- Член од
- 14 август 2008
- Мислења
- 2.441
- Поени од реакции
- 1.013
И слика на рачката од менувачот ако може.Ајде честито, со среќа нека е
И обавезно сликички да ставиш.
И слика на рачката од менувачот ако може.Ајде честито, со среќа нека е
И обавезно сликички да ставиш.
чкртко... на некои сензорот е на радилица, на некои на замаец на некои е на втора брегаста... каде и да се стави има улога да прочита еку то каде е моторот т.е. во која позиција е, и со кое темпо да работи т.е. обртаите еку то ги чита преку него...preku ECU i elektronskoto palenа... je redot na palenje 1242 stpenite,radilicata i klipovite 2+2
И слика на рачката од менувачот ако може.
10.350 евра (со бандажи 15 ' затоа 300 евра повише) со тоа што имаше попуст 1000 евра дека ја избраа за кола на годината... иначе 1.2 е со 86-87 коњски силиЧеститки уште еднаш, уживај со Киа братко како јас што уживам. Како беше цената и колку е 1,4 или? Има доста сличности со моево Рио, сепак поубава линија има твоево, супер.
I mene slicno mi se slucuvase so korsata, toa sto ne rabotese dobro, nekontrolirano mi bese od senzorot za protok na vozduh, a sto gaseshe isto taka kako sto opisa - od senzorot za radilica, e sega neznam moze i na tvojata ima nekoj senzor moze toj da otupel, kako i da e otidi na servis da vidis sto ke kazatИмам некој проблем со Матизот.Да не речам цела ама 70% од зимата ова се случуваше.Кога ке ја запалиш на поладно време колата ке запали и работи многу ниско и гаси,или работи премногу високо по звукот се осека а исто и понекогаш сама си турираше кога ке ја тргнеш ногата од гас.Во возење кога ке отпуштиш гас обавезно гасеше.Кога ке стиснеш педалата за гас до крај кога ке стигнеше до одредени обртаи(нема обртометар онака за ориентација да биле над 3500-4000) колата не ја прима гаста до крај туку исто како ти да ја турираш на високи обртаи се однесуваше.И додека возиш кога ке отпуштиш од гас обавезно гасеше.После возење кога ке се остави 5-10 минути кога ке ја запалиш е нормална а ако поседи подолго време пак истото од горе се случува.Што би можело да биде одприлика да не одам одма по сервиси да ме дупат со цени и глупости?