Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Пак јас за совет :kesa:

Yaris од 2001 со 5 врати и 100 000км, редовно сервисиран и добро одржуван вреди ли 5000евра?

И дали знае некој како се покажани шеврплет калосите?

Решив да земам нешто од поново годиште :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
kalosot ja ko sto znam mislam deka vo grad mnogu trosi ama ne me fakjaj za zbor ete i drugite neka kazat

aj sea uste edno prasanje isto za pezo 405. na neramnini dupki lezecki policajci od prednicata ts mislam deka od desnoto trkalo slusam tropanje od tipot ko nesto da e labavo lufta da ima epten dnk dnk... i toa vo ritam na neramninite. Menuvav sponi toa ne se izgubi e sea neznam so moze da e dali nekoi gumici na toa balans stanglata dali moze radi niv taka da prai ili?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Може да е и летвата види дали има луфта лево десно на тркалото крени го на дигалка така е најубаво:smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
nema lufta na letvata. inace so servo e kolata ako bese letvata kuznae kolku pari ke mi idea :)

utvrdeno e znaci sto e. tamo ima nekoja piksna na volanot ama za da se smeni taa treba sve dole da se rasturi da se vadi letvata itn itn. e sea dali znaete nekoj dobar majstor toa sto raboti?
mi rekoa imalo nekoj vo cento ama ne znae da mi kazat ni kade e ni koj e ni sto e...da ne go znae nekoj?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
За пежо незнам ама на застава на летвите внатре има пластична пиксна и таа се заебува ако е и на пежото така тоа е лесна работа кај кој било мајстор да се однесе ке ти направат а не воланат нема пиксни барем ја така знам.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
kalosot ja ko sto znam mislam deka vo grad mnogu trosi ama ne me fakjaj za zbor ete i drugite neka kazat

aj sea uste edno prasanje isto za pezo 405. na neramnini dupki lezecki policajci od prednicata ts mislam deka od desnoto trkalo slusam tropanje od tipot ko nesto da e labavo lufta da ima epten dnk dnk... i toa vo ritam na neramninite. Menuvav sponi toa ne se izgubi e sea neznam so moze da e dali nekoi gumici na toa balans stanglata dali moze radi niv taka da prai ili?
Позади моторот мислам дека има една мала спона, кај автомобилите Цитроен и Пежо тоа е редовна појава да тропа, таа спона е некаде околу 10-15 цм долга и мислам дека стои исправена.
Ќе треба да го прашам мојот сервисер бидејќи тој редовно ги менува тие спони на една такси компанија.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
hmm moguce da e i taa so znam mene mi rekoa nekoja piksna navodno i toa metalna e i trebala na presa da se nabiva aj vidi ziti se prasaj go za pezo 405. na zivci mi ide ova ne za drugo se si e top kolata ova drn drn:mad:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Оди во ММ сервис карши раде кончар се наоѓа ке ти ја средат колата побарај го Мојсо.
Имаат и делови

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
a da zirnam ja na starive modeli dali ima toa dali e toa toa kaj mene kaj se naogja tocno?pozadi motorot toa znaci nakaj limot od kabinata taka i taa spona sto drzi?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Значи не е позади моторот вајда Атом-ант лошо се изразил. Тоа е заштрафено на виљушката и на балансштанглата.

еве и од прилика вака изгледа

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
bev do kaj mojot majstor mu kazav za ova sto mi zborite 10 minuti bese u kanal i utvrdi deka ne e toj stabilizator tuku ko sto kazav deka e piksnata e sea mi treba dobar majstor za toa

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ти кажав да отидеш во ММ сервис карши раде кончар ке го бараш Мојсо имаат и делови за пежо и цитроен по пристапна цена

Kajgana Shop

На врв Bottom