Совети околу мотоцикли

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мене ми се има заебано ... пред 2 месеца ми го мењаа 2500 ме ошурија

ако збориме за палењето како ѕвезда што е
Зависи што ти менувале. Палењето се состои од магнет кој е фиксиран на радилица и ротира, намотки во кои се индуцира струја (две едното за светло другото за искра на свекичка) и бомбина. Магнетот може да се скрши од надворешен удар, така да освен ако нема направено сообраќајка или некој да го поправал со магичниот алат тесла тешко откажува. Е остатокот, ако цркни се комплет бомбина + намотки е околу 100 евра. Кај тебе незнам што ти менувале, ама гарант не го сменале цело. Или ти сменале бомбина или намотка.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Зависи што ти менувале. Палењето се состои од магнет кој е фиксиран на радилица и ротира, намотки во кои се индуцира струја (две едното за светло другото за искра на свекичка) и бомбина. Магнетот може да се скрши од надворешен удар, така да освен ако нема направено сообраќајка или некој да го поправал со магичниот алат тесла тешко откажува. Е остатокот, ако цркни се комплет бомбина + намотки е околу 100 евра. Кај тебе незнам што ти менувале, ама гарант не го сменале цело. Или ти сменале бомбина или намотка.
Епа намотка ми мењаа да ... само делот после го најдов за 800 денари нов ама јебига ...

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Имам проблем со скутерот...
Значи ми откажа краткото светло а долго и позиција си има ја сменив сијаличката и со нова исто а и оваа старата оргиналот и таа е здрава ја испробав....чаре??

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
Види да не има зарѓано во делот кај што седи сијаличката со шмиргла истружи и пробај.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
може не е баш за тука ама ај да си прашам :icon_lol:
Пред малце ме застана полиција ми проверија документи се ок ама не носев кацига :tapp: не ми се ставаше кацига за 1 мин вожња..... и ок ми вика џандарот ама почна да запишува податоци на некој лист таму и ми вика ок слободен си само друг пат носи кацига...
и сеа незнам дали ми ја пишал еден другар ми вика тоа шо го потполнил било нешто како опомена и друг пат ако ме застанат и ако не носам кацига ќе провереле дека имам опомена и ќе ми ја пишеле така ми вика другарот ама што знам....
што мислите вие? опомена е или казна? :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Пред малце ме застана полиција ми проверија документи се ок ама не носев кацига :tapp: не ми се ставаше кацига за 1 мин вожња..... и ок ми вика џандарот ама почна да запишува податоци на некој лист таму и ми вика ок слободен си само друг пат носи кацига...
и сеа незнам дали ми ја пишал еден другар ми вика тоа шо го потполнил било нешто како опомена и друг пат ако ме застанат и ако не носам кацига ќе провереле дека имам опомена и ќе ми ја пишеле така ми вика другарот ама што знам....
Чим не ти потпиша уплатница, за друг пат носи кацигата на глава... инаку 35 евра казна е или 2000 денари. + неважи она ако ја платиш во рок од 8 дена 50% помалце.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
да да тоа е опомена уживај,за друг пат ако те сопрат и не носиш кацига ке проверат и тогаш ке те казнат,ова и мене ми се има случено уживај.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Вака значи изеден ми е навојот кај што треба да се стави мутерот што го стега варијаторот ... едвај го заштрафив ама после неколку километри пак падна штрафот

кажете чаре може да се напраи нов навој ?

еве слика за кој дел мислам (не е мојот мотор сликата)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Не се секирајте кај мене до свеќицата било :pos2:
А има врска колку подобра свеќица скутерот да оди повеќе? Еден другар ми вика купи си некоја поквалитетна и ти гарантирам ќе оди 10-20 км/ч плус.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
Вака значи изеден ми е навојот кај што треба да се стави мутерот што го стега варијаторот ... едвај го заштрафив ама после неколку километри пак падна штрафот

кажете чаре може да се напраи нов навој ?

еве слика за кој дел мислам (не е мојот мотор сликата)

da se napravi nov navoj drugo care nema samo dobro ke e ako moze tamu da se prijde so takva masina za pravenje navoi ako ne moze da se prijde ke treba da ja vadis komplet radalicata

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
машина ???????
Има нарезници ке нарежат навој и готово отиди до кај некој автомеханичар ке ти заврши работа

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
машина ???????
Има нарезници ке нарежат навој и готово отиди до кај некој автомеханичар ке ти заврши работа

epa toa nareznici ( neznaev kako se vika pa rekov masina ) a inaku ako nemoze nareznicata da prijde do toj navoj ke treba da se vadi radalicata

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Тоа нема друго чаре само со нарезници :toe:

ПАЗЕТЕ крадат акумулатори ... идам прееска да го видам моторот и глеам го откорнале капакот за акумулатор и го украле акумулаторот и ги скинале и жиците :vozbud: мајку им нивна :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Тоа нема друго чаре само со нарезници :toe:

ПАЗЕТЕ крадат акумулатори ... идам прееска да го видам моторот и глеам го откорнале капакот за акумулатор и го украле акумулаторот и ги скинале и жиците :vozbud: мајку им нивна :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Јас немам нема шо да се пазам.
Или да украдам и јас еден :)

Kajgana Shop

На врв Bottom