Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
28 ноември 2022
Мислења
559
Поени од реакции
1.052
Zdravo.
Mi svetna sjalicata za nizok pritisok na gumite. Od koga mi svetna gi napumpav gumite na 2.3, pak ne se gasi sjalicata. Pominav 250 km ks togas I seuste svetit. Nekoj sovet?
Kaj mene ,,na ekran,, imam da kliknam ,,inicijalizacija na pritisok za site 4 gumi,, po negova promena i toa e toa. Ako ,,ne gasi,, greskata za pritisok vo bandaz pozadi dzivanata ima tpms senzori, ima tamu ,,nekoja baterija,, vo niv sto se povrzuva wireless so nekoj modul za otcituvanje i mozebi ,,tamu e makata,, vo nekoj od tie tpms senzori. Se resava ,,evtino i brzo,,. Nisto strasno

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.093
Поени од реакции
1.584
Zdravo.
Mi svetna sjalicata za nizok pritisok na gumite. Od koga mi svetna gi napumpav gumite na 2.3, pak ne se gasi sjalicata. Pominav 250 km ks togas I seuste svetit. Nekoj sovet?
Seat,audi,skoda,opel??? Pisi podetalno koja marka na kola i koja godina. Na nekoj modeli se vleguva vo menito i se memorira a kaj nekoj samo se zadrzva na dugme.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
559
Поени од реакции
1.052
zdravo, imam edno prasanje bidejki ne sum tolku golem poznanik na ovie raboti

sabajle pri patuvanje do vikendickata dzipceto mi izgasi vo voznja t.e. koga zastanav da se uklucam od sporedna ulica, znaci na 1000obrtai nekade vo stoecka pozicija.. zapali odma i trgnav.. po pat na okolu 2000-2500 obrtai na 40kmh zasecka nekolku pati vo voznja, ne znam dali bi razbrale za sto stanuva.. slednite 20 min nemase problemi. Redoven servis napraven pred 5-6k km. Sumnjam vo pumpa za gorivo ili slicno. Se raboti za dizel vozilo. Utre se vrakjam vo grad pa ke odam da proveram no bi sakal da slusnam vase mislenje dokolku imate poznavanje za situacijata
Ne znam prijatel, ima ,,ovdeka,, iskusni clenovi vo mehanika @martin01 @gjoko-mkd @vouager @Black Hok @argenthessis i drugi ,,ako sum propustil,, ke ti pomognat ,,so sovet i mislenje,,.
Автоматски споено мислење:

@martin01 i site dobri poznavaci //da ,,ne nabrojuvam,,//. Se ,,blizi period,, t.e. leto i nevreminja prosledeni so grad. Dajte sovet ,,kade vo Skopje,, ili okolina da kupam dobra cerada za zastita od grad. Proveren ,,dobar brand,, da bide sto ,,navistina stiti,,.
Ne me interesira cena. Na ,,otvoreno,, mi e kolata, od lani imam 2-3 ,,tocki,, //mali vdlabnatini// na krov. Pa da ne se povtori.
Fala odnapred

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.811
Поени од реакции
43.787
Ne znam prijatel, ima ,,ovdeka,, iskusni clenovi vo mehanika @martin01 @gjoko-mkd @vouager @Black Hok @argenthessis i drugi ,,ako sum propustil,, ke ti pomognat ,,so sovet i mislenje,,.

@martin01 i site dobri poznavaci //da ,,ne nabrojuvam,,//. Se ,,blizi period,, t.e. leto i nevreminja prosledeni so grad. Dajte sovet ,,kade vo Skopje,, ili okolina da kupam dobra cerada za zastita od grad. Proveren ,,dobar brand,, da bide sto ,,navistina stiti,,.
Ne me interesira cena. Na ,,otvoreno,, mi e kolata, od lani imam 2-3 ,,tocki,, //mali vdlabnatini// na krov. Pa da ne se povtori.
Fala odnapred
ако имаш некоја стара черга и јамболија се наоѓа добро за ова. Јас така ја покирам со некои черги останати од старо време. Кога има невреме ќе ја ставам и ќе ја наквасам убаво да не ја дува ветар. И нема гајле.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
559
Поени од реакции
1.052
ако имаш некоја стара черга и јамболија се наоѓа добро за ова. Јас така ја покирам со некои черги останати од старо време. Кога има невреме ќе ја ставам и ќе ја наквасам убаво да не ја дува ветар. И нема гајле.
Ne ti e losa idejata. Jas lani ,,kebinja frlav,, //na krov mi go duvnalo malku// ama znaes, razmisluvav poprakticno ,,cerada,,. Zosto ,,na rabota,, , ,,doma,, pa vo bagaznik da imam.
Inaku ova so jambolija konkretno //imam// ,,mi lici dobro,,. Vo bagaznik stalno, ,,jazinja,, t.e. kaisevi za fixacija i reseno.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.811
Поени од реакции
43.787
Ne ti e losa idejata. Jas lani ,,kebinja frlav,, //na krov mi go duvnalo malku// ama znaes, razmisluvav poprakticno ,,cerada,,. Zosto ,,na rabota,, , ,,doma,, pa vo bagaznik da imam.
Inaku ova so jambolija konkretno //imam// ,,mi lici dobro,,. Vo bagaznik stalno, ,,jazinja,, t.e. kaisevi za fixacija i reseno.
церада не штити пошто е тенка, освен ако немаш од оние војничкине од ЈНА церади.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
559
Поени од реакции
1.052
церада не штити пошто е тенка, освен ако немаш од оние војничкине од ЈНА церади.
Mislev ,,na onie so sungeri,,. Ama... da ne ,,ne gi biva,, hahahaha. Da ne e nekoj ,,nikakov sunger,, pa dzabe.
Ova ,,so jambolija,, mi fakja oko. Cvrsta fixacija so ,,kaisevi,, za slepanje i resena rabota. Oko ,,ne mi trepnuva,, za okolina ,,koj sto ke rece,,.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.811
Поени од реакции
43.787
Mislev ,,na onie so sungeri,,. Ama... da ne ,,ne gi biva,, hahahaha. Da ne e nekoj ,,nikakov sunger,, pa dzabe.
Ova ,,so jambolija,, mi fakja oko. Cvrsta fixacija so ,,kaisevi,, za slepanje i resena rabota. Oko ,,ne mi trepnuva,, za okolina ,,koj sto ke rece,,.
па може ако имаат сунѓери да пробаш. Само подебели да се. Не сум разгледувал церади искрено. Ја ги знам оние тенките само.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
1.296

Fala odnapred
Еуростил, Автолидер или да прашаш кај тие што прават церади за камион, ама од потенките, не тие крути што се, како за грозје што се носи, и ќе ти направат по мерка, со алки да можеш да ја врзеш, и да не ти се гребе колата.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
559
Поени од реакции
1.052
Еуростил, Автолидер или да прашаш кај тие што прават церади за камион, ама од потенките, не тие крути што се, како за грозје што се носи, и ќе ти направат по мерка, со алки да можеш да ја врзеш, и да не ти се гребе колата.
Fala ti. Ke prasam vo eurostil i avtolider, samo ,,da e kvalitetna,, mislam ,,dobar sunger,, da ima sto navistina nema da dozvoli ,,da nastane steta,,. Ako ne i po ,,naracka,, doagja vo predvid.
Ako ,,eventualno,, imas nekoj poznanik, blizok sto ima ,,vakov tip na cerada,, i sto imal pozitivno iskustvo, te molam spodeli mislam na tocno od kade i ,,koja firma na cerada,, vistinski zastituva a moze da se kupi ,,na nas pazar,,.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
1.296
Fala ti. Ke prasam vo eurostil i avtolider, samo ,,da e kvalitetna,, mislam ,,dobar sunger,, da ima sto navistina nema da dozvoli ,,da nastane steta,,. Ako ne i po ,,naracka,, doagja vo predvid.
Ako ,,eventualno,, imas nekoj poznanik, blizok sto ima ,,vakov tip na cerada,, i sto imal pozitivno iskustvo, te molam spodeli mislam na tocno od kade i ,,koja firma na cerada,, vistinski zastituva a moze da se kupi ,,na nas pazar,,.
Церада ќе најдеш, гледај да не ти ја украдат.
Види во Еуростил, Carbox.mk, ќе најдеш лесно.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
559
Поени од реакции
1.052
Церада ќе најдеш, гледај да не ти ја украдат.
Види во Еуростил, Carbox.mk, ќе најдеш лесно.
Za toa si vo pravo. Sega ,,kade ziveam,, mirno e. Privaten komplex na zgradi, ,,kameri,, ... nema bagabonti. Ama navecer ,,narkomancinja,, sum nacekal. Cigani ne pominuvaat ,,se plasat,, ogradata da ja pominat.
Da ,,plesnam,, pr. 100eur za cerada i da ,,mi ja snema,, loso. Kako nemase slobodno ,,parking mesto,, na prodazba, dolu vo garza koga go kupuvav stanov, ama nemase.

Maka mi e od lanskiot grad ,,tri-cetiri,, vdlabnatinki na krovot sekogas ,,mi se vo vidik,, , pa ne bi sakal da stanat ,,povekje,,.
Sepak ,,bi kupil,, i bi rizikuval, ,,panika me faka,, od grad.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.093
Поени од реакции
1.584

Fala odnapred
Pred se fala za preporakata i doverbata....
Avtolider da prasas od tie so se so meka volna od vnatre a od drugata strana se so suskavec ali samo od tie so se so zastita od toplina,mraz,voda.Tie se kvalitetni 50 evra se ama se dobri. Problem mozi da e samo ako voziloto e so zasusena kal ili prasina lesno se grebi koga ke ja vadis ceradata. Isto i jas gi ostavam trite koli nadvor a za od grad stiti ceradata stvarno. Skodata ko ja imav sonea se spasi. Ili zamena mozis edna stara jambolia ako cuvas ili nekoe kebe so ne ti treba,ito stiti od grad.

@Schürrle
Sprema opisanoto problem e senzor na radilica. Cest problem kaj dizel cim gasni ili secka vo vozenje. Ali ova e od rakav izvaden muabet,ke mora da napravis diagnostika da ja stavis kolata na kompjuter za da pokazi tocno.
Drug problem mozi da e laden lem na ecu kompjuter. iako e mnogu redok slucaj no mozi da se desi.
Drug problem so mozi da e da prima fals vozduh od kaj kazanceto za naften filter pa ja vrajka naftata vo rezervoar. Sepak prvo napravi diagnostika.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.060
Поени од реакции
2.177
Pred se fala za preporakata i doverbata....
Avtolider da prasas od tie so se so meka volna od vnatre a od drugata strana se so suskavec ali samo od tie so se so zastita od toplina,mraz,voda.Tie se kvalitetni 50 evra se ama se dobri. Problem mozi da e samo ako voziloto e so zasusena kal ili prasina lesno se grebi koga ke ja vadis ceradata. Isto i jas gi ostavam trite koli nadvor a za od grad stiti ceradata stvarno. Skodata ko ja imav sonea se spasi. Ili zamena mozis edna stara jambolia ako cuvas ili nekoe kebe so ne ti treba,ito stiti od grad.

@Schürrle
Sprema opisanoto problem e senzor na radilica. Cest problem kaj dizel cim gasni ili secka vo vozenje. Ali ova e od rakav izvaden muabet,ke mora da napravis diagnostika da ja stavis kolata na kompjuter za da pokazi tocno.
Drug problem mozi da e laden lem na ecu kompjuter. iako e mnogu redok slucaj no mozi da se desi.
Drug problem so mozi da e da prima fals vozduh od kaj kazanceto za naften filter pa ja vrajka naftata vo rezervoar. Sepak prvo napravi diagnostika.
utre se vrakam vo grad i ke go odnesam na dijagnostika za sekoj slucaj, bidejki se vozi skoro sekoj den do planinski predel. kako i da e, od komentarot do sega go vozev nekolku pati i ne pojavi nikakov problem.. znaci ne e sekojdnevno

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
1.296
Zdravo.
Messenger_creation_3EF3E2D3-CBA3-4CE5-89CF-905D241A0695.jpeg
Вакво копче треба да имаш за рестартирање, се задржува 10-20 секунди и грешката се брише. Ова е од Волксваген Транспортер 2019-та година.
На Реното кај мене еднаш светна, ги напумпав, ја изгаси колата пак ја запалив и не светеше.

Kajgana Shop

На врв Bottom