Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми се има заебано ... пред 2 месеца ми го мењаа 2500 ме ошурија

ако збориме за палењето како ѕвезда што е
Зависи што ти менувале. Палењето се состои од магнет кој е фиксиран на радилица и ротира, намотки во кои се индуцира струја (две едното за светло другото за искра на свекичка) и бомбина. Магнетот може да се скрши од надворешен удар, така да освен ако нема направено сообраќајка или некој да го поправал со магичниот алат тесла тешко откажува. Е остатокот, ако цркни се комплет бомбина + намотки е околу 100 евра. Кај тебе незнам што ти менувале, ама гарант не го сменале цело. Или ти сменале бомбина или намотка.

Зависи што ти менувале. Палењето се состои од магнет кој е фиксиран на радилица и ротира, намотки во кои се индуцира струја (две едното за светло другото за искра на свекичка) и бомбина. Магнетот може да се скрши од надворешен удар, така да освен ако нема направено сообраќајка или некој да го поправал со магичниот алат тесла тешко откажува. Е остатокот, ако цркни се комплет бомбина + намотки е околу 100 евра. Кај тебе незнам што ти менувале, ама гарант не го сменале цело. Или ти сменале бомбина или намотка.

Епа намотка ми мењаа да ... само делот после го најдов за 800 денари нов ама јебига ...

Имам проблем со скутерот...
Значи ми откажа краткото светло а долго и позиција си има ја сменив сијаличката и со нова исто а и оваа старата оргиналот и таа е здрава ја испробав....чаре??

Види да не има зарѓано во делот кај што седи сијаличката со шмиргла истружи и пробај.

може не е баш за тука ама ај да си прашам :icon_lol:
Пред малце ме застана полиција ми проверија документи се ок ама не носев кацига :tapp: не ми се ставаше кацига за 1 мин вожња..... и ок ми вика џандарот ама почна да запишува податоци на некој лист таму и ми вика ок слободен си само друг пат носи кацига...
и сеа незнам дали ми ја пишал еден другар ми вика тоа шо го потполнил било нешто како опомена и друг пат ако ме застанат и ако не носам кацига ќе провереле дека имам опомена и ќе ми ја пишеле така ми вика другарот ама што знам....
што мислите вие? опомена е или казна? :toe:

Пред малце ме застана полиција ми проверија документи се ок ама не носев кацига :tapp: не ми се ставаше кацига за 1 мин вожња..... и ок ми вика џандарот ама почна да запишува податоци на некој лист таму и ми вика ок слободен си само друг пат носи кацига...
и сеа незнам дали ми ја пишал еден другар ми вика тоа шо го потполнил било нешто како опомена и друг пат ако ме застанат и ако не носам кацига ќе провереле дека имам опомена и ќе ми ја пишеле така ми вика другарот ама што знам....
Чим не ти потпиша уплатница, за друг пат носи кацигата на глава... инаку 35 евра казна е или 2000 денари. + неважи она ако ја платиш во рок од 8 дена 50% помалце.

да да тоа е опомена уживај,за друг пат ако те сопрат и не носиш кацига ке проверат и тогаш ке те казнат,ова и мене ми се има случено уживај.

Вака значи изеден ми е навојот кај што треба да се стави мутерот што го стега варијаторот ... едвај го заштрафив ама после неколку километри пак падна штрафот

кажете чаре може да се напраи нов навој ?

еве слика за кој дел мислам (не е мојот мотор сликата)

beltlooseonvar.jpg

Не се секирајте кај мене до свеќицата било :pos2:
А има врска колку подобра свеќица скутерот да оди повеќе? Еден другар ми вика купи си некоја поквалитетна и ти гарантирам ќе оди 10-20 км/ч плус.

Вака значи изеден ми е навојот кај што треба да се стави мутерот што го стега варијаторот ... едвај го заштрафив ама после неколку километри пак падна штрафот

кажете чаре може да се напраи нов навој ?

еве слика за кој дел мислам (не е мојот мотор сликата)

beltlooseonvar.jpg

da se napravi nov navoj drugo care nema samo dobro ke e ako moze tamu da se prijde so takva masina za pravenje navoi ako ne moze da se prijde ke treba da ja vadis komplet radalicata

машина ???????
Има нарезници ке нарежат навој и готово отиди до кај некој автомеханичар ке ти заврши работа

машина ???????
Има нарезници ке нарежат навој и готово отиди до кај некој автомеханичар ке ти заврши работа

epa toa nareznici ( neznaev kako se vika pa rekov masina ) a inaku ako nemoze nareznicata da prijde do toj navoj ke treba da se vadi radalicata

Тоа нема друго чаре само со нарезници :toe:

ПАЗЕТЕ крадат акумулатори ... идам прееска да го видам моторот и глеам го откорнале капакот за акумулатор и го украле акумулаторот и ги скинале и жиците :vozbud: мајку им нивна :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Тоа нема друго чаре само со нарезници :toe:

ПАЗЕТЕ крадат акумулатори ... идам прееска да го видам моторот и глеам го откорнале капакот за акумулатор и го украле акумулаторот и ги скинале и жиците :vozbud: мајку им нивна :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Јас немам нема шо да се пазам.
Или да украдам и јас еден :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom