Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.026
Поени од реакции
530
А дали е паметно пример другар или роднина да ти купи кола од таму (со твои пари) и кога ке ја донесе тука само да ја префрлите или исто е?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.580

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.332
Поени од реакции
9.160
А дали е паметно пример другар или роднина да ти купи кола од таму (со твои пари) и кога ке ја донесе тука само да ја префрлите или исто е?
Роднината ќе купи некоја кола која ако е околу 10 години стара, биди сигурен дека нема правено голем сервис, ниту пак некој дефек ќе биде саниран како замаец, кумплуг, кочници итн. Кога ќе потроши на транспорт минимум 500 евра само на гориво, па царина.

Тури пепел на тој крш!
Автоматски споено мислење:

Хасан од Хоф продава пасат со вратени километри. :icon_mrgr:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.580
Хасан од Хоф продава пасат со вратени километри. :icon_mrgr:
Da be Hasan e budala da pravi evtini Makedonski mafijashki trikovi i da naebi!

Imashe pred ca 10 godini, Hrvat kupuva E Classe so 120000Km za 20000€ . Ja vozi edna godina i zaradi Rückrufaktion odi vo Mercedes i mu kazhuvaat deka
kolata ima momentalno 350000km i nema shto da bara rückrufaktion povejche!
Koga slushnal za kilometrite mu se snearnilo i go tuzhel prodavacot.
Sudot mu dosudil, da ja prodade kolata i razlikata na parite da mu gi doplati prodavachot.

Batkata ja prodade na Ebay za 10000 i ushte 10000si dobi od prodavachot.

Zatoa tie mafii so kilometrazhite skoro i nikoj so IQ pogolem od 30 ne gi pravi vo germanija.
Za bugarija i Makedonija toa e dobro utro!

Член од
20 јануари 2023
Мислења
392
Поени од реакции
539
Здраво,
Прашање до познавачите:
Дали продавачите на возила од увоз што даваат нотарска гаранција за изминати километри може да се сметаат за веродостојни?
Јас сум разговарал со двајца од продавачите како гарантираат за км. и обајцата ми одговорија идентично, дека гаранцијата е да они не ја менувале километражата. А што правиме ако претходно е сменета?! Е за тоа не се знае, па тие не можеле да гарантираат за колата пред да ја купат. Значи оваа нашироко рекламирана „нотарска гаранција“ не вреди скоро ништо.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.332
Поени од реакции
9.160
Da be Hasan e budala da pravi evtini Makedonski mafijashki trikovi i da naebi!

Imashe pred ca 10 godini, Hrvat kupuva E Classe so 120000Km za 20000€ . Ja vozi edna godina i zaradi Rückrufaktion odi vo Mercedes i mu kazhuvaat deka
kolata ima momentalno 350000km i nema shto da bara rückrufaktion povejche!
Koga slushnal za kilometrite mu se snearnilo i go tuzhel prodavacot.
Sudot mu dosudil, da ja prodade kolata i razlikata na parite da mu gi doplati prodavachot.

Batkata ja prodade na Ebay za 10000 i ushte 10000si dobi od prodavachot.

Zatoa tie mafii so kilometrazhite skoro i nikoj so IQ pogolem od 30 ne gi pravi vo germanija.
Za bugarija i Makedonija toa e dobro utro!
Не гледаш дека колата е од приватно лице Хасан кој сеуште со умот е во Курдистан и не разбира правилно германски, нема сервисна книшка и е "купена како што е видена" без гаранции. Ако ти веруваш дека постојат реални 140к на 20 годишна кола, тогаш имаш проблем во резонирањето.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.580
Не гледаш дека колата е од приватно лице Хасан кој сеуште со умот е во Курдистан и не разбира правилно германски, нема сервисна книшка и е "купена како што е видена" без гаранции. Ако ти веруваш дека постојат реални 140к на 20 годишна кола, тогаш имаш проблем во резонирањето.
1. Pishav pogore mojata kola ima 84000km i e od 2006. I utre da ti ja prodavam shto che rechis?

2. I shto ako nema servisna knishka?
I shto mislish dekaso taa servisna knishka che dokazhis?
Km? Za tia ne mi treba ni knishka pa ni startuvan motor!

Che mu napraan i CRT i MRT i ECHO. A i @martin01 ne e padnat od Mars za tie raboti.
Zaebani sme nie prilepcanite :D , ni raboti menteto.

I ete imash i link i sliki , gazda Hasan od Pakistan, shto bi rekol kolku Km ima pominato? Onaka tvoe mislenje!

Последно уредено:
Член од
17 март 2017
Мислења
321
Поени од реакции
522
Веќе некое време ми се јавува проблем со палењето.Почна од прошлото лето а после се изгуби и зимото немаше никаков проблем.Сега со температуриве малку повисоки пак се појави.Моторот неколку пати бавно вергла и пред да запали,почнува да трокира.Тоа се случува само кога е директно изложена на сонце и на првото палење во текот на денот,после уште 10 пати да ја запалам нема никаков проблем.Некој да имал сличен проблем,да знае шо може да и биде,пред да почнам да ја носам по мајстори.Се работи за пежо 306 1.6 бензин 1998.

Член од
4 декември 2024
Мислења
5
Поени од реакции
0
Zdravo.
Mi svetna sjalicata za nizok pritisok na gumite. Od koga mi svetna gi napumpav gumite na 2.3, pak ne se gasi sjalicata. Pominav 250 km ks togas I seuste svetit. Nekoj sovet?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.421
Поени од реакции
1.281
Zdravo.
Mi svetna sjalicata za nizok pritisok na gumite. Od koga mi svetna gi napumpav gumite na 2.3, pak ne se gasi sjalicata. Pominav 250 km ks togas I seuste svetit. Nekoj sovet?
Некое копче за рестартирање мора да има, и кај мене е така, само ќе ги напумпам, после ја гасам колата и на следно палење не свети.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.421
Поени од реакции
1.281
Zdravo.
Не ми текна дека можеби и некој сензор на бандажите ти е расипан, па затоа свети.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.405
Поени од реакции
5.605
Мора да имаш копче за ресет, изгуглај. Кај мене на пример е да држам подолго време ОК.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.049
Поени од реакции
2.145
zdravo, imam edno prasanje bidejki ne sum tolku golem poznanik na ovie raboti

sabajle pri patuvanje do vikendickata dzipceto mi izgasi vo voznja t.e. koga zastanav da se uklucam od sporedna ulica, znaci na 1000obrtai nekade vo stoecka pozicija.. zapali odma i trgnav.. po pat na okolu 2000-2500 obrtai na 40kmh zasecka nekolku pati vo voznja, ne znam dali bi razbrale za sto stanuva.. slednite 20 min nemase problemi. Redoven servis napraven pred 5-6k km. Sumnjam vo pumpa za gorivo ili slicno. Se raboti za dizel vozilo. Utre se vrakjam vo grad pa ke odam da proveram no bi sakal da slusnam vase mislenje dokolku imate poznavanje za situacijata

Kajgana Shop

На врв Bottom