Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
А дали можат овие да се купат некаде кај нас?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
moze da se najde od modelarive nesto ama tesko se naogja, a u srbija gi ima poise

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Да, за клипен мотор прашував.
Иначе каква примена имаат тие парни мотори, Sajsiga?

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Невервам дека ги има да се купат кај нас. Колку што знам моделариве од надвор ги земаат, најчесто од грција.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
1) Менувачот ми е ептен лабав. Толку е лабав што не можам да разликувам 1ва од 3та, и 2ра од 4та. Може да се затегне некако? Возев Тико, се привикнав на тој менувач, сега возам Застава 128, и ми е пеколно тешко да манипулирам со менувачот.

2) Отприлика од колку до колку се движат цените на паркинг сензорите, каде се продаваат, и дали треба да одам некаде посебно за да ми ги инсталираат, или можам сам да го направам тоа? Се работи за Голф 4, инаку.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
за сензорите....
за каде да најдеш еве линк уште еден линк и уште еден линк

за начин на местење... некој поискусен :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
NE go mesti sam odnesi veruvaj vredi za parite a lesno e da utnes da ne bide dobro namesten.
Za shalterot kupin nova racka odnosno cel shalter montiraj stegni se ubavo, so tek na vreme dole toa plastikata se jade i dobiva lufta

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
1) Менувачот ми е ептен лабав. Толку е лабав што не можам да разликувам 1ва од 3та, и 2ра од 4та. Може да се затегне некако? Возев Тико, се привикнав на тој менувач, сега возам Застава 128, и ми е пеколно тешко да манипулирам со менувачот.
.
Долу кај шалтерот има еден држач да речам. Имаат тенка гума и многу краток и мал осигурач. Стави подебела гума и шајка има да шалтова како спортско количе. Имам 128 сеа ми е средено.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Имам Форд Фиеста бела но браници, лајсни, кваки и ретровизори не се во боја со каросерија. Дали е паметно да одам на лимар да ми ги исфарбаат бели и колку ќе ми земат за тоа? Многу поубава ќе биде така колата.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Имам Форд Фиеста бела но браници, лајсни, кваки и ретровизори не се во боја со каросерија. Дали е паметно да одам на лимар да ми ги исфарбаат бели и колку ќе ми земат за тоа? Многу поубава ќе биде така колата.
Можеш само обавезно пластик прајмер, шприц кит и тие ствари пред да се шприцне бојата ... за да не се излупи за брзо време

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Можеш само обавезно пластик прајмер, шприц кит и тие ствари пред да се шприцне бојата ... за да не се излупи за брзо време
А колку ќе ме фати од прилика таквиот луксуз? :) Ќе префрли 100 евра?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
А колку ќе ме фати од прилика таквиот луксуз? :) Ќе префрли 100 евра?
Е тоа незнам ... порано зборев со другарчето он е мајстор и ми кажа мора да има тие прајмери прво за да не се испука и излупи бојата, правевме математики мислам дека околу 2000 ден излегуваше за цели браници, за лајсни мали се не е проблем, кваки не би ти препорачал за фарбаш според мене

значи околу 50-тина евра и више сигурно ќе те фати

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Од кои причини се врши промена на регистрација на кола ? (нови таблички, друг број)
И дали во сообраќајна е логички од надвор да ти ја пишува новата, а од внатре старата бројка на таблици ?

и уште нешто... мора да се измери количество антифриз или може да се додаде онака од тепка ?
за форд мајстор во скопје некој да препорача ?

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
зошто во мкд не се полага на автоматски менувач?
оти нема и таква можност?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
зошто во мкд не се полага на автоматски менувач?
оти нема и таква можност?
Што “вештина“ ти треба за тоа? Ако научиш на мануелен мењач, ќе знаеш и на тоа лајното.

Kajgana Shop

На врв Bottom