Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

fat

Член од
3 ноември 2014
Мислења
54
Поени од реакции
117
мене неасимилиран шxптар и дијаспора патриот македонец ми се на исто ниво

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.399
Поени од реакции
3.207
Некако ми се чини дека мешаш баби и жаби.
А мене стварно ме мрзи да ти објаснувам зашто ќе биде Армија на Северна Македонија или северномакедонска телевизија, ама ќе биде македонски јазик или македонски народ.[DOUBLEPOST=1551370599][/DOUBLEPOST]
Ма злато се сите што официјално се прогласиле за Бугари по род, ама на форумов се дежурни Македонци и Македонци по професија.
Скроз ми личи разумно некој ко тебе вака да размислува.
Пак ќе повторам, вие сте елементарна непогода...астероид да удреше, помалку штета ќе имаше...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.945
Поени од реакции
50.849
Tuku ova himnata ke se menuva ili sto e rabotata. Epten bodi oci so tekstot. Koj picke materine sekoj vtor zbor makedonija makedonija, ko himna na nasiot juzen sosed da intonirame.
@Makaron
Тоа ќе се чува за некоја наредната тура уцени од сограѓаните и нивните партии. Дали ВМРО или СДС, некој поштено ќе налета таа мина.

најбезболно би се решило со оваа химна.

има историја на која би можеле да се повикаат, а плус овде се спомнува само македонска земја, да не речам територија, што е во целосна согласност со новиот тип на Македонци/граѓани на Северна Македонија , определни не во етничка смисла ,туку со територијата/земјата која ја населуваат.

Меѓутоа сепак, највеќе шанси давам новата химна да бидне некоја бљантава рок балада испеана на албански и македонски * од групата јужнословенски јазици, во интерпретација на дуото Златко Ориѓански и Бени Шакири и евентуално Тамара да го изрика рефренот.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
Оливер Спасовски или Стево Пендаровски, за тие најмногу се шпекулира овие два дена, со што Оли е во блага предност пред Стево.

Оние четворица што се пријавиле за кандидати од страна на СДС, треба да им се испрати по една благодарница за тоа што испаднаа мајмуни пред нивната партија и македонската јавност. Небитни ко ланскиот снег:icon_lol:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па се инсталира некој на власт. Што е моментално битно ВМРО ДПМНЕ? Се знае кој ги потпиша „договорите“ со Грција и Бугарија. Иако тоа е во надлежност на Претседателот на државата, потпишување на меѓународни договори.
Секој политичар денес што постои во Македонија, ќе ги потпишеше тие два штетни договори. За пари и фамилијата ќе си ја продадат.[DOUBLEPOST=1551375703][/DOUBLEPOST]
Значи, ако сум во право, тепањето е само ПОВОД за дотичните да излезат во јавност со пораки за антиалбанскиот карактер на ВМРО.

Самото тоа што им се дозволува да постираат селфија од затвор кажува дека се во дослух со затворската управа, т.е. со власта
Пак ништо не мења. Откриени се картите на дпне. Знаеме сите дека играат за ш.иптарите.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Пак ќе повторам, вие сте елементарна непогода...астероид да удреше, помалку штета ќе имаше...
ОК
Искрено ме боли ташакот за куртоните што мислат, ко да се релевантни остатоците на Грујо што гмижат по земјава.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па, плата од 500 евра мислам дека ќе се достигне, на вештачки начин. Со дигање на минималецот. Еднаш се направи да е 200 евра, очекувам уште еднаш да го направат, веројатно 15,000 денари, па така некако...
Но, кога не е природно, туку со кратење од едно место за да дадеш на друго место, се јавува проблем на трето место, затоа што не е растот од поголема продуктивност, туку прераспределување на исти пари.
Плата од 500 евра не верувам дека ќе се достигне. Но по некое чудо ако се достигне, тогаш ќе се качи стандардот.
И леб и млеко нема да купуваш за 22 и 45 денари...лебот тогаш ќе биде 120 денари, а млекото 150 денари. И кажи ми тогаш која ќе биде разликата?
Исто ќе ви биде се, само со различни цифри. А народот ќе се попали на тоа.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Па, плата од 500 евра мислам дека ќе се достигне, на вештачки начин. Со дигање на минималецот. Еднаш се направи да е 200 евра, очекувам уште еднаш да го направат, веројатно 15,000 денари, па така некако...
Но, кога не е природно, туку со кратење од едно место за да дадеш на друго место, се јавува проблем на трето место, затоа што не е растот од поголема продуктивност, туку прераспределување на исти пари.
А шо е проблем ако се зголеми минималецот?Шо се бе 200 евра плата алооо!?По се изгледа си од новопечените феудалци па затоа не ти оди во прилог зголемувањето на минималецот!

Последно уредено:
Член од
25 декември 2018
Мислења
541
Поени од реакции
559
Плата од 500 евра не верувам дека ќе се достигне. Но по некое чудо ако се достигне, тогаш ќе се качи стандардот.
И леб и млеко нема да купуваш за 22 и 45 денари...лебот тогаш ќе биде 120 денари, а млекото 150 денари. И кажи ми тогаш која ќе биде разликата?
Тука си грешка неможи во Германија за 1г месо да плачаат 3еу со минималец нз колку муе 1600 еу а кај нас 200 еу исто 3еу за 1г месо nosence

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.389
Поени од реакции
24.110
Ama ti skaran si so standardot a ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Не е баш така просто.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.389
Поени од реакции
24.110
А шо е проблем ако се зголеми минималецот?Шо се бе 200 евра алооо!?По се изгледа си од новопечените феудалци па затоа не ти оди во прилог зголемувањето на минималецот!
Minimalecot ili platata voopsto treba da bidi rezultat na pobaruvackata i ponudata na pazarot na trudot a ne vestacka merka. Barem vo privatniot sektor. Vo drzavno sekako ne vazat ovie pravila na igra.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom