Се слагам, безредие е и тоа и јас го осудив фарбањето. Јас сум секогаш за протест, за се' што не ти се допаѓа да излезеш на улица и на мирен протест да го искажеш своето незадоволство (ова е битно што ќе следи) доколку имаш Влада која ќе го слушне гласот. Владата на Груевски не беше таква, ФАКТ!
Европа му дава поддршка на Заев затоа што престана да му ја дава на Груевски, затоа што Груевски е фатен во тесно, во гоВна до гуша, криминал ко никој друг политичар и плус, најбитно, оди отворено во борба со Европа. Епа господине, нече мочи ове ночи. Европа го донесе на власт, Европа го држеше на власт и оддеднаш Европа не му треба? Нееее, нече мочи, дефинитивно.
Заев ќе игра на музиката на Европа, како што до пред 2 години играше Груевски цели 8. Не може 8 години да се бориме за Европа, да имаме Евроаспирации и сеа одеднаш Европа педери ние сме со Русија. Кој си бе ти Груевски? Кој си ти да играш со иднината на РМ?
Кој и да дојде, ќе игра. Не Заев, не јас или ти, КОЈ И ДА ДОЈДЕ, мора да ни биде јасно. Ние нит сме биле, нит сме нит ќе бидеме некој фактор во Европа, па Европа да ни се плаши нас и да ни го слуша гласот. Ако сакаме да постоиме, ќе постоиме со раководење на Европа. Ова не е виткање кичма, ова не е несакање на државата, непатриотизам или што, ова е (исто така) ФАКТ.
Мои се тие зборови и јас стојам на ставот. Доволно сум свесен да знам дека треба да протестирам за се' што не ми се допаѓа. Да си го искажам ставот и ќе го искажувам и знам дека ако дојде до тоа, да бидам повторно неправедно удрен или ми биде забрането движење пошто на некој така му текнало, ќе дојдам на форум и ќе плукам, како што плукав до сега. Сигурно дека нема да си го сменам ставот и да ќутам, пошто мене ме боли цеф за Заев, нит сум го гласал, нит планирам да го гласам зошто за мене, он (сега за сега) НЕ е државник, не ми е харизматичен, мислам дека доста е и слаб политичар (исто ова е лаичко гледање, можеби грешам), НО (многу битна работа) ја истурка борбата против претходната власт во први редови и можеби поради тоа најмногу заслужува да му се даде шанса, да покаже дали вреди или не.
Тоа не значи дека од утре (здравје, кога ќе состави Влада) ќе вработува само стручен кадар, дека оддеднаш вработеност ќе ни падне на 0.5% и ние ќе се разбудиме во Шведска. Свесен сум дека најголемите куропушачи у маало кои се со есдеес овој период ќе ми бидат советници у општина, исто како што и до сега најголемите куропушачи на дпмне беа советници (уште некој месец ќе бидат).