Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
preku ECU i elektronskoto palenа... je redot na palenje 1242 stpenite,radilicata i klipovite 2+2
чкртко... на некои сензорот е на радилица, на некои на замаец на некои е на втора брегаста... каде и да се стави има улога да прочита еку то каде е моторот т.е. во која позиција е, и со кое темпо да работи т.е. обртаите еку то ги чита преку него...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мислења околу половно 8-9 години старо Citroen C3 Pluriel vs Mini Cooper?

vs

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
аууууу боичкава си грми(y)

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323

--- надополнето: 1 март 2012 во 19:40 ---

--- надополнето: 1 март 2012 во 19:44 ---

L

Lu

Гостин
Обичниот Циотроен Ц3 не ми се допаѓа, али ДС3 изгледа фантастично.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
дизел мотор на BMW е неверојатна и перфектна и е прогласен за најдобар мотор во 2011год. Генијален изум на германецот Рудолф Дизел;)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Честитки уште еднаш, уживај со Киа братко како јас што уживам.(y) Како беше цената и колку е 1,4 или? Има доста сличности со моево Рио, сепак поубава линија има твоево, супер.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Честитки уште еднаш, уживај со Киа братко како јас што уживам.(y) Како беше цената и колку е 1,4 или? Има доста сличности со моево Рио, сепак поубава линија има твоево, супер.
10.350 евра (со бандажи 15 ' затоа 300 евра повише) со тоа што имаше попуст 1000 евра дека ја избраа за кола на годината... иначе 1.2 е со 86-87 коњски сили
Иначе за уживање,нема фрка,ја извозев денеска,кратко али мерачки што се вика,ни се замарам со нешто ниту ништо,едноставно уживање ми е:love:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Имам некој проблем со Матизот.Да не речам цела ама 70% од зимата ова се случуваше.Кога ке ја запалиш на поладно време колата ке запали и работи многу ниско и гаси,или работи премногу високо по звукот се осека а исто и понекогаш сама си турираше кога ке ја тргнеш ногата од гас.Во возење кога ке отпуштиш гас обавезно гасеше.Кога ке стиснеш педалата за гас до крај кога ке стигнеше до одредени обртаи(нема обртометар онака за ориентација да биле над 3500-4000) колата не ја прима гаста до крај туку исто како ти да ја турираш на високи обртаи се однесуваше.И додека возиш кога ке отпуштиш од гас обавезно гасеше.После возење кога ке се остави 5-10 минути кога ке ја запалиш е нормална а ако поседи подолго време пак истото од горе се случува.Што би можело да биде одприлика да не одам одма по сервиси да ме дупат со цени и глупости?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам некој проблем со Матизот.Да не речам цела ама 70% од зимата ова се случуваше.Кога ке ја запалиш на поладно време колата ке запали и работи многу ниско и гаси,или работи премногу високо по звукот се осека а исто и понекогаш сама си турираше кога ке ја тргнеш ногата од гас.Во возење кога ке отпуштиш гас обавезно гасеше.Кога ке стиснеш педалата за гас до крај кога ке стигнеше до одредени обртаи(нема обртометар онака за ориентација да биле над 3500-4000) колата не ја прима гаста до крај туку исто како ти да ја турираш на високи обртаи се однесуваше.И додека возиш кога ке отпуштиш од гас обавезно гасеше.После возење кога ке се остави 5-10 минути кога ке ја запалиш е нормална а ако поседи подолго време пак истото од горе се случува.Што би можело да биде одприлика да не одам одма по сервиси да ме дупат со цени и глупости?
I mene slicno mi se slucuvase so korsata, toa sto ne rabotese dobro, nekontrolirano mi bese od senzorot za protok na vozduh, a sto gaseshe isto taka kako sto opisa - od senzorot za radilica, e sega neznam moze i na tvojata ima nekoj senzor moze toj da otupel, kako i da e otidi na servis da vidis sto ke kazat

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Имам едно прашање, денес на бит пазар семафорите во последен миг ми затвори црвено и поминав на црвено истото ми се деси и на следните после битпазар за накај југодрво, дали работат камерите и дали е можно да ми стигне честитка ?

Член од
15 мај 2008
Мислења
77
Поени од реакции
2
имам Polo 1.4 TDI од 2003 година. Потрошњата би требало да се движи околу 6 литра градска вожња, но на мојата е 8 - 8.5. Сменив се направив комплетен сервис и нема промена. Се распрашав по луѓе и ми рекоа дека можно е ламбда сонда да го предизвикува тоа чим нема никаков проблем колата. Мислење?

Kajgana Shop

На врв Bottom