека си србин, не само каур.
Еве јас признав, еве албанец сум, грд и горд.
Искрено никогаш не сум целосно разбрал што е чувството на гордоста, можеби некогаш сум го имал тоа чувство, ама не можам да ја идентификувам целосно.
Е сега Албанците, за разлика од тебе мене Албанците ми се интересни, и ги разбирам зошто имаат фобија од државно уредување кое скоро секогаш била од надвор, сепак милениуми под робство и во днк- то е врежтано виктимизацијата. Последните сте вие каурите затоа и омразата е по свежа а и дежурен виновник за сето што им се случило (заедно со Грците). Е сега кој читал неутрална историја ќе знае дека оправдано е донекаде омразата. За жал да најдеш некој каур што има врска со историја е тешко, камоли со некој кој читал од повеќе извори, во уличиште сте учеле српска пропаганда, ами тоа не е изговор што сега не ги отварате очите и не излегивате од матрицата каури убералес и донекаде сте прикрај да се убедите дека од Солун до Камчетка сте биле доминицилни.
Од каде дојдовте да не дојдовте, ова не е обична песна, ова ви е химна која ја пеете по подруми, ја пеат каури полицајци кога нема Албанци помеѓу нив и кога им вика командирот да казнат повеќе Албанци него каури, знаат де кои се каурски коли, затоа ставате крстеви. Ако не знаел некој каур нека стави одма.
Уште ги учите децата дека Албанците дошле од некаде, во 21-ви век. Од каде може име Шабан да е потомок на Скендербег кој се викал Ѓорѓија? Нашиот Ѓорѓија?
Албанците се независни донекаде само последните 30 - тина години, рано е да им се суди, за разлика од тебе јас имам надеж, сум видел кај нив таква посветеност да им се помага на некој кој има потреба што кај каурите никогаш нема да можеш да ја видиш.