Пак ќе повторам, вие сте елементарна непогода...астероид да удреше, помалку штета ќе имаше...Некако ми се чини дека мешаш баби и жаби.
А мене стварно ме мрзи да ти објаснувам зашто ќе биде Армија на Северна Македонија или северномакедонска телевизија, ама ќе биде македонски јазик или македонски народ.[DOUBLEPOST=1551370599][/DOUBLEPOST]
Ма злато се сите што официјално се прогласиле за Бугари по род, ама на форумов се дежурни Македонци и Македонци по професија.
Скроз ми личи разумно некој ко тебе вака да размислува.
Тоа ќе се чува за некоја наредната тура уцени од сограѓаните и нивните партии. Дали ВМРО или СДС, некој поштено ќе налета таа мина.Tuku ova himnata ke se menuva ili sto e rabotata. Epten bodi oci so tekstot. Koj picke materine sekoj vtor zbor makedonija makedonija, ko himna na nasiot juzen sosed da intonirame.
@Makaron
Секој политичар денес што постои во Македонија, ќе ги потпишеше тие два штетни договори. За пари и фамилијата ќе си ја продадат.[DOUBLEPOST=1551375703][/DOUBLEPOST]Па се инсталира некој на власт. Што е моментално битно ВМРО ДПМНЕ? Се знае кој ги потпиша „договорите“ со Грција и Бугарија. Иако тоа е во надлежност на Претседателот на државата, потпишување на меѓународни договори.
Пак ништо не мења. Откриени се картите на дпне. Знаеме сите дека играат за ш.иптарите.Значи, ако сум во право, тепањето е само ПОВОД за дотичните да излезат во јавност со пораки за антиалбанскиот карактер на ВМРО.
Самото тоа што им се дозволува да постираат селфија од затвор кажува дека се во дослух со затворската управа, т.е. со власта
ОКПак ќе повторам, вие сте елементарна непогода...астероид да удреше, помалку штета ќе имаше...
Плата од 500 евра не верувам дека ќе се достигне. Но по некое чудо ако се достигне, тогаш ќе се качи стандардот.Па, плата од 500 евра мислам дека ќе се достигне, на вештачки начин. Со дигање на минималецот. Еднаш се направи да е 200 евра, очекувам уште еднаш да го направат, веројатно 15,000 денари, па така некако...
Но, кога не е природно, туку со кратење од едно место за да дадеш на друго место, се јавува проблем на трето место, затоа што не е растот од поголема продуктивност, туку прераспределување на исти пари.
А шо е проблем ако се зголеми минималецот?Шо се бе 200 евра плата алооо!?По се изгледа си од новопечените феудалци па затоа не ти оди во прилог зголемувањето на минималецот!Па, плата од 500 евра мислам дека ќе се достигне, на вештачки начин. Со дигање на минималецот. Еднаш се направи да е 200 евра, очекувам уште еднаш да го направат, веројатно 15,000 денари, па така некако...
Но, кога не е природно, туку со кратење од едно место за да дадеш на друго место, се јавува проблем на трето место, затоа што не е растот од поголема продуктивност, туку прераспределување на исти пари.
мене па ептен ме заболе за мутантите ко тебе...ОК
Искрено ме боли ташакот за куртоните што мислат, ко да се релевантни остатоците на Грујо што гмижат по земјава.
Analogijata si e sosem vo red, toa sto tebe nesto ne ti e po kef e sosem druga rabota.Франција излезе како победник од WW II
Ова некој алтернативна историја пробуваш да ни курдисаш тука.
Тука си грешка неможи во Германија за 1г месо да плачаат 3еу со минималец нз колку муе 1600 еу а кај нас 200 еу исто 3еу за 1г месо nosenceПлата од 500 евра не верувам дека ќе се достигне. Но по некое чудо ако се достигне, тогаш ќе се качи стандардот.
И леб и млеко нема да купуваш за 22 и 45 денари...лебот тогаш ќе биде 120 денари, а млекото 150 денари. И кажи ми тогаш која ќе биде разликата?
Исто ќе ви биде се, само со различни цифри. А народот ќе се попали на тоа.
Ama ti skaran si so standardot a ?Плата од 500 евра не верувам дека ќе се достигне. Но по некое чудо ако се достигне, тогаш ќе се качи стандардот.
И леб и млеко нема да купуваш за 22 и 45 денари...лебот тогаш ќе биде 120 денари, а млекото 150 денари. И кажи ми тогаш која ќе биде разликата?
Не е баш така просто.Плата од 500 евра не верувам дека ќе се достигне. Но по некое чудо ако се достигне, тогаш ќе се качи стандардот.
Minimalecot ili platata voopsto treba da bidi rezultat na pobaruvackata i ponudata na pazarot na trudot a ne vestacka merka. Barem vo privatniot sektor. Vo drzavno sekako ne vazat ovie pravila na igra.А шо е проблем ако се зголеми минималецот?Шо се бе 200 евра алооо!?По се изгледа си од новопечените феудалци па затоа не ти оди во прилог зголемувањето на минималецот!