Собири и протести против СК 2014

Дали се потребни граѓански протести против проектот "Скопје 2014"

• Вкупно гласачи
    185

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Не сум против, напротив, убаво што има луѓе што не сакаат и ГТЦ да биде во барок (ако има), велам ќе одам да се уверам дали навистина тоа е „глас“ на народот, и дали навистина луѓето протестираат оти не им се допаѓа идејата, и сево ова што се случува во Скопје/Македонија, или се е пиунски/политички трик од опозицијата.
Не сум партиски определена воопшто, инаку.
Добро значи ја поддржуваш причината за протестот.
Иначе се кај нас е пиунски/политички трик од владата и опозицијата.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Нема ништо лошо во тоа некој објект да се реновира, без разлика дали влада или градски трговски центар ...
Но зашто мора во барок стил да биде се ... зашто не се направи во некој модерен стил какви што се објектите во некои светски метрополи како ЊуЈорк,Токио и сл.

A

AnFem

Гостин
Добро значи ја поддржуваш причината за протестот.
Иначе се кај нас е пиунски/политички трик од владата и опозицијата.
Точно. Сите лижат нечиј партиски газ. Неутрални во Македонија нема!
Ти експерту имаш диплома или да ти искуцам на компјутеров една?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Немојте да сте иделе у петок, сендвичи ќе даваат ќе ве има на телевизија..

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Бев свесен дека на овие “working class херои’ најмногу ги боли кога ќе се „чепне“ (барокизира) објектот каде што фрлаат третина од нивната (три од работничката класа) плата на нова колекција.... (наведи што), каде што пијат кафе, каде што треба да се тагираат и тн.

Ви ебам либерализмот и конзумеризмот ви ебам

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Значи не каде се овие да рушат џамии, туку каде се властите да ги сопрат? Еве bitushanec; нека каже кој треба да ги сопре и кој е крив. Кој издава маркица за џамија, кој им дава дозвола за градба, дали се џамиите во ророко и барок стил, итн.

Пред Општина Центар битушанец рече дека се силни верници. А ние што не сме пред Општина Центар сме немакедонштина и непатриоти.
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 13:02 ---

Замисли да чекаш сите што се на протест да ти одговараат, што мислиш кога ќе дочекаш?
Пример струјава бараат да се покачи уште 10%, ти би испаднал ли на протести ако има некој од сдс?
Власта и неможе да ги стопира драга Леандричке, затоа што Ш*птарите, Турците, Циганите имаат наталитет дупло поголем од нашиот, имаат принови, имаат младина и сите живеат и размислуваат за едно за разлика од нас каде што 90% од принцезите несакаат да раѓаат , затоа што тоа било ропство и немало веќе да има совршена фигура за да може да се ебе со пола град. Некогаш биле 10-15,000 во градот, а денес се накотиле во 100,000. Оди спречи ги сега да не изградат џамија!

Која влада и да дојде во Македонија знае дека приказната со Македонија е веќе завршена и се спасува тоа што може да се спаси. Македонците не ни заслужија да имаат држава, а тоа историјата го покажала многу пати. Кога ние не ја сакаме самите очекуваме други да ја сакаат. Се надевам што побрзо да пропаднеме како народ и нација за да не се мачиме веќе и другите, а тоа е се поизвесно во блиска иднина.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Точно. Сите лижат нечиј партиски газ. Неутрални во Македонија нема!
Ти експерту имаш диплома или да ти искуцам на компјутеров една?

Наброј 3 случки во државава каде не биле партиски пациенти инволвирани.
Не разбираш што зборувам. Нормално е да бидат членови на позиција и опозиција во протести, они добиваат на поени со тоа. Поентата ми е без разлика дали има партиски или непартиски ако темата на протестот е со иста со твоето мислење треба да го поддржиш, без разлика кој друг да е дел од него.
Лошо е кога повеќе од 90% од луѓето на одреден протест е збир на пациенти пратени од една политичка партија.

A

AnFem

Гостин
Наброј 3 случки во државава каде не биле партиски пациенти инволвирани.
Не разбираш што зборувам. Нормално е да бидат членови на позиција и опозиција во протести, они добиваат на поени со тоа. Поентата ми е без разлика дали има партиски или непартиски ако темата на протестот е со иста со твоето мислење треба да го поддржиш, без разлика кој друг да е дел од него.
Лошо е кога повеќе од 90% од луѓето на одреден протест е збир на пациенти пратени од една политичка партија.
Можам да ти набројам случки кога неопределените биле иницијатори, а потоа партиите го извалкале случајот откако се вклучиле во истите. Но за тоа се виновни оние што не се партиски определени, дозволиле пиунчињата да ја „обојат“ дешавката.
Мене ми е кристално јасно зошто партиите го пикаат носот, но не ми е јасно зошто обичниот народ го дозволува тоа.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.877
Поени од реакции
36.921
Не сум против, напротив, убаво што има луѓе што не сакаат и ГТЦ да биде во барок (ако има), велам ќе одам да се уверам дали навистина тоа е „глас“ на народот, и дали навистина луѓето протестираат оти не им се допаѓа идејата, и сево ова што се случува во Скопје/Македонија, или се е пиунски/политички трик од опозицијата.
Опозицијава вода у очи нема не па да праи протести, али ај... :)

Иначе како организатори на протестов се друштво на архитекти кои колку што знам не се партиски и до сеа се држеа на страна како друштво од целиот проект (според мене погрешно).

На таков настан секакви фаци ќе има... впрочем како и на секој јавен настан (од утакмица до концерти). Но тоа не би ме спречило да отидам како обичен човек кој не го интересира а и нема потреба од партија, и да подржам во тоа што верувам дека ова што се прави не е во ред.

Ако почнеме така.. неможе да дојдат луѓе симпатизери на партија, неможе да дојдат тие што не се родум Скопјани или доселени до 7та година, неможе да дојдат тие од Аеродром зашто се селјаци (давам пример само)... и колку луѓе ќе бидат..?

П.с.

мал оффтопик.... Турција е пример за тоа... од традиционални муслимани до борци за геј права... секакви се излезени на улица.. затоа што го гледаат своето општество и сметаат дека тоа што се случува не е во ред и треба да се смени.

Али како и да е... секој со своја глава... битно од кога ќе го видиш ГТЦ во барок да можеш после во огледало да се погледнеш без срам, зашто не си се побунил против тоа :)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ќе ви биде задушен од вмровците да ви кажам да си ги скратите маките... Како и сите други протести... Убаво пиша членот над мене...

Го почнуваат протестот индивидуалци, а го задушуваат партиите... неможе секој ебан протест да биде организиран од опозиција не ме јеби :) Така само ќе се извадат и веста ќе си ја прочитате на сител...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Кај нас уште има страв од партиите. Искрено, мене ме заболе каква етиката ќе добијам, се додека сум чист пред себе и зборам тоа што мене ми смета.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Денес во Македонија прво иде партијата па после нацијата,државата и религијата.Малце народ сме,успеаја да не земат под узенгија.Тие 100 души што ќе излезат да протестираат ќе бидат етикетирани како тешки будали,хипици,комуњари или вмровци(во зависност на која партија и одговара протестот).

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.877
Поени од реакции
36.921
Ако бе... еве во петок шанса... после петок коа некој ќе пушти муабет „абе види го ГТЦ шо го направија, гадосија, како им дадовме“ го прашуваш... беше на протест? не? епа ќути си, седи си чешај си мишката. Мене ми сметаше и бев. Толку просто.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ja rekov uste ehee od koa odamna na idnite izbori za vas neka glasaat spomenicite (aludirajki na proektot toj i toj) i centar padna tokmu poradi proektot toj i toj zatoa sto isto moe e i ova skopje mesto metropola go napraivte necropola i toa e toa.

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Денес во Македонија прво иде партијата па после нацијата,државата и религијата.Малце народ сме,успеаја да не земат под узенгија.Тие 100 души што ќе излезат да протестираат ќе бидат етикетирани како тешки будали,хипици,комуњари или вмровци(во зависност на која партија и одговара протестот).
Нема врска што сме малку народ туку таков менталитет сме кој дозволува да го “месат“ како сакаат и кој сака ,нашиов обичен народ го “меси “ како што му одговара по потреба владава,а владава ни ја месат како што сакаат зависи од потребата нема да згрешам ако речам владиве на рециси сите држави ...и Словенија е мала земја и други земји со помалку народ има ама немаат врска со нас
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 18:39 ---
Дајте една тема да отвориме СЕНДВИЧИ на ПРОТЕСТИ. Па нека кажат која страна што сендвич нуди. Може народ да се договара да си размени сенвич. Друга ситуација ако сендвичите се делат во различно време почињаш со едните па продолжуваш со другите и оп 2 сендвича....

Најсериозно сега дали протест некогаш нешто решил во оваа држава?
Па нормално дека во оваа држава не решил ништо ниту еден протест а нема ниту да реши некогаш,зашто во оваа држава ниту еден протест не бил и нама да биде некогаш организиран како глас на народот ,туку сите пеотести во оваа држава биле глас на позицијата или глас на опозицијата

Kajgana Shop

На врв Bottom