H
Hip.Hop_MKD
Гостин
11 Септември, во Кичево
Точила,а?смешни имиња па во Прилеп има интересно име Ладо Лапецо
барајќи на нет што бил човекот...не најдов ништо а улицата веќе 6та година по ред ја цепам
И мојата улица се вика Ѓуро Салај, а една друга во близина Социјалистичка Зора.Точила,а?
Во Прилеп и други забегани имиња на улици :
Андон Слабејко,БидиМаж (споено ),Цане Коњарец,Василе Павлоски-Џгуре,Дрварска,Борка Плачарот.
Охрид:
Бекир АЛИ РИЗА,Аргир Маринчев,Осми Март,Богомилска,Трајче Трајчески,Мичо Ѓилич,Серафим Китанов,Спас Банџов,Дејан Војвода(дел од неа во населбата позната како Поплавени!!!),булевар Железничка (до 60-тите години по нејзината линија имало пруга,ама сега е некако нелогично името),
И најчудното Булевар Туристичка.Ама приказнава ми е пренесена од постар жител на градов (ако ме лажел и јас лажам) :некаде крај на 70-те ,тогаш улицава ја праеле Булевар со 4 ленти и некое друго име имале планирано ,на пр.Булевар Х.
Луѓево навикнати на Туристичка (демек од неа поминвеле сите туристи од влез до излез на Охрид) се бунеле и останало ова чудно име.
Струга:
Ѓуро Салај,Ристо Крле,Боро Дуни,Зуфер Мусич,Струшки Кепенци,Елпида Караманди-Бисера,Енхалон (старото име на Струга),Далјани итн.
Битола:
Север-Југ,Широка,Булевар Социјалистичка Револуција,Блаже Рогозинарот,Ениџе Вардар,Кочо Палигора,Доктор Рајс,Јужна Колекторска?!,Стрчин,Прогрес,Боримечка
оу јес само ко че си во Прилеп...поретко користи го името на населбатаТочила,а?
Името не е смешно ако знаеш дека на 11 Септември е ослободено Кичево.11 Септември, во Кичево
И што е толку чудно/смешно во оваа?11 Септември, во Кичево
Мислам и дека е прв ослободен град заедно со Струмица,доста пред другите (Охрид е на 7-ми Ноември,Струга 8-ми,Велес на 9-ти...)?Името не е смешно ако знаеш дека на 11 Септември е ослободено Кичево.
Не сум бил во право ,сега прошетав по интернет пространстватаМислам и дека е прв ослободен град заедно со Струмица,доста пред другите (Охрид е на 7-ми Ноември,Струга 8-ми,Велес на 9-ти...)?
Нападите во Њу Јорк тоа ми е смешно!!!И што е толку чудно/смешно во оваа?
Прснав од смеаНападите во Њу Јорк тоа ми е смешно!!!
овие се населби, а прогрес е улица во Боримечка, поранешна фабрика за благи работи(обланди,босквити...) беше прогрес, сегашно VigoТочила,а?
Во Прилеп и други забегани имиња на улици :
Андон Слабејко,БидиМаж (споено ),Цане Коњарец,Василе Павлоски-Џгуре,Дрварска,Борка Плачарот.
Охрид:
Бекир АЛИ РИЗА,Аргир Маринчев,Осми Март,Богомилска,Трајче Трајчески,Мичо Ѓилич,Серафим Китанов,Спас Банџов,Дејан Војвода(дел од неа во населбата позната како Поплавени!!!),булевар Железничка (до 60-тите години по нејзината линија имало пруга,ама сега е некако нелогично името),
И најчудното Булевар Туристичка.Ама приказнава ми е пренесена од постар жител на градов (ако ме лажел и јас лажам) :некаде крај на 70-те ,тогаш улицава ја праеле Булевар со 4 ленти и некое друго име имале планирано ,на пр.Булевар Х.
Луѓево навикнати на Туристичка (демек од неа поминвеле сите туристи од влез до излез на Охрид) се бунеле и останало ова чудно име.
Струга:
Ѓуро Салај,Ристо Крле,Боро Дуни,Зуфер Мусич,Струшки Кепенци,Елпида Караманди-Бисера,Енхалон (старото име на Струга),Далјани итн.
Битола:
Север-Југ,Широка,Булевар Социјалистичка Револуција,Блаже Рогозинарот,Ениџе Вардар,Кочо Палигора,Доктор Рајс,Јужна Колекторска?!,Стрчин,Прогрес,Боримечка
се скапа кезење ебагоРампо Лефката
Можеле да го пишат Рампо Левков - Левката или само Рампо Левковсе скапа кезење ебаго
и натаму ти е смешно?