Ако гледаме по досегашните твои мислења, Заев може да си биде мирен. Во овие твои филмови само ти си веруваш, никој и ништо сте бе дали разбираш? Збориш за војни и протести а дома си седел кога Грујо амнестираше и носеше закони за јазици, кога на Кале тепаа Македонци. Никој и ништо сте бе, клошари влезени во воен филм. Лажни патриоти, партиски куропушачи.
Да ги гледаше моите мислења, ќе ја видеше платформата уште 2015 ...[DOUBLEPOST=1489272091][/DOUBLEPOST]
ПС. Бранителите ги тераа да враќаат пари а учките во канцеларија.
Тоа е нормално кога ќе изгубиш војна, а за нас и покрај воените победи војната заврши со потпишување на безусловна капитулација преточена во рамковен договор.[DOUBLEPOST=1489272155][/DOUBLEPOST]
..со тебе??? јас вака убав , успешен, популарен, познат по својата храброст, цврстина и сигурност...да се мењам со некоја дводимензионална морска ѕвезда која е залепена за камен..., ти човече бладаш...
Дај бе кажи кој си у ПП сега и мене ме заинтересира.[DOUBLEPOST=1489272611][/DOUBLEPOST]
Извини вака што ви упаѓам во муабетот.
Тоа дали Заев прифатил што прифатил ке се види со текот на времето во случај да добие маднат и да формира влада. Не е тоа нешто што ке можи да се скрие но исто така не е нешто што би се случило преку ноќ како некој тука што си замислува. Полека полека на мала врата. Ништо попмпезно и со фанфари.
Туку веќе ако зборуваме хипотетички и што многу побрзо има шанса да се случи е што ако Заев и покрај недобивањето на мандатот, на своја рака формира влада и собранието вака така ја изгласа.
Што според тебе би се случувало понатака. Државата ке има две влади , двете легални или нелегални во зависно од тоа како гледаш на работите. Две министерсва за внатрешни работи, две министерста за надворешни, две за одбрана итн итн. You get the picture?
Џабе везеш Владе, си мислат дека е тоа плукни залепи. Како прво не верувам воопшто да се усуди да прави нешто без амин на Иванов, пошто сепак треба да има некоја сила позади него. Кој ќе го брани, полицијата? Тешко богами, мрља он има оставено таму тешка, никад нема да му го заборават сликањето со јатаците на 10 мај 2015 година. Или можеби ударна сила ќе му биде геј шарадата? Едноставно е, ситуацијата ќе биде навидум без никаква контрола, а во таква ситуација не се знае кој пие, а кој плаќа и што е најважно ретко некој сноси одговорности.....Овие тука самостојните мислители на туѓи мисли не го сваќаат тоа, но зајо многу добро го сваќа иначе до сега веќе ќе беше тргнат у собрание
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
али место тоа, си постави рок од 10 дена да смисли нешто.....
[DOUBLEPOST=1489273092][/DOUBLEPOST]
Извини јас сум крив, сега ќе си удрам шамар затоа што си дозволив со ретард да дискутирам. Јас го прашувам да ми најде кој дебатирал за тоа тој ми вика дел било од рамковен. Глуп.[DOUBLEPOST=1489268218][/DOUBLEPOST]
Фала ти, од утре и јас се приклучувам на протестите баш поради сликава.
Па и предлог законот за употреба на јазиците од страна на СДСМ е согласно уставот. Што ви боди очи ?
Јас немам појма зошто воопшто се расправате за нешто што не е релевантно во моментов. Нит рамковен е важен, нит пак е важно веќе дали зајо ја прифаќа или одбива платформата. Од оваа точка стабилна влада не може да излезе, дури Иванов и грујо да попуштат, а нема. А прашање е дали има сили и воопшто зајо да стигне до гласање за влада.
Така се насанка зајо, што кожни гаќи не го крпат во моментов како што стојат работите. Ако не стори некое чудо, тој Германецот што на видеото кажа дека не му смета платформата, тогаш ни сам ќе незнае кој крај да фати.