Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Сарај 54%, Центар 40%, Карпош 38%, Чаир 36% и Арачиново 38% се со најголема излезност.
Крем де ла крем(Центар и Карпош) стандард испаднаа најголеми ќутуци во цела Република. :D

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
455,771 гласале до 17 часот, според ДИК.

Овие прашање е дали ќе ги стигнат 530 илјади гласови на Иванов.

Ауф :D

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Зошто има толку луѓе у заблуда дека со овој резултат го враќаат ДПМНЕ и Грујо и ги спасуваат 27-мо априлците?
Многу од тие што не гласаа сега, не излегоа поради сегашната криминална власт, но не да се врати Грујо, јас кажав и претходно, вакво ВМРО не добива глас од мене, а и од многумина.

Во македонските средини ќе имаме слика колку отприлика гласови би имала СДСМ, колку ќе има ВМРО е навистина тешко да се погоди.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.705
Пред собрание е поставена бина. Добро е да си голем и во поразот, ама ова ептен нелогично личи.

Што ли местенка спремаат...
'Сакам да ви честитам Европска Северна Македонија. Референдумот е успешен. Со оглед дека се рачунаат гласовите на тие само што излегле на референдумот. Имаме успешен референдум.' - З.Заев :toe:?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Ама вкупно.
Веројатно ќе има добар дел ПРОТИВ. Баш да видиме...[DOUBLEPOST=1538323937][/DOUBLEPOST]
'Сакам да ви честитам Европска Северна Македонија. Референдумот е успешен. Со оглед дека се рачунаат гласовите на тие само што излегле на референдумот. Имаме успешен референдум.' - З.Заев :toe:?
Многу можно.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Зa две гoдини влaдеење дa не мрднеш сo мaл прст,и преку прoменa нa име рејтинг дa имaш и дa се шлепaш.Е тешкo бoгaми тoa.Нa нaредни избoри немa ни дa глaсaaт луѓетo веќе,се премoријa oд лaги и интриги

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.375
Поени од реакции
12.802
Многу од тие што не гласаа сега, не излегоа поради сегашната криминална власт, но не да се врати Грујо, јас кажав и претходно, вакво ВМРО не добива глас од мене, а и од многумина.

Во македонските средини ќе имаме слика колку отприлика гласови би имала СДСМ, колку ќе има ВМРО е навистина тешко да се погоди.
е ова е проблемот, покрај вмровците многу луѓе не гласаат за да му мавнат шамар на Заев и СДСМ, го мешаат реферндумот со обични партиски избори.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428

Како тргнала работата нема да можат да се вадат и на 450к гласови ЗА, нели дека имале пола од цензусот, да почекаме да видеме што и како ќе наместат сега во овој мрачен саат време,
според некој нормални проекции нема да има повеќе од 3%, ама ќе видеме.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Не, само глупо ми е што одлуката на народот да не излезе на референдум одредени структури ќе си ја пишат како нивна победа.
На секој нормален му беше глупо со сам себе убијал пропагандава низ сите можни медиуми.
А ако испаднеше обратно оди трпи ги ментишиве со месијата црпнатиот.
На сите им е глупо.

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Пред собрание е поставена бина. Добро е да си голем и во поразот, ама ова ептен нелогично личи.

Што ли местенка спремаат...
Најверојатно за ова, го имаа најавено, поточно преместено датумот за протест.
Линк:
Протест пред Собрание против референдумот
Од движењето „Бојкотирам“, пак, на социјалните мрежи објавија дека денешниот протест е откажан и дека е презакажан за в недела, во 19 часот, пред Собранието.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom