Квалитетното гориво доаѓа и во Македонија поточно во септември(95 и 98), а дизелот месецов...Инсигнијата ти е понов модел, модел кој што доби најдобри оцени на краш тестови плус моторите на Опел добро реагираат на нашето "квалитетно" гориво. Од друга страна Хонда Акорд на изглед ми е поубава.
Утре малку. Ќе дојде ама пак нема да е тоа тоа. Додека не донесат 100 октанско ништо не правиме и така тоа 98 има некаде 95. Кај нас горивото е толку слабо што моторите губат до 5-10% од силата :nenene:Квалитетното гориво доаѓа и во Македонија поточно во септември(95 и 98), а дизелот месецов...
А да си земеш ти еден пасат да те види господ јас до таа цена би го одбрал неко многу добра кола еве ти линк види си за цените и како стои колава.Ajде еден совет: Дома имаме дебата Инсигниа 1.8 ECOTEC®, 103kW / 140HP бензин 1796 cm3 или Хонда Акорд 2,0 156 HP бензин.
Jaс искрено се приврзав со Астрата и сум против купување али моиве се решени, и незнаат што да изберат.
Повеќе навиваат за Инсигниата ама треба да се чека два три месеци, а Акордот ја има на лагер.
Ниво на опрема имаат слично Опелот со Космо највисоко, Хондата со Елеганс ама на исто рамниште е со Инсигниата. Еднакви се во тој сегмент.
Дајте некој ум вие за таа цена до 23-24 000
Може некаде да прави краток спој а знам и случаи каде се пали сијаличето поради неквалитетно гориво. Најдобро отиди во овласетен сервис ќе го приклучат на мото-тестер и тој ќе каже точно :smir:На Фокусот на инструмент таблата во вожња почна да ми свети сијаличето за воздушните перничиеа ајде нека ми каже некој што е проблемот
Јас би се одлучил за Инсигнијата ама би размислил и за новота Скода Суперб и тоа е многу добра кола.Ajде еден совет: Дома имаме дебата Инсигниа 1.8 ECOTEC®, 103kW / 140HP бензин 1796 cm3 или Хонда Акорд 2,0 156 HP бензин.
Jaс искрено се приврзав со Астрата и сум против купување али моиве се решени, и незнаат што да изберат.
Повеќе навиваат за Инсигниата ама треба да се чека два три месеци, а Акордот ја има на лагер.
Ниво на опрема имаат слично Опелот со Космо највисоко, Хондата со Елеганс ама на исто рамниште е со Инсигниата. Еднакви се во тој сегмент.
Дајте некој ум вие за таа цена до 23-24 000
Isuzu барем според мене (јас го имам на мојата опел корса 1.7 дизел) е доста квалитетен и издржлив ... истото го зборат и сервисерите во опел новите опелови дизелаши не се толку добри како исузу дизелот :smir: има 1.5 дизел, 1.5 турбо дизел и 1.7 исто дизел и турбо дизел толку памтам нека ме поправи некојКајганџии, дај бе кажете каков е тој мотор Isuzu шо толку го потенцираат кај Опелот, да не е нешто посебен тој мотор, ја не се разбирам ногу, а баш интересира и ме боде у очи!