- Член од
- 3 март 2010
- Мислења
- 662
- Поени од реакции
- 460
Не за џабе го сметам народот на овие простори ретардиран, си има причина за тоа. А некој од повисока функција излези, сите му бацуваат рака и лижат гзо. Е сега за тие од повисока функција мислам некој што нема квалитети и способности, туку функцијата што му ја доделиле трети странки незаслужено, му влијае на самодовербата и егото, и си мисли дека е бог, а останатите обични смртници. Е сега овие смртниците ја прифаќаат неговата рамка дека тој е бог а тие смртници му предат како мачиња, и се лигават околу него. Оваа е типично човечко размислување . Сега тука зборуваме за човечка психа, еволуција на рептилскиот мозок, секогаш држи се близу до најмоќниот за да преживееш. Ова јас лично никогаш не сум го прифаќал и ми се гадело од вакво однесување. Во училиште лигушите му се упикаваат на професорот одкако ќе заврши часот, во фирмите вработените на шефот, на политички собири на функционерот. Тоа е од две причини, да профитираат на сметка лигушење или едноставно бидејки мозокот им излачува ендорфин и еуфорија кога се наоѓаат пред личност со повисока вредност. Нема разлика во вредност, сите сме исти, ама простите луѓе ја прифаќаат туѓата ментална рамка, не знаат самите да расудуваат.
На ова не би коментирал ако тие луѓе ја заслужено ја здобиле таа висока вредност, ама во држава каде сите функции и работни места се добиени со пријатели, врски, политички партии, поткуп, каде единичарите станале директори и шефови, а образованите се работници, каде им лижат газот на некој што за кур не го бива а сите го величат, е тогаш ми доаѓа да си каснам од мојот кур. Абе кој сака нека е, претседател, директор, шеф, ако сметам дека е шупак вратата влице ќе му ја лупнам, а не да одам да му се лигават.
ЗАТОА ПОТПОЛНО ПОДРЖУВАМ ДЕКА ОВА НЕ Е МАКЕДОНСКИ НАРОД, ОСОБЕНО НЕ НАСЛЕДНИЦИ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ. ТИЕ ИМАЈА ГОЛЕМА ГОРДОСТ И НЕ ПОТКЛЕКНУВАЈА ПРЕД НИКОЈ. ОВИЕ НАШИТЕ СЕ ПРОДАВНИЦИ И КОПИЛИЊА, ПА ИСКРЕНО ТВРДАМ ДЕКА 60 ПОСТО ОД НАРОДОТ ВО МАКЕДОНИЈА НЕ ЗАСЛУЖУВА ДРЖАВЈАНСТВО
На ова не би коментирал ако тие луѓе ја заслужено ја здобиле таа висока вредност, ама во држава каде сите функции и работни места се добиени со пријатели, врски, политички партии, поткуп, каде единичарите станале директори и шефови, а образованите се работници, каде им лижат газот на некој што за кур не го бива а сите го величат, е тогаш ми доаѓа да си каснам од мојот кур. Абе кој сака нека е, претседател, директор, шеф, ако сметам дека е шупак вратата влице ќе му ја лупнам, а не да одам да му се лигават.
ЗАТОА ПОТПОЛНО ПОДРЖУВАМ ДЕКА ОВА НЕ Е МАКЕДОНСКИ НАРОД, ОСОБЕНО НЕ НАСЛЕДНИЦИ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ. ТИЕ ИМАЈА ГОЛЕМА ГОРДОСТ И НЕ ПОТКЛЕКНУВАЈА ПРЕД НИКОЈ. ОВИЕ НАШИТЕ СЕ ПРОДАВНИЦИ И КОПИЛИЊА, ПА ИСКРЕНО ТВРДАМ ДЕКА 60 ПОСТО ОД НАРОДОТ ВО МАКЕДОНИЈА НЕ ЗАСЛУЖУВА ДРЖАВЈАНСТВО