Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.431
Поени од реакции
1.296
Se soglasuvam apsolutno. Najubavo ,,preku poznat,, sam da ja uveze. Bez ,,poznat,, e mnogu zamaranje navistina //+ potrebno e i znaenje vo mehanika//.
Jas Pezoto ,,go uvezov sam,, no go kupiv Francuzin, moj kolega, kako i ,,dolgogodisen prijatel,,.

Carina, homologacija, registracija i ,,zavrsena rabota,,. Go ,,zapaliv od Paris,, i eve go vo Skopje. Odrzuvano ,,pod konec,, od nula kilometri vo ovlasten, taka i jas prodlziv //pristapni ceni imaat Euroimpex//. Sega, zasega ,,sekoja pofalba,, za kolata.

Kako sto kaza ,,najubavo e sam da si doneses kola,,. Za od Svajcarija i jas ,,imam slusano,, deka se super kolite, dodeka Italija ,,begaj podaleku,, , tocno kako sto kaza i ti.
Па доколку имаш време, и ако сакаш сподели со нас постапката во целост како е, од таму до тука комплет, можеби на некој член што е почетник околу коли и увоз ќе му биде од корист.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.815
Поени од реакции
5.602
Se soglasuvam apsolutno. Najubavo ,,preku poznat,, sam da ja uveze. Bez ,,poznat,, e mnogu zamaranje navistina //+ potrebno e i znaenje vo mehanika//.
Jas Pezoto ,,go uvezov sam,, no go kupiv Francuzin, moj kolega, kako i ,,dolgogodisen prijatel,,.

Carina, homologacija, registracija i ,,zavrsena rabota,,. Go ,,zapaliv od Paris,, i eve go vo Skopje. Odrzuvano ,,pod konec,, od nula kilometri vo ovlasten, taka i jas prodlziv //pristapni ceni imaat Euroimpex//. Sega, zasega ,,sekoja pofalba,, za kolata.

Kako sto kaza ,,najubavo e sam da si doneses kola,,. Za od Svajcarija i jas ,,imam slusano,, deka se super kolite, dodeka Italija ,,begaj podaleku,, , tocno kako sto kaza i ti.
Сподели која е постапката во мкд и дали има нешто специфично што треба да се направи на местото каде што ја купуваш.

прашувам зашто гледав неколку возила тука за сестра ми да и симнам доле (што се со добри цени барем според мене се наоѓаат за 9-11к евра пристојни коли што се 4-5 години стари со по 70-100к поминато, ама појма немам како ќе биде доле постапката

пс колите се поскапи од цената горе наведена ама за претпријатија или за извоз ти го одбиваат ДДВ и доаѓа од 14-15 на 10.5-11

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.451
Поени од реакции
5.564
Ubaj motori imaat reno.
Посебно Megane II со 1.5 DCI :)
Еден примерок нема веќе по улици од тие коли... Последно ко ќе исфилтрираш на Реклама5 до 1000 евра едно 20 парчиња излагаа хаварисани и за делови :P

Член од
28 ноември 2022
Мислења
553
Поени од реакции
1.033
Па доколку имаш време, и ако сакаш сподели со нас постапката во целост како е, од таму до тука комплет, можеби на некој член што е почетник околу коли и увоз ќе му биде од корист.
Сподели која е постапката во мкд и дали има нешто специфично што треба да се направи на местото каде што ја купуваш.

прашувам зашто гледав неколку возила тука за сестра ми да и симнам доле (што се со добри цени барем според мене се наоѓаат за 9-11к евра пристојни коли што се 4-5 години стари со по 70-100к поминато, ама појма немам како ќе биде доле постапката

пс колите се поскапи од цената горе наведена ама за претпријатија или за извоз ти го одбиваат ДДВ и доаѓа од 14-15 на 10.5-11
Za od Francija ,,znam kako e procedurata,, , za od drugi drzavi ,,ne sum kupuval, //no ,,pretpostavuvam deka e slicno,, t.e. gore-dole isto,.
Dogovor za kupoprodazba //so site ,,dokumenti za kolata,,// pravite, plakas od smetka na smetka, posle zemas ,,deklaracija za izvoz,, //edna ,,golema papka,, dokumenti// i vadis ,,vremeni tablici,, //i ,,osiguruvanje,,// vozis prema Makedonija i ja ,,prijavuvas na carina kolata,,. Plakas, carina, danok, taksi. Pa ja nosis ,,na homologacija,, i posle sledi registracija.
Nema ,,nikakva filozofija,, se e ,,prosto kako grav,,.

Член од
25 април 2009
Мислења
371
Поени од реакции
137
Некој увезил ли априлиа ср50 од странатво па знаме од прилика царина/давачки колку ли има по неа?

Член од
2 март 2017
Мислења
37
Поени од реакции
36
Zdravo. Sega sum vo Avstrija I imam kola tuka na avstriski tablici veke godina ipol. Sakam da ja uvezam vo mk. Dali e podobro da izvadam coll tabli I taka da ja odnesam ili da ja vnesam so avstriski tablici pa posle da ja odjavuvam tuka.Kade mozam da izvadam sertifikat Eyr 1 . Ako nekoj e zapoznaen podobro ke mi bide od pomos.

Kajgana Shop

На врв Bottom