Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

 • ВМРО-ДПМНЕ

  Гласови: 64 19,0%
 • СДСМ

  Гласови: 41 12,2%
 • ЛЕВИЦА

  Гласови: 58 17,2%
 • БЕСА

  Гласови: 1 0,3%
 • ДУИ

  Гласови: 8 2,4%
 • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

  Гласови: 1 0,3%
 • ДПА

  Гласови: 0 0,0%
 • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

  Гласови: 5 1,5%
 • ИНТЕГРА

  Гласови: 8 2,4%
 • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

  Гласови: 3 0,9%
 • Некоја друга

  Гласови: 9 2,7%
 • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

  Гласови: 139 41,2%

 • Вкупно гласачи
  337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 март 2010
Мислења
650
Поени од реакции
318
Не за џабе го сметам народот на овие простори ретардиран, си има причина за тоа. А некој од повисока функција излези, сите му бацуваат рака и лижат гзо. Е сега за тие од повисока функција мислам некој што нема квалитети и способности, туку функцијата што му ја доделиле трети странки незаслужено, му влијае на самодовербата и егото, и си мисли дека е бог, а останатите обични смртници. Е сега овие смртниците ја прифаќаат неговата рамка дека тој е бог а тие смртници му предат како мачиња, и се лигават околу него. Оваа е типично човечко размислување . Сега тука зборуваме за човечка психа, еволуција на рептилскиот мозок, секогаш држи се близу до најмоќниот за да преживееш. Ова јас лично никогаш не сум го прифаќал и ми се гадело од вакво однесување. Во училиште лигушите му се упикаваат на професорот одкако ќе заврши часот, во фирмите вработените на шефот, на политички собири на функционерот. Тоа е од две причини, да профитираат на сметка лигушење или едноставно бидејки мозокот им излачува ендорфин и еуфорија кога се наоѓаат пред личност со повисока вредност. Нема разлика во вредност, сите сме исти, ама простите луѓе ја прифаќаат туѓата ментална рамка, не знаат самите да расудуваат.
На ова не би коментирал ако тие луѓе ја заслужено ја здобиле таа висока вредност, ама во држава каде сите функции и работни места се добиени со пријатели, врски, политички партии, поткуп, каде единичарите станале директори и шефови, а образованите се работници, каде им лижат газот на некој што за кур не го бива а сите го величат, е тогаш ми доаѓа да си каснам од мојот кур. Абе кој сака нека е, претседател, директор, шеф, ако сметам дека е шупак вратата влице ќе му ја лупнам, а не да одам да му се лигават.

ЗАТОА ПОТПОЛНО ПОДРЖУВАМ ДЕКА ОВА НЕ Е МАКЕДОНСКИ НАРОД, ОСОБЕНО НЕ НАСЛЕДНИЦИ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ. ТИЕ ИМАЈА ГОЛЕМА ГОРДОСТ И НЕ ПОТКЛЕКНУВАЈА ПРЕД НИКОЈ. ОВИЕ НАШИТЕ СЕ ПРОДАВНИЦИ И КОПИЛИЊА, ПА ИСКРЕНО ТВРДАМ ДЕКА 60 ПОСТО ОД НАРОДОТ ВО МАКЕДОНИЈА НЕ ЗАСЛУЖУВА ДРЖАВЈАНСТВО
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
8.640
Поени од реакции
10.088
Не за џабе го сметам народот на овие простори ретардиран, си има причина за тоа. А некој од повисока функција излези, сите му бацуваат рака и лижат гзо. Е сега за тие од повисока функција мислам некој што нема квалитети и способности, туку функцијата што му ја доделиле трети странки незаслужено, му влијае на самодовербата и егото, и си мисли дека е бог, а останатите обични смртници. Е сега овие смртниците ја прифаќаат неговата рамка дека тој е бог а тие смртници му предат како мачиња, и се лигават околу него. Оваа е типично човечко размислување . Сега тука зборуваме за човечка психа, еволуција на рептилскиот мозок, секогаш држи се близу до најмоќниот за да преживееш. Ова јас лично никогаш не сум го прифаќал и ми се гадело од вакво однесување. Во училиште лигушите му се упикаваат на професорот одкако ќе заврши часот, во фирмите вработените на шефот, на политички собири на функционерот. Тоа е од две причини, да профитираат на сметка лигушење или едноставно бидејки мозокот им излачува ендорфин и еуфорија кога се наоѓаат пред личност со повисока вредност. Нема разлика во вредност, сите сме исти, ама простите луѓе ја прифаќаат туѓата ментална рамка, не знаат самите да расудуваат.
На ова не би коментирал ако тие луѓе ја заслужено ја здобиле таа висока вредност, ама во држава каде сите функции и работни места се добиени со пријатели, врски, политички партии, поткуп, каде единичарите станале директори и шефови, а образованите се работници, каде им лижат газот на некој што за кур не го бива а сите го величат, е тогаш ми доаѓа да си каснам од мојот кур. Абе кој сака нека е, претседател, директор, шеф, ако сметам дека е шупак вратата влице ќе му ја лупнам, а не да одам да му се лигават.

ЗАТОА ПОТПОЛНО ПОДРЖУВАМ ДЕКА ОВА НЕ Е МАКЕДОНСКИ НАРОД, ОСОБЕНО НЕ НАСЛЕДНИЦИ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ. ТИЕ ИМАЈА ГОЛЕМА ГОРДОСТ И НЕ ПОТКЛЕКНУВАЈА ПРЕД НИКОЈ. ОВИЕ НАШИТЕ СЕ ПРОДАВНИЦИ И КОПИЛИЊА, ПА ИСКРЕНО ТВРДАМ ДЕКА 60 ПОСТО ОД НАРОДОТ ВО МАКЕДОНИЈА НЕ ЗАСЛУЖУВА ДРЖАВЈАНСТВО
Баци рака, лижи кондура, лижи газ и сл. се називи за ист феномен. Војска е најочигледен пример за тоа како функционира човечката психа и нејзините најголеми болести а оваа како еден од нив.
Тоа е симптом на еден уште поголем проблем, а тоа е неиндивидуалност на популацијата. која зависи од нивото на развиена свест околу својата природа.
Постои војна моментално во тој план која се води преку 2000 години некои ја викаат war on consciousness
MTSAR ја спомнува многу пати
Или да речеме
Има многу што да се зборува....ти си го начнал само tip of the iceberg што викаат англичаниве. Не е тоа нешто што е присутно само овде...сегде е тоа така.
 
Член од
10 април 2018
Мислења
2.252
Поени од реакции
2.530
Баци рака, лижи кондура, лижи газ и сл. се називи за ист феномен. Војска е најочигледен пример за тоа како функционира човечката психа и нејзините најголеми болести а оваа како еден од нив.
Тоа е симптом на еден уште поголем проблем, а тоа е неиндивидуалност на популацијата. која зависи од нивото на развиена свест околу својата природа.
Постои војна моментално во тој план која се води преку 2000 години некои ја викаат war on consciousness
MTSAR ја спомнува многу пати
Или да речеме
Има многу што да се зборува....ти си го начнал само tip of the iceberg што викаат англичаниве. Не е тоа нешто што е присутно само овде...сегде е тоа така.
а можеби така треба да биде. да се биде дел од заедницата, а не посебна единка. кај сите таму и ти. сите у вардар и ти у вардар.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
31.328
Поени од реакции
44.560
Има погрешен став, се сложувам. Тоа што 70 години ги трпи античките куртони да пцујат и вреѓаат, а пак се решава да им дава државјанства и пасоши кои би им помогнале да излезат од тоа резерватот во кој што живеат. Ја да сум на нивно место не поддршка за ЕУ, туку целосна блокада и изолација на ФИРОМ до тотален распад и претворање во исламистичка дупка.
Не.
Бугарија можеше да биде главен спонзор на РМ по распадот на СФРЈ и да се наметне себеси во создадениот вакуум. Имаше историска шанса да ги надмине вештачки создаваните разлики, прифаќајки ги реалните разлики. Наместо тоа тие глупаво решија да дуваат во погрешен рог, како да станува збор за деветнаести век.
Се сложувам со тоа дека македонската страна игра цело време српско коло, наместо оро, ама кој ќе ги обвинува, тие тоа го прават веќе 50 години. Така се навикнати.

Државјанствата и пасошите им погодуваат на двете страни. За едните се излез во Европа, за другите доказ дека има Бугари таму кај што сакаат да има. Тоа е взаемно прифатена работа.
 
Член од
28 март 2006
Мислења
16.679
Поени од реакции
9.932
Има погрешен став, се сложувам. Тоа што 70 години ги трпи античките куртони да пцујат и вреѓаат, а пак се решава да им дава државјанства и пасоши кои би им помогнале да излезат од тоа резерватот во кој што живеат. Ја да сум на нивно место не поддршка за ЕУ, туку целосна блокада и изолација на ФИРОМ до тотален распад и претворање во исламистичка дупка.
Името на нашата држава не е ФИРОМ туку Република Македонија, сега за жал ради грчките и бугарски педери во друштво со нашите сценаристи, Северна Македонија.
Македонија е сосем доволно за муабет на форум.
Инаку за куртони, источниот сосед доволно се има докажано као таква држава.
 
Член од
13 јуни 2009
Мислења
755
Поени од реакции
405
Не.
Бугарија можеше да биде главен спонзор на РМ по распадот на СФРЈ и да се наметне себеси во создадениот вакуум. Имаше историска шанса да ги надмине вештачки создаваните разлики, прифаќајки ги реалните разлики. Наместо тоа тие глупаво решија да дуваат во погрешен рог, како да станува збор за деветнаести век.
Се сложувам со тоа дека македонската страна игра цело време српско коло, наместо оро, ама кој ќе ги обвинува, тие тоа го прават веќе 50 години. Така се навикнати.

Државјанствата и пасошите им погодуваат на двете страни. За едните се излез во Европа, за другите доказ дека има Бугари таму кај што сакаат да има. Тоа е взаемно прифатена работа.
ама со СРбија и екс ју сме биле во иста држава луѓето се повразни во тоа време оделе војска во тие градови и сл. Можи да се проба конфедерација и со Бугарија ,сега дека сме независни не е нешто подобро . исто ко во Југославија шо бевме македонци можи и со Бугарија да пробаме не мора да се вадат бугарски пасоши ,како посебен народ да бидиме . а не да се обединиме :) Ama se nema vizija
 
Член од
28 март 2006
Мислења
16.679
Поени од реакции
9.932
Се сложувам со тоа дека македонската страна игра цело време српско коло, наместо оро,
не знам дали целиш на политичарите или т.н. анал-итичари и медиуми (кои во 90тите форсираа српска музика) ама народот од секогаш играл наше македонско оро. Најдобрите народни музички дела се создадени во СРМ и РМ, нашите македонски ора се прилично познати и признати. Македонската народна музика е нешто на кое можат источниве само да ни завидуваат. Затоа и ги копираат, као нивни.
Што се однесува до забавната, подеднакво слушаме и музика од англиско говорно подрачје и латино и секоја која ни одговара на расположение. Ексјугословенската не е исклучок. Како што и Леб и Сол, Калиопи, Тоше, Каролина ги слушале ширум ЈУ.
Некогаш слушам плејлист хеви, некогаш рок, некогаш сплет македонски ора, сега моментално латино плејлиста...тоа не значи дека сум прошпански настроен или има некоја пропаганда :) едноставно слушаш што ти е фино на душа.
 
Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
9.641
Поени од реакции
3.205
Ти што направи за да се спречат глупостите?
А јас сам, поединец, каква промена ќе направам?
Автоматски споено мислење:

абе се знае кој потпиша и што..., друго кој те тера да не го обвиниш мицко, ниту некој те убедува да гласаш за него, ти реков, и порано сум го спомнал истото, јавно го зборувам, јасно без криење, гласај за кој сакаш само не за говнава на власт. Според ова ти што го зборуваш, дај нека остане црепон само ради што мицко не пружил доволно отпор, не знам што да ти речам, или не знаеш што сакаш или си скриен куртон па сакаш да ги амортизираш нападите према црпко.
Гласај си ги ти и твоите другари другите. Јас не гласам за никој, а мислам дека и никој не треба да гласа веќе.
Ама тоа тие го знаат и затоа со една изборна единица сакаат да одат на избори.
Автоматски споено мислење:

Што можел Мицковски да направи кога двајца без тројца можеш да собереш на протести?
Беше ли лани ова време да мрзнеш на студот во знак на револт?

Разликата е голема, ќе дојде ВМРО здравје боже и ќе видиш. Јадрото на партијата е патриотско и си ја сака државата, и има до негде критична маса за да се направи нешто.
Додека СДСМ е гнила партија со скапаници внатре, ги објаснив погоре прочитај.
Немој бе вакви работи, ти се смеат и малите деца. :pos::pos::pos:
 
Последно уредено:

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
31.328
Поени од реакции
44.560
не знам дали целиш на политичарите или т.н. анал-итичари и медиуми (кои во 90тите форсираа српска музика) ама народот од секогаш играл наше македонско оро. Најдобрите народни музички дела се создадени во СРМ и РМ, нашите македонски ора се прилично познати и признати. Македонската народна музика е нешто на кое можат источниве само да ни завидуваат. Затоа и ги копираат, као нивни.
Што се однесува до забавната, подеднакво слушаме и музика од англиско говорно подрачје и латино и секоја која ни одговара на расположение. Ексјугословенската не е исклучок. Како што и Леб и Сол, Калиопи, Тоше, Каролина ги слушале ширум ЈУ.
Некогаш слушам плејлист хеви, некогаш рок, некогаш сплет македонски ора, сега моментално латино плејлиста...тоа не значи дека сум прошпански настроен или има некоја пропаганда :) едноставно слушаш што ти е фино на душа.
ме заебаваш околу тоа дека буквално си сфатил
нели?
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
7.654
Поени од реакции
13.831
Фотографија на Миленко Неделковски.


aj nazdravje..sto e sledno...( prezemeno od fejzbuk od Milenko Nedelkovski)
 
Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
14.368
Поени од реакции
9.018
Миленко Блгариан Фејзбуко му е на Бугарски Вижете Превода Ахааа шу прајме Многу добро се виждаа.:)
што стана со онаа спомен плоча што ја искрши со чекан Миленко ( наводно на грчка ?територија ), ја обновија блгаарите ???
 
Член од
13 јуни 2009
Мислења
755
Поени од реакции
405
што стана со онаа спомен плоча што ја искрши со чекан Миленко ( наводно на грчка ?територија ), ја обновија блгаарите ???
Немат Џип :) ,Шо да ја обновуват ,Миленко пак ќе му оди ќе ја урниса.
 

Gag

Член од
14 ноември 2013
Мислења
1.777
Поени од реакции
3.214
Ќе има ли победник на следните избори?
Ако има на кои две опции се сведува и кое е помалото зло?
Многу сурова ама едноставна е состојбата.
ВМРО никогаш немаше да ги направи тие три работи што ги наброја ;)
Потроши 4 мин од твојот драгоцен живот...знам дека до сега не си го гледал.
Абе ние три децении идеме на помалото зло и пак наебуваме. А ВМРО дека ќе направи нешто за државата, мало морген. Еве види колку се гласни сега, да помисли човек дека се борат против промена на идентитетот на државата а они да ти се бореле против една изборна едицина со цел да не изгубат од колачот.
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Bottom