- Член од
- 6 јули 2017
- Мислења
- 2.273
- Поени од реакции
- 1.487
Како звучи рока мандољина?Soznam, ne mi e nesto po kef[DOUBLEPOST=1551377543][/DOUBLEPOST]
Znaes sto e pobaruvacka i ponuda na pazarot na trudot taka ?
Како звучи рока мандољина?Soznam, ne mi e nesto po kef[DOUBLEPOST=1551377543][/DOUBLEPOST]
Znaes sto e pobaruvacka i ponuda na pazarot na trudot taka ?
Јас предлагам ремејк на евергринот од златно славејче , дувна ветре развигорче. За инфантилни држави, инфантилни химни. Природа , цвеќиња, изворчиња, ваљда нема некој од комшиите да се навреди:Тоа ќе се чува за некоја наредната тура уцени од сограѓаните и нивните партии. Дали ВМРО или СДС, некој поштено ќе налета таа мина.
најбезболно би се решило со оваа химна.
има историја на која би можеле да се повикаат, а плус овде се спомнува само македонска земја, да не речам територија, што е во целосна согласност со новиот тип на Македонци/граѓани на Северна Македонија , определни не во етничка смисла ,туку со територијата/земјата која ја населуваат.
Меѓутоа сепак, највеќе шанси давам новата химна да бидне некоја бљантава рок балада испеана на албански и македонски * од групата јужнословенски јазици, во интерпретација на дуото Златко Ориѓански и Бени Шакири и евентуално Тамара да го изрика рефренот.
Не може да има влажни соништа бидејќи е во вечен сон. Умрен е![DOUBLEPOST=1551389801][/DOUBLEPOST]Божидар Димитров ни во највлажните соништа не може да си предочи слика во која сам лично Македонецот оди кај Бугарите и ги моли
А што ти се прави кога ќе размислиш дека ДПШНЕ до пред некоја година ветуваше десоросоидизација, а сега ја кандидира баба Гога Сорос. Десничарска демохристијанска партија а кандидатот ветува ќе се залагал за правата ЛГТБИ.Кога ќе видам „Д-р“ пред името на капацитети како Филип... не ми се дава потпис. Ова Д-р како на К-15, ќе почне на тезга на пазар да се продава, заедно со м-р и другите дипломи за високо образование.
E pa taka de, posto ima ljuge sto ke rabotat za 200 evra posto i nemaat nekoj izbor tolku i ke bidi platata. Ete pocni ti od sebe. Ne si gazda ama ete treba doma da lepis plocki vo kupatilo. Imas majstor koj lepi plocki za 10 evra, nekoj za 7, nekoj za 5. Si se rasprasal ili videl , plockite site manje vise isto gi lepat , so ist kvalitet i taka. Koj ke go viknis da ti raboti ?[DOUBLEPOST=1551390654][/DOUBLEPOST]Е па се помлку има будали шо би работеле за 200 евра по 10 саати,во некој текстилен погон кој наликува на робовладетелска плантажа.Знаеш зошто дражвата ни е ваква вукојебина?Затоа шо не се цени работниот човек кој е принуден да живее на дното,туку се ценат разноразни преваранти,партиски полтрони и друга багра.Западот си ги цени своите работници,затоа и нивното потрошувачко општество функционира.Многу едноставно.Инаку ова кај нас не е пазар на труд,туку пазар за експлатација.
Sakas da kazis ako ostanese Francija pod germanska okupacija Peten mnozinstvoto Francuzi bi go gledale kako heroj posto ete sorabotuval so okupatorot. Istiot toj Peten koj stanal heroj vo ocite na Francuzite bas vo borbite protiv Germancite 20 godini prethodno. Ok cim taka velis togas da Stojance e heroj, heroj i pol, skoro dva. Treba vaka dur e ziv eden spomenik da mu krenime i nekoe uciliste ili ulica da imenuvame po toj nas golem naroden heroj. I nekoja fabrika za kjeramidiАналогијата ти е скроз в'успич, да пробуваш да го поистоветуваш Стојанче со Патен нема никаква врска, прво затоа што Патен имаше поддршка од бајги французи фашисти и стана предавник само затоа што беше на страната што изгуби.
Стојанче од друга страна беше херој и херој си остана. Тоа што некој лигуши сега пробуваат да го претстават како предавник тоа само покажува колку ситни души се![]()
So mora pak momentalnata himna i tekst da ima. Neka bidi instrumental , taka i volkot sit i severdjanite na brojКако звучи рока мандољина?
Прво, веројатно мислиш на ВМРО ДПМНЕ. Следно, не знам кога и кој ветил десороидизација, знам дека го критикуваа. И трето, „баба“ Гога е нецивилизациско однесување.А што ти се прави кога ќе размислиш дека ДПШНЕ до пред некоја година ветуваше десоросоидизација, а сега ја кандидира баба Гога Сорос. Десничарска демохристијанска партија а кандидатот ветува ќе се залагал за правата ЛГТБИ.
знам, скоро бешеНе може да има влажни соништа бидејќи е во вечен сон. Умрен е!.
Nad 70% od toa e reinvestirana dobivka na veće vlezenite stranski kompaniiИ Грујо на времето мафташе со популистички изјави, памфлети и себевоспевања, се расфрлаше со бројки од ракав во неговите бескрајни набројувања на странски компании кои што наводно ќе инвестирале. Ако само некој челник на некоја странска компанија му намигнеше на некој од неговите роудшоу покемони, уште наредниот ден свикуваа владина пресконференција со хвалоспеви за мега успехот.
Во конкретниов случај, лани економскиот раст беше средно мизерен, со едвај нешто над два насто, чинам. Еден од најниските во регионот. Вистина е дека ефектот од странските инвестиции се чувствува долгорочно, но цифра од скоро една милијарда евра како што тврдат не може да не биде забележана во економијата лани, а ланските економски проекции по сите параметри, и домашни и странски говореа за мизерна економска година. Патем, никаде не е споменато потеклото на тие пари, кои се тие компании што инвестирале а овие лани пропуштија да се пофалат за тоа.
И што к*р се крстат во тие странски инвестиции јас не знам, само знам дека 'рбетот на секоја стабилна економија е домашното стопанство, странските инвестиции се само надополнување.
И за кој стручен кадар зборат со вакво мизерно образование, се понашаат ко да сме Ирска па сме мета на високо технолошки компании. Сами велат, цитирам: "шест компании соопштиле дека донеле одлука за инвестиции во земјава, а последна е од фабрика за производство на кабли" за после тоа Муртињо Северџански да потенцира дека голем број од нив биле многу квалитетни, што само по себе е контрадикција и по автоматизам го наметнува прашањето: Што ги спречуваше тие "многу квалитетни" инвестиции да дојдат во текот на Груевизмот? Што толку Кочо и Заев направија изминативе 2 и кусур години, што завидоа толку во нас баш сега?
А, да! Оти името го сменавме и со една нога во нато сме биле. Баш економски причини се ова.
Баба и дедо? Не доаѓа во предвид. Родител А на родител А, Родител Б на Родител А, Родител А на Родител Б и Родител Б на Родител Б. Гледаш како фино можеш да ги разликуваш сите четворица. Кога викаш дедо се однесува на двајцата дедовци. Овде се знае.Овие изгледа новите кредити ги навеле како странски инвестиции.
Иначе родител број 1 2 па оти да не и три поради тие што не сакаат да бидат ни машко ни женско. Па баба А дедо Б итн. И онака имиња не ни се битни.
И да е така, повторно станува збор за огромна сума на пари.Nad 70% od toa e reinvestirana dobivka na veće vlezenite stranski kompanii
Na primer EVN ke smeni nekoj selski transformator od 20 000 evra...i ke dopiši trošoci za transport.....dnevnici za vraboteni...amortizacija na kombeto......
I sve toa ke go zapiši kako reinvestirana dobivka koja e oslobodena od danok
Luk i voda po naški....
Ти гледај сега и знамето да не се смени, батали инвестициите.Кој донел странски инвестиции? Знаете кои беа главни луѓе за странски инвестиции овие 2,5 години? Рамиз Мерко, Самка Ибраимовски и Љубе Бошковски...
Лажи ги тоа Северxhаните, и онака се поминува кај нив.