Совети околу мотоцикли

S

Shellshock nam67

Гостин
Хамачи ги земаат кинеските моторчиња во кутии,тука ги склопуваат и им лепат налепници :)
А на сајтот на овие Гланц има некои интересни.....треба да се проверат :)
најдобри се раптор 250 сум возел стартен мотор и плус е на водено ладенје не е како останатите на воздусно ладење
добри ти се и хамацхи 150 чопер јака машина уште ако најдиш торбици за позади на радоста крај нема :)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
најдобри се раптор 250 сум возел стартен мотор и плус е на водено ладенје не е како останатите на воздусно ладење
добри ти се и хамацхи 150 чопер јака машина уште ако најдиш торбици за позади на радоста крај нема :)
150 ccm чопер проверено не мрда од место, посебно на угорници. Под 250ccm за таков рам е премалку.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Знај некој кој е увозник на Yamaha за Македонија? И дали има резервни делови за ендура?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сајтче/маил некаков контакт...

Член од
22 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
6
Имам од овие кинеските кациги што се Hamachi.И ги одлепив налепниците ,и со спреј ја напраив по мој вкус.Ама, несакајќи ми се скрши визирот.:toe:И сега имам кацига без визир.Знае ли некој каде може да најдам само визир,пошо ја направив како што сакав јас ,а сеа треба нова изгледа да си купам.Ако знае некој нека пиши! :nesum:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Имам од овие кинеските кациги што се Hamachi.И ги одлепив налепниците ,и со спреј ја напраив по мој вкус.Ама, несакајќи ми се скрши визирот.:toe:И сега имам кацига без визир.Знае ли некој каде може да најдам само визир,пошо ја направив како што сакав јас ,а сеа треба нова изгледа да си купам.Ако знае некој нека пиши! :nesum:
за кинески кациги од 500 денари нема резервни делови...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Види во хамачи мамачи маријачи продавниците низ скопје :)
можеби имаат визири за твојот модел, иначе има кинески визири посебно што се продаваат во кинеските продавнички за кинески мотори и кинески кациги :pos2:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Данке... ај да видиме шо имат шо немат :)

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Земи си асална кацига барем AGV или нешто слично не си играј со здравјето, да не речам животот кацига не се носи само поради одбегнување казна од полиција, кинеска кацига+ кинески мотор........ лоша комбинација

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Земи си асална кацига барем AGV или нешто слично не си играј со здравјето, да не речам животот кацига не се носи само поради одбегнување казна од полиција, кинеска кацига+ кинески мотор........ лоша комбинација
NOLAN... кој пробал знае :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Абе од мотори една чоперетина исклучиво над 600cc V машина (под тоа ич не сметам за чопер.. и од такви шо мислат дека Zongshen е ЧОПЕР ми се лоши) значи Honda Shadow, Suzuki Intruder, Kawasaki..и наравно кралот Harley - Davidson :) И тоа исклучиво да се вози на долги релации... собереш пари и му ја тргнеш нагоре на еден месец шетање :) А не да го купам за возење и курчење низ населба :)

Еве еден поздрав од мене со харлиќи кога бев во Harley - Davidson продавница во Graz, Austria...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Абе од мотори една чоперетина исклучиво над 600cc V машина (под тоа ич не сметам за чопер.. и од такви шо мислат дека Zongshen е ЧОПЕР ми се лоши) значи Honda Shadow, Suzuki Intruder, Kawasaki..и наравно кралот Harley - Davidson :) И тоа исклучиво да се вози на долги релации... собереш пари и му ја тргнеш нагоре на еден месец шетање :) А не да го купам за возење и курчење низ населба :)

Еве еден поздрав од мене со харлиќи кога бев во Harley - Davidson продавница во Graz, Austria...

Не се пали на Harley ако сакаш да возиш долги релации! Додуша, зависи од тоа каков ти е стилот во возењето, но сепак, ти гарантирам дека многу покомфорно ќе се возиш на пр. со Suzuki V-Storm одколку со на пр. Harley Millenium кој има ненормално големи вибрации од работата на машината поради големиот од на клиповите како и за мој вкус лош куплунг и менувач. Harley е традиција и легенда и веројатно заради тоа многу малку иновативни решенија има во неговите по изглед покласични модели.

--- надополнето ---

NOLAN... кој пробал знае :)
Апсолутно! Нема по ок кацига од NOLAN!

Kajgana Shop

На врв Bottom