- Член од
- 23 септември 2015
- Мислења
- 1.025
- Поени од реакции
- 530
А дали е паметно пример другар или роднина да ти купи кола од таму (со твои пари) и кога ке ја донесе тука само да ја префрлите или исто е?
Shto podobro barash od ova?Passat B6 od 2005 do kaj 2008
2.0tdi 140-170ks do kaj 6500 bez razlika dali e registriran ili ne. Bitno e da e zacuvan. Radovis najdov eden ubav zacuvan 5800 posledna pa denojve ke go vidam.
Gledav na mobile.de ima dobri mozno e i da svleckam ako nenajdam vo MK.
Роднината ќе купи некоја кола која ако е околу 10 години стара, биди сигурен дека нема правено голем сервис, ниту пак некој дефек ќе биде саниран како замаец, кумплуг, кочници итн. Кога ќе потроши на транспорт минимум 500 евра само на гориво, па царина.А дали е паметно пример другар или роднина да ти купи кола од таму (со твои пари) и кога ке ја донесе тука само да ја префрлите или исто е?
Хасан од Хоф продава пасат со вратени километри.
Da be Hasan e budala da pravi evtini Makedonski mafijashki trikovi i da naebi!Хасан од Хоф продава пасат со вратени километри.![]()
Јас сум разговарал со двајца од продавачите како гарантираат за км. и обајцата ми одговорија идентично, дека гаранцијата е да они не ја менувале километражата. А што правиме ако претходно е сменета?! Е за тоа не се знае, па тие не можеле да гарантираат за колата пред да ја купат. Значи оваа нашироко рекламирана „нотарска гаранција“ не вреди скоро ништо.Здраво,
Прашање до познавачите:
Дали продавачите на возила од увоз што даваат нотарска гаранција за изминати километри може да се сметаат за веродостојни?
Не гледаш дека колата е од приватно лице Хасан кој сеуште со умот е во Курдистан и не разбира правилно германски, нема сервисна книшка и е "купена како што е видена" без гаранции. Ако ти веруваш дека постојат реални 140к на 20 годишна кола, тогаш имаш проблем во резонирањето.Da be Hasan e budala da pravi evtini Makedonski mafijashki trikovi i da naebi!
Imashe pred ca 10 godini, Hrvat kupuva E Classe so 120000Km za 20000€ . Ja vozi edna godina i zaradi Rückrufaktion odi vo Mercedes i mu kazhuvaat deka
kolata ima momentalno 350000km i nema shto da bara rückrufaktion povejche!
Koga slushnal za kilometrite mu se snearnilo i go tuzhel prodavacot.
Sudot mu dosudil, da ja prodade kolata i razlikata na parite da mu gi doplati prodavachot.
Batkata ja prodade na Ebay za 10000 i ushte 10000si dobi od prodavachot.
Zatoa tie mafii so kilometrazhite skoro i nikoj so IQ pogolem od 30 ne gi pravi vo germanija.
Za bugarija i Makedonija toa e dobro utro!
1. Pishav pogore mojata kola ima 84000km i e od 2006. I utre da ti ja prodavam shto che rechis?Не гледаш дека колата е од приватно лице Хасан кој сеуште со умот е во Курдистан и не разбира правилно германски, нема сервисна книшка и е "купена како што е видена" без гаранции. Ако ти веруваш дека постојат реални 140к на 20 годишна кола, тогаш имаш проблем во резонирањето.
Некое копче за рестартирање мора да има, и кај мене е така, само ќе ги напумпам, после ја гасам колата и на следно палење не свети.Zdravo.
Mi svetna sjalicata za nizok pritisok na gumite. Od koga mi svetna gi napumpav gumite na 2.3, pak ne se gasi sjalicata. Pominav 250 km ks togas I seuste svetit. Nekoj sovet?
Izvadi minus klema od akumulator, pocekaj dve minuti i stavi pak i zapali.Zdravo.
Mi svetna sjalicata za nizok pritisok na gumite. Od koga mi svetna gi napumpav gumite na 2.3, pak ne se gasi sjalicata. Pominav 250 km ks togas I seuste svetit. Nekoj sovet?
Model na kola? Vidi na gogle.Zdravo.
Не ми текна дека можеби и некој сензор на бандажите ти е расипан, па затоа свети.Zdravo.