Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.272
Не разбирам, зошто си ме цитирал со закони побогу?
извини не беше кон тебе, избришано за да нема недоразбирања.
Автоматски споено мислење:

Мала ноќна музика (пушти на најако), новата/старата македонска аристократија. Целиот октопод во едно видео.
да прашам на 0:40 е ова новопредложената специјална обвинителка што господинот-госпоѓата (чекајте луѓе сега што е овој јас навистина не знам) го смести на одмор во Шутка?

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
да прашам на 0:40 е ова новопредложената специјална обвинителка што господинот-госпоѓата (чекајте луѓе сега што е овој јас навистина не знам) го смести на одмор во Шутка?
Вилма ,слабо ми гледаш:D

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Toya "film" kojto sega vie go gledate vo Makedonija, istiot sme go gledale i nie vo BG, samo che otpredi 10 godini. 1:1

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.572
Поени од реакции
939
Што е ова бе LOL
Дури и ќерка му не го сака.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
До толку да си тралалајка да пишуваш по социјални медиуми дека ќе убиваш некого,знаејќи дека ќе бидеш гонет?
Лол next level shit

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Што е ова бе LOL
Нека го праша некој какви срцепарателни изјави даваше пред изборите 2016, значи има еден куп видеа, не се тоа статии или сл, и за промената на името, двојазичноста а не вреди ниту да се коментира за корупцијата. После се што ветуваше предизборно, еве сега после скоро 3г што се случува, не знам што очекува да му се коментира, освен тие што директно имаат ќар од оваа власт друг никој не ги поддржува, напротив.

Инаку ова покажување сила преку формирање владини тела за притисок врз новинари/медиуми, жестоки институционални реакции на безврска кобајаги заканувачки коментари по интернет е само доказ дека се свесни дека секој втор сака да ги плукне вклучително и добар дел од тие кои ги поддржуваа до пред цирка година и пол, уплашени се едноставно и се обидуваат било каков зачеток на револт да го сузбијат. Во секој случај губат на нaредни избори, кога и какви и да се.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.272
АЛИЈАНСА ДО ХАH: Испратете ни обвинитeeл од ЕУ за да ceриозно се бopиме пpoтив kpиминалот и кopyпцијата

Зарем имаше координација, па од сите страни се слуша “сакаме обвинител од ЕУ“.
По оваја Алијанса кој е на ред да истрча со повик до спасителот? Креирај проблем потоа појави се како спасител!
Следно што ќе биде, испратете премиер, парламентарци, ма растурете веќе еднаш доста си игравме држава!

Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Нека го праша некој какви срцепарателни изјави даваше пред изборите 2016, значи има еден куп видеа, не се тоа статии или сл, и за промената на името, двојазичноста а не вреди ниту да се коментира за корупцијата. После се што ветуваше предизборно, еве сега после скоро 3г што се случува, не знам што очекува да му се коментира, освен тие што директно имаат ќар од оваа власт друг никој не ги поддржува, напротив.

Инаку ова покажување сила преку формирање владини тела за притисок врз новинари/медиуми, жестоки институционални реакции на безврска кобајаги заканувачки коментари по интернет е само доказ дека се свесни дека секој втор сака да ги плукне вклучително и добар дел од тие кои ги поддржуваа до пред цирка година и пол, уплашени се едноставно и се обидуваат било каков зачеток на револт да го сузбијат. Во секој случај губат на нaредни избори, кога и какви и да се.
Се е тоа точно, но да биде абсурдот поголем, сите други политичари се уште понепопуларни од Заев, што технички го прави него најпопуларен. Од кого ќе изгуби, од Мицкоски?
Што ако по сите овие скандали сите бојкотираат избори бидејки им е огадено се? А на избори излегуваат само клиентелистите? Тогаш ќе имаш резултати како на референдумот каде >90% се за зз. А можеби тоа им е стратегијата да победат?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.272
Се е тоа точно, но да биде абсурдот поголем, сите други политичари се уште понепопуларни од Заев, што технички го прави него најпопуларен. Од кого ќе изгуби, од Мицкоски?
Што ако по сите овие скандали сите бојкотираат избори бидејки им е огадено се? А на избори излегуваат само клиентелистите? Тогаш ќе имаш резултати како на референдумот каде >90% се за зз. А можеби тоа им е стратегијата да победат?
Бојкотот по се изгледа нема алтернатива!

А за Мицкоски што предлагаш за да му скокне рејтунгот?
Што велиш за предлогов да им се јави на пранкерите во Москва да му напраат и нему една емисија!

Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Бојкотот по се изгледа нема алтернатива!

А за Мицкоски што предлагаш за да му скокне рејтунгот?
Па за почеток да престане да изиграва статиста, филер. Ама таква улога добил од режија, според тоа...
Мене ме интересира што ако на следниве избори излезат помалку од 40%. Дали тоа менува што? Или ќе измислат пар партии, да залажат малку народ и напумпаат легитимитет?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.920
Поени од реакции
40.883
Имам пишано веќе еднаш во оваа тема за слобода на говор и јавно изразување, дека како и светските социјал-демократи, така и нашиве, доколку имаш различно мислење од нивното ти немаш право тоа да го искажеш. Нивната слобода на говор значи мислења кои се во границите на дозволеното, т.е тоа што нив им одговара да го слушнат. Доколку слушнат нешто различно, а тоа да е вистината која ги боли, они одма се повикуваат на hate speech, расисти, шовинисти, националисти и друго...веднаш им пука тоа балонче од сапуница во кое што си живеат и таму светот им е розев, и кога ќе им ја кажеш вистината ти си најголемото зло на светот. Не за џабе секаде се познати како снегулки.

Второ, за денешната ситуација кај саем, каде што таксист бутна жена.
Ми се повраќаше денес од ФБ постови на social justice warriors желни за внимание и лајкови како ги бранат правата на жените. Од клипот од 40 секунди веднаш се дојде до заклучок и така беше претставен клипот како таксистот е насилник а кутрата жена е жртва, иако во првите 5 секунди се гледа како лупа по колата и сака да ја искрши.
Јас како што разбрав од другар џандар, таа се возела во таксито и му го украла телефонот и новчаникот, па после било што било. Не викам дека е во ред тоа што се тепале на сред раскрсница, ама мора да се намали со синдромов на глумење жртва, без да се согледа реалноста. Ми е гајле дали е машко или женско, ако си заслужиш ќе си го добиеш по уста и крај !

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Што е ова бе LOL
Читај убаво. Ќерка му само му ја дистрибуирала информацијата од фб дека некој му се заканил.
Па за почеток да престане да изиграва статиста, филер. Ама таква улога добил од режија, според тоа...
Мене ме интересира што ако на следниве избори излезат помалку од 40%. Дали тоа менува што? Или ќе измислат пар партии, да залажат малку народ и напумпаат легитимитет?
Најлоша опција е бојкот. Еднаш (изгледа намерно) заебаа работа. Да излезевме сите (останатите 64+%) и да речеа НЕ! „Ачик“ ќе се знаеше — засекогаш, дека Македонецот се спротивставил на таквата одлука! А вака што излезе?! Дека Македонците немале интерес, сеедно им било за државата. Епа жално.

ПС. Неможе аболициран криминалец, човек со дебела позадина, полн со непотизам, клиентелизам, популизам, фашизам, филистеризам, солипсизам, да кажува за правичност и борба за правда, кога тој јавно говореше дека живи луѓе ќе јаде, дека ќе брка од работа бетер од Гру, за да си ги вработи неговите, зошто така правел долги години во Струмица — и' размислете зошто има толку комуњари, таму и воопшто, и низ какви притисоци поминувале пред да бидат присилени да станат, за да продолжат да егзистираат — ако имале среќа.

Се пишуваат романи за државава.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom