Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.416
Поени од реакции
4.325
Za tie što se kontraa so mene okolu procedurata za izdavanje na ličnite karti na ,,čovečinata,,......

ТИТАНИК“ ПPOПAДHA: Пoмoшник министерот во МВР појасни дека нeмa пpekpшyвање на зakoнот при издавање на лични карти во „Титаник“

Си го чува дупето помошникот министер. Си чул ли за кривичното дело злоупотреба на службена положба? Е тоа кривично дело влегува кога некој ,,се по закон,, прави криминал или како што вели Шоиќ- мучкао сам али у складу с прописима. Ајде сега кажи ми дали ке биде криминал ако истата ,,законска,, далавера ја направи Заев за овие избори? Ке биде ОК ако Заев си увезе неколку илјади гласачи и ,,законски,, им даде лични карти за да гласаат? Или тоа е законски само ако го прави твојата ,,побегуља,,?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.488
Поени од реакции
13.706
Си го чува дупето помошникот министер. Си чул ли за кривичното дело злоупотреба на службена положба? Е тоа кривично дело влегува кога некој ,,се по закон,, прави криминал или како што вели Шоиќ- мучкао сам али у складу с прописима. Ајде сега кажи ми дали ке биде криминал ако истата ,,законска,, далавера ја направи Заев за овие избори? Ке биде ОК ако Заев си увезе неколку илјади гласачи и ,,законски,, им даде лични карти за да гласаат? Или тоа е законски само ако го прави твојата ,,побегуља,,?
Кои се тие луѓе што ќе гласаат за него, како изгледаат?

Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Беќири, истиот дрматор у време на Јанкуловска, помошник на министер кој раководел со оддел граѓански работи. Нормално дека ќе негира, башка Инфомакс? :confused: Башка сега судовите се ок, процедурите за лк биле "запазени"...
Tefik Sadiku e od s.Kolari....od rodnoto selo na vujkoto na Ali-Fazli Veliu. Čovekot e mnogu dobro situiran( negovite se vo Amerika)....i sigurno nema da brani nekoi Vmrovski načalničinja. Se znam mnogu dobro so čovekot

A Bećiri....ako.ima nekoj funkcioner od Dui što bukvalno sekomu mu kreva telefon....toa e toj....i gospodin čovek e...
Kamo sreća barem tretina od Dui da se kako nego

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.416
Поени од реакции
4.325
Кои се тие луѓе што ќе гласаат за него, како изгледаат?
Човечиња, исти како човечињата на Бркалијата, за иста дневница зголемена за процентот на инфлација.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Tefik Sadiku e od s.Kolari....od rodnoto selo na vujkoto na Ali-Fazli Veliu. Čovekot e mnogu dobro situiran( negovite se vo Amerika)....i sigurno nema da brani nekoi Vmrovski načalničinja. Se znam mnogu dobro so čovekot

A Bećiri....ako.ima nekoj funkcioner od Dui što bukvalno sekomu mu kreva telefon....toa e toj....i gospodin čovek e...
Kamo sreća barem tretina od Dui da se kako nego
не се битни ни тефик ни рефик ни дал е господин. Фалсификат е фалсификат. Се знае процедура за лк. Ти така вадиш лк? Групно доаѓаат да ве сликаат на икс адреса? Немој те молам. Не сакаш да ти кажувам за десетици и десетици згради граѓани македонци тука родени кои немаат лк на законска адреса затоа што токму тие го сменија законот за лк. Шо не ги сликале нив, шо не не сликале нас вака со некомплетни документи, да ни дадат саглам лк...ама вреќи ама избори

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.590
Лани во Македонија влегле 1.140 контејнери со странски отпад?

Додека македонските граѓани се гушат од енормното загадување, на површина исплива афера, која безмалку ја става Македонија во друштвото на европската еко- мафија. Се дозна дека во депонијата Дрисла требало да стигне странски отпад, спакуван во 1.300 контејнера, кои за среќа исчезнаа некаде по пат, во Албанија.

И таман куртуливме од оваа опасна пратка, кога на површина испливува нова еколошка афера. Наводно, според пишувањата на италијанските медиуми, покрај несудената пратка, во државата, на граничниот премин „Ќафасан“ сепак влегле стотина контејнери со отпад.

И додека никој не кажува каде завршил овој отпад, населените места околу скопската депонија бележат црни резултати. Рапидно e зголемен бројот на заболени од карцином на белите дробови.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Нели Шилегов ќе се бореше со Дрисла, итаљанците и ѓубрето. Или ќе казнува коли што паркирале непрописно

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Законски е. Заев може да го прави истото без никаков проблем.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.310

Катица деновиве ќе го ебе ежот,пак у шутка.Ќе ми биде мило ако и она пачавричено Фатиме го затворат:)
Абе сега видија Катица, не е манекенка со XXS фигура. Ништо чудно стварно да изеде фстаци за 50.000 Евра.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
сега со закажување е за лични карти и тоа мора во станица да те сликаат, ако им издадат онака преку ред и тоа сликани којзнае каде, не прекршуваат со тоа закони?

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.388
Поени од реакции
3.595
Se kupuvalo i nesto drugo uzpat (lesnici ne se jadat na suvo) ama posto ne go lichi na smetka na edna renomirana institucija kako SJO pa zatoa resile da go presmetaat zaedno so bademite...

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
СЈО и пред зграда да им поминеш, давале по 1000 евра месечно, очигледно.
Сите редовно избањати, лично или фамилијарно, ги цедело јавните финансии преку оваа институција, со самоконтрола на 7-годишно дете оставено во соба полна со слатки.
Неверојатно е каков простачки народ сме. :pos:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Ke bide interesno.....se šuška deka Ruskoska najmila obivač na sefovi( ne kradec...tuku profi)..... da se otvorat sefovite...vkupno 8.....a posebno toj od krmačata
Plus eksperti po kompjuterski kriminal...

Izgleda veterot ja smeni nasokata.....

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
16 април 2014
Мислења
7.346
Поени од реакции
11.777
Дојдов да видам некој коментар дали има од албанците кај што ги осудува говедава.
Ама очигледно е дека се невидливи после вакви настани.
За од куртониве ми е јасно уште одамна дека нема да ги навредат нивните мили сограѓаните.
Да беше ова Комити или Чкембари, куртоните имаше да се отепаат од навреди и ставање на слики од неандерталци.
Не бил проблемот во шверцерите туку во тие што им ја дале салата. Ама тие што има ја дале, нормалнодека не се од нивната омилена предавничка партија. За поединец се работи кој што згрешил.
Безкичмењаци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom