Долу кај шалтерот има еден држач да речам. Имаат тенка гума и многу краток и мал осигурач. Стави подебела гума и шајка има да шалтова како спортско количе. Имам 128 сеа ми е средено.1) Менувачот ми е ептен лабав. Толку е лабав што не можам да разликувам 1ва од 3та, и 2ра од 4та. Може да се затегне некако? Возев Тико, се привикнав на тој менувач, сега возам Застава 128, и ми е пеколно тешко да манипулирам со менувачот.
.
Можеш само обавезно пластик прајмер, шприц кит и тие ствари пред да се шприцне бојата ... за да не се излупи за брзо времеИмам Форд Фиеста бела но браници, лајсни, кваки и ретровизори не се во боја со каросерија. Дали е паметно да одам на лимар да ми ги исфарбаат бели и колку ќе ми земат за тоа? Многу поубава ќе биде така колата.
А колку ќе ме фати од прилика таквиот луксуз?Можеш само обавезно пластик прајмер, шприц кит и тие ствари пред да се шприцне бојата ... за да не се излупи за брзо време
Е тоа незнам ... порано зборев со другарчето он е мајстор и ми кажа мора да има тие прајмери прво за да не се испука и излупи бојата, правевме математики мислам дека околу 2000 ден излегуваше за цели браници, за лајсни мали се не е проблем, кваки не би ти препорачал за фарбаш според менеА колку ќе ме фати од прилика таквиот луксуз?Ќе префрли 100 евра?
Што “вештина“ ти треба за тоа? Ако научиш на мануелен мењач, ќе знаеш и на тоа лајното.зошто во мкд не се полага на автоматски менувач?
оти нема и таква можност?