Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Инсигнијата ти е понов модел, модел кој што доби најдобри оцени на краш тестови плус моторите на Опел добро реагираат на нашето "квалитетно" гориво. Од друга страна Хонда Акорд на изглед ми е поубава. :toe:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Инсигнијата ти е понов модел, модел кој што доби најдобри оцени на краш тестови плус моторите на Опел добро реагираат на нашето "квалитетно" гориво. Од друга страна Хонда Акорд на изглед ми е поубава. :toe:
Квалитетното гориво доаѓа и во Македонија поточно во септември(95 и 98), а дизелот месецов...

Инаку јас би одел за Хонда, сепак има малку поснажен мотор, секако инсигниата има доста добар дизајн.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Навистина дилема...
Фан сум си на европската авто индустрија, а освен Субару, од јапонците би сакал Хонда...
Сепак, да сум во оваа ситуација, би играл на Опел.
Инсигниата е една од ретките коли која на прв поглед ми легна некако...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Инсигниа и ја сум за неа ептен е сврша*ње :vozbud:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Квалитетното гориво доаѓа и во Македонија поточно во септември(95 и 98), а дизелот месецов...
Утре малку. Ќе дојде ама пак нема да е тоа тоа. Додека не донесат 100 октанско ништо не правиме и така тоа 98 има некаде 95. Кај нас горивото е толку слабо што моторите губат до 5-10% од силата :nenene:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ajде еден совет: Дома имаме дебата Инсигниа 1.8 ECOTEC®, 103kW / 140HP бензин 1796 cm3 или Хонда Акорд 2,0 156 HP бензин.

Jaс искрено се приврзав со Астрата и сум против купување али моиве се решени, и незнаат што да изберат.
Повеќе навиваат за Инсигниата ама треба да се чека два три месеци, а Акордот ја има на лагер.
Ниво на опрема имаат слично Опелот со Космо највисоко, Хондата со Елеганс ама на исто рамниште е со Инсигниата. Еднакви се во тој сегмент.

Дајте некој ум вие за таа цена до 23-24 000
А да си земеш ти еден пасат да те види господ јас до таа цена би го одбрал неко многу добра кола еве ти линк види си за цените и како стои колава.
Ценовник.
Општо.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Стар модел е пасатот, за разлика од овие две губи 10-0. А Це це-то е друга приказна уше 10,000 еври плус. Це це то би го зел, али овој демоде е ептен за разлика од овие две. Влези внатре да видиш. Проштеани ми се сите :D Едино ми остави впечаток Це це то и Маздата 6. Ама стариов ја неќе Маздата еден другар негов купи :)pos:)

Спореди

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас би ја погледнал и Шкода Супер Б, за 23-24 илјадарки ке ја земеш со топ опрема + дизел

еве ти и ценовник... за 22.800 има 2.0 тди со 105 кс со 6 брзини менувач и ниво на опрема ambition. 140 кс е 24.500, а бензинците се далеку поевтини.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Инсигниата е права ствар бе дизајн аууу ја првпат ја видов на саемот во париз ептен ептен е убава и внатре исто и квалитетни материјали све е на ниво

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Некој ако има искуство од овој автомобил да ми каже нешто за него, недостатоци, мани, предности што и да е, а да е важно за него... Се работи за моделот 1.4 , 80кс, 16000 евра

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
На Фокусот на инструмент таблата во вожња почна да ми свети сијаличето за воздушните перничиеа ајде нека ми каже некој што е проблемот

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
На Фокусот на инструмент таблата во вожња почна да ми свети сијаличето за воздушните перничиеа ајде нека ми каже некој што е проблемот
Може некаде да прави краток спој а знам и случаи каде се пали сијаличето поради неквалитетно гориво. Најдобро отиди во овласетен сервис ќе го приклучат на мото-тестер и тој ќе каже точно :smir:

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Ajде еден совет: Дома имаме дебата Инсигниа 1.8 ECOTEC®, 103kW / 140HP бензин 1796 cm3 или Хонда Акорд 2,0 156 HP бензин.

Jaс искрено се приврзав со Астрата и сум против купување али моиве се решени, и незнаат што да изберат.
Повеќе навиваат за Инсигниата ама треба да се чека два три месеци, а Акордот ја има на лагер.
Ниво на опрема имаат слично Опелот со Космо највисоко, Хондата со Елеганс ама на исто рамниште е со Инсигниата. Еднакви се во тој сегмент.

Дајте некој ум вие за таа цена до 23-24 000
Јас би се одлучил за Инсигнијата ама би размислил и за новота Скода Суперб и тоа е многу добра кола.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Кајганџии, дај бе кажете каков е тој мотор Isuzu шо толку го потенцираат кај Опелот, да не е нешто посебен тој мотор, ја не се разбирам ногу, а баш интересира и ме боде у очи!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Кајганџии, дај бе кажете каков е тој мотор Isuzu шо толку го потенцираат кај Опелот, да не е нешто посебен тој мотор, ја не се разбирам ногу, а баш интересира и ме боде у очи!
Isuzu барем според мене (јас го имам на мојата опел корса 1.7 дизел) е доста квалитетен и издржлив ... истото го зборат и сервисерите во опел новите опелови дизелаши не се толку добри како исузу дизелот :smir: има 1.5 дизел, 1.5 турбо дизел и 1.7 исто дизел и турбо дизел толку памтам нека ме поправи некој :)

Kajgana Shop

На врв Bottom