Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ми пукна сајлата за бирање брзини на VW Polo 97'. Се јавив во официјален сервис на VW бараат 5000 денари за нова :uvo:. Има некое чаре да се најде некаде поефтино?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ми пукна сајлата за бирање брзини на VW Polo 97'. Се јавив во официјален сервис на VW бараат 5000 денари за нова :uvo:. Има некое чаре да се најде некаде поефтино?
Да, во Тетово, од некое растурено. Патем, како можеле да го направат системот за менување на брзини со сајла?

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Да прашам овде најпрво па да барам чаре...Поседувам шкода флеиција 96год. па сакам да си земам оригинал ауспух...колку од прилика би ме коштел целиот и каде го има по скопјето...пошто имам лошо искуство со сервис на стариот... ми ставија нов среден дел па колата не е тоа што беше пред тоа...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Да, во Тетово, од некое растурено. Патем, како можеле да го направат системот за менување на брзини со сајла?
Таков е менувачот има 2 сајли едната е за рикверц, другата за бирање брзини Пред 2 години ми пукна и таа за рикверц:uvo:

Член од
27 ноември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
Пробај во тахо сервисот да ти направат нова сајла,по мерка која ти ќе им ја дадеш.порано беа во Кисела Вода,сега се некаде накај Драчево.ма сите таксисти го знаат тој сервис.Мене ми правеа сајли за рачна пред 5 години.Уште работат перфектно.топла препорака.

Да прашам овде најпрво па да барам чаре...Поседувам шкода флеиција 96год. па сакам да си земам оригинал ауспух...колку од прилика би ме коштел целиот и каде го има по скопјето...пошто имам лошо искуство со сервис на стариот... ми ставија нов среден дел па колата не е тоа што беше пред тоа...
Оди купи си на старо лонец од росфрај.И јас ги менував на две години порано.само излези на автопат,збркај ја малку колата:toe:изгоре ауспухот.Ќе те чини некаде околу 700 ден ,а ќе трае 700 години(така иде зборот нормално)ма многу траат овие од росфрај,барај некој сличен на твојот а некој лимар ќе ти го намести на колата.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Таков е менувачот има 2 сајли едната е за рикверц, другата за бирање брзини Пред 2 години ми пукна и таа за рикверц:uvo:
Нешто не ми е јасно, сајлата може да влече ама како ќе бута?
Што сакав погоре да кажам?
Кога ја бираш првата брзина го буткаш менувачот напред а долниот дел оди назад и ја влече сајлата ама не ми е јасно како со сајлата ќе се избере запчаникот? :uvo:
Затоа мануелните менувачи се прават со лост, со самиот правец што го даваш вилушката внатре во менувачот го бира запчаникот и синхроните се спојуваат и останува во таа брзина!
Некој да го објасни тој начин со сајла?

Еве го менувачот на Полото, гледаш ли некаде сајла да се закачува?
Оној лост што е врзан со зелената жица е бирачот на брзини, тој се спојува преку друг лост со менувачот!

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Еве ја шемата на менувачот (само делот што се наоѓа кај кабината) и делот кој ми треба

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
e vaka sea za toa pumpata za gorivo gledav denes i izleze deka e ustvari pod rezervoarot nadvor :). i koga raboti ja slusam kako prai zvuk pretpostavuvam toa necini?

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
Здраво народе :salut: Има некои обозаватели на 4x4 тука? Има некој предлог за некое Џипче,ама евтино,и не мора да е надворешно добро средено... а и не мора некоја позната марка

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Здраво народе :salut: Има некои обозаватели на 4x4 тука? Има некој предлог за некое Џипче,ама евтино,и не мора да е надворешно добро средено... а и не мора некоја позната марка
Tојота Урбан Крузер - 15 к јурос.

Иначе сакам да прашам за една појава што наидов деновиве, погледнете
Бројка во крајниот дел од таблицата??

Attachments

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68

и јас имам видено ваква кола тука во битола а беше на скопски таблици а мислам дека исто завршуваше и таа C9

Biker_boy89

Driver
Член од
17 јануари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
0

Тие автомобили ги возат мислам луге што се во Македонија а немаат македонско државјанство или пак автомобили од донации од странски фирми кои не се обврзани да плаќаат данок.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Тие автомобили ги возат мислам луге што се во Македонија а немаат македонско државјанство или пак автомобили од донации од странски фирми кои не се обврзани да плаќаат данок.
Или со други зборови,ја вози човек на име на МК фирма,а нема МК државјанство...:smir:
Има и SK XXX A9 таблици,како и црно-бели дипломатски таблици,кои не плаќаат патарина,не ги задева полиција,немаат никакви давачки према државата...Милина:wink:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Сеа се напнав да глеам по таблиците денес две C9 видов :D

Kajgana Shop

На врв Bottom