Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.356
Поени од реакции
38.615
Спомна као демек 3 саати требало да работи, по 50 евра зима на саат работна рака. Плус 200 евра за делот нов. Е сеа проблемот е шо јас неможам да проценам колку е за менување, да не ме лаже само за пари да ми зема. Значи дека има рѓа да, и малце како излупено, ама не е изгниено онака да ти пропаѓа раката кога ќе го допреш.

Како не ми текна да ја сликам кога беше дигната горе, денес лежев под неа еве шо успеав да фатам. Втората слика најдобро се гледа.

@*phoenix* мојата нема врска со таа шо си ја постирал, само делови од неа со рѓа, оваа шо си ја ставил цела е тоталка.

aaa.jpg sss.jpg

www.jpg

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
дај слика да видиме...наведни се и сликај. ако е само рѓа....немаш мака. купи антикорозивен спреј и испрскај го раментото.

но ако се пропаднати гумиците и јабучицата...треба менување

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.356
Поени од реакции
38.615
@gjoko-mkd сликав колку што можев да успеам, види сликите над твојот пост.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
сликав колку што можев да успеам, види сликите над твојот пост.
Prasaj na germanski forum za sovet, garant ke ti recat da ja smenis za razlika vo mk kade site ke ti recat vozi ja nema gajle :D. Mene toa mi izglea ko rgjata da e navlezena dlaboko vo zelezoto i ja bi ja smenil, ali za tebe ti si znaes. U sekoj slucaj najverojatno nema da pomine tehnicki. Odnesi ja na drug majstor i vidi sho ke kaze.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Спомна као демек 3 саати требало да работи, по 50 евра зима на саат работна рака. Плус 200 евра за делот нов. Е сеа проблемот е шо јас неможам да проценам колку е за менување, да не ме лаже само за пари да ми зема. Значи дека има рѓа да, и малце како излупено, ама не е изгниено онака да ти пропаѓа раката кога ќе го допреш.

Како не ми текна да ја сликам кога беше дигната горе, денес лежев под неа еве шо успеав да фатам. Втората слика најдобро се гледа.

@*phoenix* мојата нема врска со таа шо си ја постирал, само делови од неа со рѓа, оваа шо си ја ставил цела е тоталка.

Прегледај го приврзокот 234875Прегледај го приврзокот 234876

Прегледај го приврзокот 234877
Лошо кородирана, за менување е. Само дека е 200 евра делот не ми се верува. https://www.buycarparts.co.uk/abs/7801300

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Лошо кородирана, за менување е. Само дека е 200 евра делот не ми се верува. https://www.buycarparts.co.uk/abs/7801300
Servisite po stranstvo ne guglaat delovi. Otvara ETKA(za audi, vw, seat,skoda) i mu kazuva broj na del i cena za original del, i taa ti ja kazuvaat i ti davaat fabricka garancija.
Imas opcija po nekoi servisi da si odnesis tvoi delovi ali ako dojde nesto za garancija ke si odis da se zalis na linkot kaj sho si go kupil a ne kaj majstorot.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.673
Поени од реакции
4.154
Дечки ми се појави проблем. Кога поминувам преку дупка или кога го сецнувам лево десно воланот при возење ко да крцка/ѕвизди од кај воланот. Во место кога го вртам воланот нема ништо. Што би можело да е?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Servisite po stranstvo ne guglaat delovi. Otvara ETKA(za audi, vw, seat,skoda) i mu kazuva broj na del i cena za original del, i taa ti ja kazuvaat i ti davaat fabricka garancija.
Imas opcija po nekoi servisi da si odnesis tvoi delovi ali ako dojde nesto za garancija ke si odis da se zalis na linkot kaj sho si go kupil a ne kaj majstorot.
А кој ги произведува оригиналните делови? Деловите не ги произведува VW туку повеќе фирми добиваат лиценци за производство на даден дел и цената им варира од квалитет и бренд. Возило старо 16 години нема никаква причина да се носи во овластен сервис, а особено возило како Polo кое воопшто и не е комплицирано за работа.

Имам специфично возило и често сум во контакт со странци (западњаци) кои споделуваат искуства. Речиси сите одбегнуваат овластени сервиси после гаранција бидејќи имаат астрономски цени, преку 5 пати повисоки од „обичните“ сервиси, а често деловите ги набавуваат преку интернет.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
А кој ги произведува оригиналните делови? Деловите не ги произведува VW туку повеќе фирми добиваат лиценци за производство на даден дел и цената им варира од квалитет и бренд. Возило старо 16 години нема никаква причина да се носи во овластен сервис, а особено возило како Polo кое воопшто и не е комплицирано за работа.

Имам специфично возило и често сум во контакт со странци (западњаци) кои споделуваат искуства. Речиси сите одбегнуваат овластени сервиси после гаранција бидејќи имаат астрономски цени, преку 5 пати повисоки од „обичните“ сервиси, а често деловите ги набавуваат преку интернет.
Bas vo stranstvo ovie istite se vrakjaat kaj ovlasteni serviseri ili specijalisti bidejki tie obicnite servisi im stavaat delovi od sto im se najde pri raka. Bas imase slucaj posleden pat koa bev na servis koa nekoi rumunci mu stavile alternator sho ne e za negovata kola i mi go naplatile ko geniune.
U sekoj slucaj sekoj po svoe i kako si saka neka si ja servisira kolata.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
оние црните ако се дупчиња е за менење, ако е само површинска рѓа нема потреба
штом се од пресуван лим, корозијата прави штета и ова нема да ти помини на технички

да беше од лиено железо(гус) немаше потреба од менување

но овде....мора, ќе попушти лимот на некоја неравнина

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Кои акумулатори се најдокажани, најквалитетни во Македонија?
12v, 55 A, за Опел Мерива 1,7 CDTI

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.673
Поени од реакции
4.154
Дечки ми се појави проблем. Кога поминувам преку дупка или кога го сецнувам лево десно воланот при возење ко да крцка/ѕвизди од кај воланот. Во место кога го вртам воланот нема ништо. Што би можело да е?
Некој?

Kajgana Shop

На врв Bottom