@bijons колку што прочитав од 2017 не дава владата пари на ТВ. "Во 2018 и во 2019, кога со власта управува СДСМ , владата и министерствата немаат трансфери кон националните медиуми."
Можда ради некој закон
До скоро на сите национални телевизии вртеше едно ретардирано видео за перење мозок на малоумни, као наводно владата на СДСМ изградила 480км патишта, не знам колку училишта и железнички станици, и сл., типична fake news пропаганда. Можеби уште трае пропагандата, не сум сигурен, ретко гледам ТВ.
До скоро на сите национални телевизии вртеше едно ретардирано видео за перење мозок на малоумни, као наводно владата на СДСМ изградила 480км патишта, не знам колку училишта и железнички станици, и сл., типична fake news пропаганда. Можеби уште трае пропагандата, не сум сигурен, ретко гледам ТВ.
Незнам за тоа друже, ама највероватно таа била платена од СДСМ не од буџетот на државата. Има разлика твоите и моите пари да идат директ кај Лаки за џипчето. Мислам Ок ете мене ми смета тоа.
А иначе имаше дека и овие пробуеле сега преку некој фонд да им даваат пари од државата на Телевизиите, како некоја помош демек...
Не, со тоа не сакав да им ја намалам одговорноста. Тие се директни одговорни за ова.
Ама јас гласав за СДСМ и очекував од нив вакви испади да не се повторуваат.
Автоматски споено мислење:
И кај парламентарните и кај локалните Дуи имаше помалку гласови од опозицијата, победи со помош на македонските партии.
Толку ни е интелектуалниот капацитет, нема што тука Американците, на крај на денот ниту една албанска партија не е формирана од самите албанци.
Дуи нема никогаш нема да ја изгуби власта,не само затоа што се сигурни играчи на некој од страна туку имаат многу албански гласови затоа што имаат многу луѓе вработено во државно и имаат сигурни гласови,а овие новиве партии нема никогаш да соберат доволно гласови затоа што има премногу Албанци кои се селат и се веќе иселени од Македонија и кур не ги боли за гласање,освен за локалните во Струга и Кичево.
Инаку запазете ги малку подлабоко работите и целата ситуација од денес.
Заев е наместен(што и не е толку лесно кога се знае колку е плиток) од Дуи и ДПМНЕ и на крајот испадна главниот виновник за оваа случка.
ДПМНЕ испаѓа со пропаганда против него и ги нарекува Шверцери "група на граѓани" со што кај обичниот народ му се бутка ставот како еве гледај Заев што им дал на шиптаритее да прават,а пак Дуи по којзнае кој пат е преставена кај нивните како големоалбанска партија преку нивната продолжна рака,навивачката група Шверцери.
Ниту се обидувам да го бранам Заев ниту да го правдам,на крајот и нормално е тој да поднесе одговорност за вакво нешто ама само согледајте ја целокупната слика.
Од ден на ден се повеќе се знае кој ќе ја направи новата влада и кое старо дуо ќе завладее пак.
На крај кратка рецензија за нас:
-Променето име и историја,работи кој никогаш повеќе нема да ги вратиме,работи за кој не се преговара(според сегашната политичка ситуација во светот) и за кој се оставаат коски и крв а ние покрај тоа што ги дадовме лесно не добивме ништо.
-Странци во своја држава, од ден на ден се повеќе потклекнуваме од Албанците во секоја смисла(иако они освен бедна плата и слободата за каубојско понашање не добиваат ништо повеќе од Дуи сепак поради најголемиот дел од нивниот народ со тој ментален склоп за нив изгледа како да добиваат она што го добива еден просечен Данец или Швеѓанец.)
-Стандардот и социјалната правда остана иста,буквално не се доби ништо,напротив не се отвори ниедно работно место.
-Никакви реформи во ни еден сегмент од државата.
Па сега замислете се сите вие кој гласавте на претходните избори и што ќе гласате на следните што добивте и што ќе добиете и колку ќе промените нешто со тоа што во Недела ќе отидете на гласање а и што се овозможиле со тоа што го давате вашиот глас.
Оние кои не сте партиски ботови се подразбира мислам,за нив нема што да се дискутира.
ПС:Никогаш немојте да поверувате на пропагандите кои се шират насекаде по медиумите во било која власт,мислете со своја глава многу е едноставно,само за момент отргнете ја сликата која ја гледате при првото размислување.
И незнам која ти е поентата, оправдуваш што земале од 27 милиони евра за период од 2010-2017 година дури 26 милиони народни пари Ѕинго мал, Емил педерот и тогаш србите од Алфа за пропаганда ?
Да беше СДС на власт ќе ги стрпаше у ќорка и Ѕинго мал и Емил педерот и србите од Алфа и Грујо, и парите ќе ги вратеше на народот, со све бројчаник и тоа на Триумфална закачен.
Oh wait...
Не ни очекувам да има самоодржливи објекти кога некој како тебе дрка на еклектицизам made in China, или пак вели дека нормативите биле пропишани од пред 2000години. Имаш ти работено еден ден во театар или нешто слично или само умот ти е во проектна документација и малтер? Едноставно, толку ви е капацитетот на вашата фела.
Не релавитизирам, гледам причинско-последнична врска.
Ај кажи ми шо објект и во кој стил е градена поштата.Мене ме подсеќа на замокот на Влад Тепеш.Дај сега да пуштиме внатре орки да и се посерат!?Пошто предходно истите ја ограбија.
Дуи нема никогаш нема да ја изгуби власта,не само затоа што се сигурни играчи на некој од страна туку имаат многу албански гласови затоа што имаат многу луѓе вработено во државно и имаат сигурни гласови,а овие новиве партии нема никогаш да соберат доволно гласови затоа што има премногу Албанци кои се селат и се веќе иселени од Македонија и кур не ги боли за гласање,освен за локалните во Струга и Кичево.
Па не е баш ситуацијата дека Дуи немаат никаква опасност од другите Албански опозициски партии, тоа се виде на последните локални каде добија дури 9 пратеници помалку во однос на изборите од 2014 година. Алијансата и Беса според мене заедно ќе имаат повеќе пратеници на овие избори од Дуи
Znaci ova bil nacinot na SDS da go revidira Skopje 2014ta. Mnogu plitko. Iskreno ne znam vo tie crpnati glavi sto im se desava znaci na site tie sto imale udel vo toa na huliganive da im se dade vakovv objekt za nekoja bezznacanja prilika. A taa direktorkata mesto da mu se javuva na Grubi oti ne se javi na primer vo policija da pratat nekoi specijalci puzder da gi napravat? Ili samo kaj Makedonskite an grupi pokazuvaat sila? Do koe deredze do koe DNO i sekoj den uste podolu stasa Makedonija da bide, prava anarhija kade sto kako obicen covek (=Makedonec) nemas nikakva zastita naprotiv prema niv seta sila na drzavata se izturuva a sprotivno drugava zaednica pravi sto saka.
Site ovie sportski navivacki grupacii bez razlika od koja nacionalnost i da se fakt e deka se huliganski i postojano pravat ispadi, haos i nered ... I Komiti ne se cvekinja, nitu pak svetci, razlikata e sto organite na redot gi mlatat Komiti kako magarinja i gi butaat u kombi i u stanica, a ovie Shvercerive I Balistive koga diveat dzandarskive stoki se trgaat nastrana, ne reagiraat, se pravat slepi, inaku vo osnova site ovie navivacki grupi se huliganski i sirat nacionalizam i govor na omraza kon drugite/razlicnite. Sto ima Shvercerite da navreduvaat na etnicka osnova i da vadat po stadioni karti na Golema Albanija, isto taka fakt e deka i komitite gi navreduvaat Albancite na etnicka osnova i vadat karti od Golema Makedonija ... pa sega sekoj neka oceni dali ima ili nema razlika pomegju ovie navivacki grupi. Ako kartite od Golema Albanija gi revoltira Srbite, Makedoncite, Grcite i.t.n. od druga strana pak kartata na Golema Makedonija gi revoltira Grcite i Bugarite. Kretenoidni se tie zamisli za nekakvi si golemi pa i etnicki cisti drzavi na Balkanot, a ovie navivacki grupi tokmu toj nacionalizam go pretstavuvaat i sirat na sportskite tereni kade sto najmalku e mestoto za politika.
Незнам за тоа друже, ама највероватно таа била платена од СДСМ не од буџетот на државата. Има разлика твоите и моите пари да идат директ кај Лаки за џипчето. Мислам Ок ете мене ми смета тоа.
А иначе имаше дека и овие пробуеле сега преку некој фонд да им даваат пари од државата на Телевизиите, како некоја помош демек...
Znaci ova bil nacinot na SDS da go revidira Skopje 2014ta. Mnogu plitko. Iskreno ne znam vo tie crpnati glavi sto im se desava znaci na site tie sto imale udel vo toa na huliganive da im se dade vakovv objekt za nekoja bezznacanja prilika. A taa direktorkata mesto da mu se javuva na Grubi oti ne se javi na primer vo policija da pratat nekoi specijalci puzder da gi napravat? Ili samo kaj Makedonskite an grupi pokazuvaat sila? Do koe deredze do koe DNO i sekoj den uste podolu stasa Makedonija da bide, prava anarhija kade sto kako obicen covek (=Makedonec) nemas nikakva zastita naprotiv prema niv seta sila na drzavata se izturuva a sprotivno drugava zaednica pravi sto saka.
Site ovie sportski navivacki grupacii bez razlika od koja nacionalnost i da se fakt e deka se huliganski i postojano pravat ispadi, haos i nered ... I Komiti ne se cvekinja, nitu pak svetci, razlikata e sto organite na redot gi mlatat Komiti kako magarinja i gi butaat u kombi i u stanica, a ovie Shvercerive I Balistive koga diveat dzandarskive stoki se trgaat nastrana, ne reagiraat, se pravat slepi, inaku vo osnova site ovie navivacki grupi se huliganski i sirat nacionalizam i govor na omraza kon drugite/razlicnite. Sto ima Shvercerite da navreduvaat na etnicka osnova i da vadat po stadioni karti na Golema Albanija, isto taka fakt e deka i komitite gi navreduvaat Albancite na etnicka osnova i vadat karti od Golema Makedonija ... pa sega sekoj neka oceni dali ima ili nema razlika pomegju ovie navivacki grupi. Ako kartite od Golema Albanija gi revoltira Srbite, Makedoncite, Grcite i.t.n. od druga strana pak kartata na Golema Makedonija gi revoltira Grcite i Bugarite. Kretenoidni se tie zamisli za nekakvi si golemi pa i etnicki cisti drzavi na Balkanot, a ovie navivacki grupi tokmu toj nacionalizam go pretstavuvaat i sirat na sportskite tereni kade sto najmalku e mestoto za politika.
Да беше СДС на власт ќе ги стрпаше у ќорка и Ѕинго мал и Емил педерот и србите од Алфа и Грујо, и парите ќе ги вратеше на народот, со све бројчаник и тоа на Триумфална закачен.
Oh wait...
Ок, сеир на страна. Али нешто добро кога ќе се напраи немора да се хејта и спинува. Тоа што никој не затворија и со сите се договорија тоа е др прича и за тоа ќе го јадат дебело на избориве, али за ова шо не им даваат пари на тие платениците од телевизии што освен вести, дебати и проклети турски серии даваат, свака им час.
Се надевам ќе потрае ова и конечно да се замислат и место лесни пари за куртон вести, први на дуинг бизнис и сл ќе почнат да даваат нешто асално за да привлечат пари и публика. Ете од спорт нека почнат
Ок, сеир на страна. Али нешто добро кога ќе се напраи немора да се хејта и спинува. Тоа што никој не затворија и со сите се договорија тоа е др прича и за тоа ќе го јадат дебело на избориве, али за ова шо не им даваат пари на тие платениците од телевизии што освен вести, дебати и проклети турски серии даваат, свака им час.
Се надевам ќе потрае ова и конечно да се замислат и место лесни пари за куртон вести, први на дуинг бизнис и сл ќе почнат да даваат нешто асално за да привлечат пари и публика. Ете од спорт нека почнат
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.