- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 17.125
- Поени од реакции
- 19.528
Бале- БејлGjorgi-George
Petar-Peter
Nikola-Nick
Makedonija-Macedonia...toa ti e toa.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Бале- БејлGjorgi-George
Petar-Peter
Nikola-Nick
Сакал или не странците ќе те викаат како што им одговара исто како што и мене не ме викаат по моето традиционално име.Gjorgi-George
Petar-Peter
Nikola-Nick
Има многу убави стари македонски имиња кои според мене и денеска би звучеле светски и ин ама јбг пак ќе кажам менатлитетот ни е лом.Друже јас имам апла македонско име ама ти викам дека Стојан и Трпе не би крстила дете, не за исмејување туку едноставно ако трпење ни е македонштината, подобро навистина да не снема. Исто добро напомена @jamajka порано на тие што им умирале децата зш немале пристап нели до лекови, доктори, им ставале вакви имиња за да им „траат“ децата, јас имам роднина со такво име зш имала умрени браќа пред нејзе и и ставиле такво име да траела:
Аврам, Александар, Андон, Јаков, би крстила а и многумина како мене зошто овие имиња многу се убави ,ама Трпе, Трајан, Стојан и женските верзии од нив, нема шанси.
И пак исти курац навреди.Мене форумот ми е место каде можам да се ослободам од сите други социјални мрежи кои ги користам и еднистено место каде можам да дискутирам а тоа да не е муабет од типот "каков гз има оваа и "како се начукавме вчера или како го начукавме вчера оној".Кога видов дека имаш 19 години си реков ајде батали го и ти вака се палеше на тие години.
Дечко, иди дувај џоинти, пиј вина, бркај дунди не се напињај зашто имињата на бебињата сега не биле македонски.
Ако сакам син ми ќе се вика Џани версаче и тоа сите ќе треба да го почитуваат затоа што тоа е моето право.
Немора да глумиме патриоти со давање на стари имиња како Стојанче и Трајче.
У право си за тие Трпана,Стојна итн ама подеднакво сељачки се овие Ива,Миа,Катја..Друже јас имам апла македонско име ама ти викам дека Стојан и Трпе не би крстила дете, не за исмејување туку едноставно ако трпење ни е македонштината, подобро навистина да не снема. Исто добро напомена @jamajka порано на тие што им умирале децата зш немале пристап нели до лекови, доктори, им ставале вакви имиња за да им „траат“ децата, јас имам роднина со такво име зш имала умрени браќа пред нејзе и и ставиле такво име да траела:
Аврам, Александар, Андон, Јаков, би крстила а и многумина како мене зошто овие имиња многу се убави ,ама Трпе, Трајан, Стојан и женските верзии од нив, нема шанси.
Трпе и Трпана ги употребувале во минатото само поради таа причина што ја спомнавме и затоа денеска би можеле да кажеме дека нема потреба да се крстат така децата.Ама која е поентата да им се даваат такви имиња на децата денеска како што се второ набројаните стварно не знам.Дали родителите си го полнат егото и им ставаат дебилни имиња ставрно не ми е јасно.У право си за тие Трпана,Стојна итн ама подеднакво сељачки се овие Ива,Миа,Катја..
Тие нема да ги фатат авионите, ама тукашните ќе ги фатат. Кој за Австралија, кој за Канада, кој за Аргентина.Едно прашање, ако фати некогаш војна во МК тие од Австралија ќе фатат авионите и ќе дојдат тука со пушката в раце ? М ?
Како и да е решиле да ја оцрнат Ниночка.btw моето мислење за Нина веќе го кажав по темиве ама колку треба да си мизерен да и чепкаш по досието во МВР, да и најдеш казна за сообраќајка и да ја форсираш како криминалец, кога и двете мизерии од партии имаа влада во коалиција со терористи?
И боље што сме му го ебалеМу го ебавте филмот на некој што треба дете да му се роди ,а сакал да го крсти како некое од горенаведениве![]()
Тракторка?Друже јас имам апла македонско име
Евгенија,Деспина,Ангела итн.итн.се солуција за ем срам да не им е,ем калта од кондурите да не ја задскриваат преку имињата на децатаТрпе и Трпана ги употребувале во минатото само поради таа причина што ја спомнавме и затоа денеска би можеле да кажеме дека нема потреба да се крстат така децата.Ама која е поентата да им се даваат такви имиња на децата денеска како што се второ набројаните стварно не знам.Дали родителите си го полнат егото и им ставаат дебилни имиња ставрно не ми е јасно.
Да...Особено ако го крстиш „Зоран„...Што стануе синоним за глуп(ост).Лошо е што патиме ние од муабетот: “што ќе речат комшиите”.
Денес да си го крстиш детето Лазо,Добре,Стојан,Зоран...Будала ќе те напраат.
И јас сум приметил дека со овие имиња најчесто баш тој тип на луѓе ги крсти децата.Евгенија,Деспина,Ангела итн.итн.се солуција за ем срам да не им е,ем калта од кондурите да не ја задскриваат преку имињата на децата
Пушти им и троа вода...Онака, за да се поплават...Пардон, изгаснат.