Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
зависи колку е мавната колата. ако е бајаги опнато крилото не ти се исплати да го пеглаш едноставно. кит ке му опнеш еден тон ( така е муабетот ) плус пеглање плус фарбање ова она.... подобро земи си НОВО или пак половно и само офарбај го и намести го.. за половно барем не е проблем да најдеш.
Поздрав и благодарам, ми наместија ново крило и мислам дека тоа беше најдобар избор, пошто старово многу беше свиткано. :)

Ај некој нека пише каде може да се најдат оригинал делови за peugeot во Скопје, освен се разбира Еуроимпекс. Пишете ми број и контакт. Ми треба инфо за дискови/плочки.

Дали може и ако може како да се провери дали акомулаторот е пробиен?

Ај некој нека пише каде може да се најдат оригинал делови за peugeot во Скопје, освен се разбира Еуроимпекс. Пишете ми број и контакт. Ми треба инфо за дискови/плочки.
http://www.cilaz.com.mk/indexnn.html
Бидејќи Ситроен и Пежо ти е едно те исто...
--- надополнето: 19 мај 2012 во 00:22 ---
Дали може и ако може како да се провери дали акомулаторот е пробиен?
Ќе си земеш мултиметар... знаеш она нештото што мери електрични величини како отпор, напон... ќе си го наместиш на DC, и ќе го поврзеш на акумулаторот.
Ќе видиш колку покажува.
Кога верглаш не смее да падне напонот под 9-10 волти.
Треба да полни околу 14, 14,5 волти и тоа со уклучени потрошувачи.
Ако паѓа напонот премногу на верглање, ојден ти е акумулаторот. Ако не полни како што треба, алтернаторот е.

Кај може да се најдат гумени патосници, не многу скапи, а да не мирисаат на кинеско :)

И прашање околу нафтата: Екто или Ултра? Што препорачувате? Peugeot 307 2.0 HDI

Кај може да се најдат гумени патосници, не многу скапи, а да не мирисаат на кинеско :)

ЕКТО !

Во еуро стил, ама смрдеата се намалува со зголемување на цената :)
екто, јас само такво ставам на макпетрол не ставам па ако треба ќе ја гурам :pos:

:pos: Пропорционално или ... :pos:

Правопропорционално хахахаха, јас купив на акција во еуро стил со црвен крај такви сакав ... 450 беа
иначе имаш патосници и за 2000 денари, ама најдобро отиди во еуро стил секакви имаш огромен избор, низ сите маркети носат еуростил, главен увозник е за авто галантерија најдобар !

лед позиции купив за 150 денари, пред некој ден видов 9 месец 2011 ги купив и сеуште работат топ ни да трепнат
од друго место купив и поскапи и траеа недела две

Не знам колку спага у категорија на автомобил......

Каде може да се полага за возачка на Виљушкар ?

Еден хејтерски пост од мене :-) Сервисот на Новус поточно вработените во Новус сервисот се крајно нељубезни апаши. Таму моја кола никогаш веќе. Да зимаат пари па уште ко со сила да ја прават колата а збор не сум кажал, да се чуди човек.

Ајде некој нека сподели искуства со дизел горивата во МК.
Од макоил ставав до пред 3 години и ми рикна бош пумпата (Астра 2.0 2000год.). Кога ми ја извадија бошпумпата не мирисаше на нафта туку на некој ефтин разредувач.
Никогаш повеќе во Макоил.
Почнав исклучиво да ставам од Макпетрол ама еве и од таа ми рикна бош пумпата пред извесно време.
Сега немам појма каков дизел да ставам, знам дека биодизел ни под разно не треба да ставам.
Ајде пишете што е најдобро.

Ајде некој нека сподели искуства со дизел горивата во МК.
Од макоил ставав до пред 3 години и ми рикна бош пумпата (Астра 2.0 2000год.). Кога ми ја извадија бошпумпата не мирисаше на нафта туку на некој ефтин разредувач.
Никогаш повеќе во Макоил.
Почнав исклучиво да ставам од Макпетрол ама еве и од таа ми рикна бош пумпата пред извесно време.
Сега немам појма каков дизел да ставам, знам дека биодизел ни под разно не треба да ставам.
Ајде пишете што е најдобро.

Ставај ЕКТО од лукоил + ставај си адитив за дизел гориво

Znam deka nekoi lugje dodavaat i dvotaktolce vo naftata navodno pomalce stradala taka bosh pumpata

Ставај ЕКТО од лукоил + ставај си адитив за дизел гориво
А адитивот што марка е каков да барам?
--- надополнето: 21 мај 2012 во 22:42 ---
Znam deka nekoi lugje dodavaat i dvotaktolce vo naftata navodno pomalce stradala taka bosh pumpata
И тоа сум додавал ама на секој втор резервар по пола кило.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom