Јас Стојанче нит го знам, нит го познавам, не ми е нит татко, нит брат за да го правдам, не ми е ни намера, туку е лично мој став околу него, надвор од партиските к*ропецања. Пишав многумина нема да се согласат, а сметам дека тоа е така зашто сме програмирани секогаш да го гледаме само последниот чекор. Инаку овој мој став е посебно засилен откако лешинарите Мирко, Евтоф и останата дпжне-вска банда, која се отепа од цицање државни пари и нема со прст мрднато за РМ плукаше по него, пишуваше по градовите со спрејови ,,Стојанче предавник,, и му правеше контра Достоинство дур беа на власт, само и само за берење на политички поени.
Инаку Стојанче избра да оди во политика зашто политичарите си го избришаа газот со бранителите, ете затоа. Достоинство под него имаше сосема океј и патриотска агенда, за воените инвалиди да го добијат тоа што го заслужуваат од оваа мочана држава, која ја бранеа. Исто имаа силен став контра албанската експанзија. Но, ете и покрај сево ова, никоја партија, а ниту неутралните гласачи не им поклонија доверба. Цели 10+ години траеше оваа негова агенда, ризикуваше живот по Сомалија и покрај тоа што има изгубено пола бел дроб во Арачиново и никој со прст не мрдна, ни за него ни за другите. Никој не ја изгласа таа партија за да влезе во Собрание. Е па затоа пријателе Стојанче е сончоглед, зашто виде со каква стока од народ, со меморија на риба си има работа и вака без многу идеали и замарање одлучи да се тупне во фотеља.
Друга работа, забрането е бранителите да учествуваат во политика? Дали тоа е ексклузивитет само на УЧК-арите и на мали к*риња од СДС и ДПЖНЕ? Ако политиката е к*рва треба да ги оставиме овие што си делат тендери да си бркаат работа? Еве ти уште низа прашања.
1. Дали Стојанче го изгласа Рамковниот договор? –Не.
2.Дали Стојанче ја изгласа амнестијата за воените злосторници кои вршеа масакар врз цивили? –Не.
3. Дали Стојанче ја изгласа новата територијална поделба? –Не.
4. Дали Стојанче го стави качакот форина за министер за одбрана? –Не.
5. Дали Достоинство и Стојанче како водач се противеа против сево горенаведено, со години и години имаа патриотски политички став и се бореа за бранителите да добијат бар 5% од тоа што го добија УЧК-арите? –Да.
Доби ли нешто од ова и тој и Достоинство? Баш напротив веднаш откако форина стана министер за одбрана патриотите изгазија на избори, така што сосема во право е дека македонскиот народ го избра капетан форина за министер за одбрана, а кој е тој како единка да му се противи на народот?
Значи сумирано, точно е дека стана сончоглед, точно е дека е на позиција нишај врата земај плата, но како воен инвалид и човек кој дал пола бел дроб за државава е политичар етнички македонец, кој е ,,најчист,, на нашата сцена. Што е до мене алал да му се парите што ги зема, би бил пресреќен доколку секој еден бранител го вработи во државно, тие се луѓе кои вистински се бореле за оваа држава, а не патриоти на батерии, јаки само на митинзи или пред тастатура.