Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.425
Поени од реакции
24.598
Стварта е што ние мора да лижеме гз зошто ако МКД се претвори у Јужна Осетија тебе у Острелија кур ќе ти чуе за нас, може и акаунт од форум да избришеш и да не дојдеш тука до крај на живот.
so robovski mentalitit podaleku i nema da mozes da vidis. kuti dobro e sto tie cij gz lizis te pustaat vozduh da dises i sto go pustaat sonceto da te pogree malku...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Грешка си пријателе. Ти не ги гледај Германците и Французите. Тие со економските санкции против Русија (кои беа наметнати од САД) мораа да ги следат, исто како ние сега, и претрпеа огромни економски штети. САД напротив, никаква штета не претрпе.
Германската економија е тесно поврзана со Руската. Остај ти ова со дипломатите и политичарите. Тоа се ти е циркус за народните маси.
Бизнисот во позадина и понатаму си тече. Русија е најголем извозник на енергенси во ЕУ а увезува машини и автомобили од Германија. Русите пред неколку години имаа нарачано два воени брода од Французите. Французите во име на добра воља со САД, заради санкциите, беа принудени да го раскинат договорот од скоро 1 милијарда евра.
Економијата не функционира по тој принцип ти што зборуваш.

Еве Грците и Бугарите се ЕУ членки, исто и Австрија, па зошто и тие не воведоја санкции против Русија? Сериозна држава тргнува најпрво од сопствениот интерес. Ние работиме сосем спротивно.
Ти политички не мораш да ги следиш и поддржуваш политиките на Русија, биди си про западно ориентиран, но кога се во прашање бизнис интересите ќе си ја гледаш економијата и користа на државата.
Мислам дека и економски и политички САД, НАТО и ЕУ ни се неспоредливо поголем интерес од Русија. Мора да се 100% со првите за да си поминеме подобро.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Еве Грците и Бугарите се ЕУ членки, исто и Австрија, па зошто и тие не воведоја санкции против Русија? Сериозна држава тргнува најпрво од сопствениот интерес. Ние работиме сосем спротивно.
Ти текнува ко мали кога не' учеа, во прашање ти е пола одговор. Тебе во прашање ти е цел одговор, ти болдирав за да ти биде полесно.

Во врска со втората и третата реченица, не се слагам, затоа што според мене наш интерес се ЕУ и НАТО и поддржување на нивна политика е она што треба да го правиме доколку сакаме и се стремиме кон влез во Унијата и да станеме рамноправна членка во истите организации.

Доколку сакаме да бидеме Јужна Осетија, ондак може и војна да им објавиме на НАТО.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.947
Поени од реакции
12.349
Ама ако ни пукнат браќата нова војна или не не пуштат во НАТО и ЕУ или не млатат секој ден...нема плачење! Сами си избравме.
Па добро де, нека пукне нова војна, војните секогаш се добри околности за прочистување на народот од нечиста крв, а после војната следуваат нови можности за добар профит - претпоставувам дека ќе се согласиш со мене за ова последново.

А во случај на нова војна, тоа би требало да биде добра можност за воен профит како за САД и НАТО, така и за некоја трета страна, не мора да биде Русија, еве и Кина нека биде, сигурен сум дека на @Bafra воопшто нема да му пречи.

Ти текнува ко мали кога не' учеа, во прашање ти е пола одговор. Тебе во прашање ти е цел одговор, ти болдирав за да ти биде полесно.

Во врска со втората и третата реченица, не се слагам, затоа што според мене наш интерес се ЕУ и НАТО и поддржување на нивна политика е она што треба да го правиме доколку сакаме и се стремиме кон влез во Унијата и да станеме рамноправна членка во истите организации.

Доколку сакаме да бидеме Јужна Осетија, ондак може и војна да им објавиме на НАТО.
Ние веќе сме Јужна Осетија и тоа уште од 2001 година, и тоа по заслуга на НАТО.

Муабетов ти е како на Евреите кои веќе се испозатворени во нацистичките логори на смртта да им велиш да се зачленат во Нацистичката Партија на Германија, или во СС кој веќе го спроведува Холокаустот на дело.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
so robovski mentalitit podaleku i nema da mozes da vidis. kuti dobro e sto tie cij gz lizis te pustaat vozduh da dises i sto go pustaat sonceto da te pogree malku...
Пак ќе кажам, курчење од Острелија е ептен лесно. Јас се имам бунето и протестирано (спротивно од она што ти го пишуваш за мене во моментов) во животов мој повеќе од пола членови што пишуваат во темава, заедно. Етикети на „ќути и пуши“ лепи на друг, мене те молам заобиколи ме.
Тоа што ние како држава сме никој и ништо на Балкан, не па во Европа или недајбоже во Свет е веќе друга тема. Може да се преценуваме и да викаме „абе кој си ти да ми кажуваш, јас што сакам ќе праам“ а реалноста е дека сме праеле и ќе праиме што ќе ни кажат.

Можеме само да се молиме да ни дадат опција да бираме со кој ќе бидеме и која страна да ја влечеме, додека не му докурчи на некој и не дојде да не' пороби.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.425
Поени од реакции
24.598
Велиш нема разлика? Еве да речеме сестра ти се ебала со некој црнец. Пример велиме, може и да немаш сестра. Дали е исто ако кажеш дека имала секс со црнецот, или црнецот ја силувал?

Секако е ебана од црнецот, сеедно е. Или не е?

Инаку за тоа дали имало или немало вето, Грција јасно стави до знаење дека ќе стави вето. Во такви случаи за да се декларира некоја единственост, тие одлуки не ни одат на гласање. Дали ветото било формално ставено или не, малку е важно.

stavro, ako sestra ili eve tebe da ne ti ja mesam familijata te ebe ili siluva crnec totalno seedno e posto krajniot rezultat e se sto se gleda dolgorcno. ne bitno e kolku ti si uzival ili si se gadel dur ti onaduval bitno e samo rezultatot dali ti go rasiril cmarot. se drugo e totalno nebitno u globala.

znaci grcija stavila doznanie a ne veto. znaci nasite partneri se solidizirale so nea i ne ja prisilile da stavi veto i da ja prekrsi spogodbata. daj sega opravdaj go toj niven potez vo odnos na nas... fer izigrale ili si gi gledale licnite interesi ko sto nie trebase sega

Член од
24 април 2008
Мислења
10.947
Поени од реакции
12.349
...

Етикети на „ќути и пуши“ лепи на друг, мене те молам заобиколи ме.

...
Е па повели и ти заобиколи ги останатите Македонци, бидејќи не сите ја прифаќаме твојата идеја за "ќути и пуши што и да ти послужат од САД и НАТО".

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Најубо и најлесно е да бидиш патриот ама от Оустрејлиа или от Њу Зиленд !

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Е па повели и ти заобиколи ги останатите Македонци, бидејќи не сите ја прифаќаме твојата идеја за "ќути и пуши што и да ти послужат од САД и НАТО".
Нема проблем.
Ќе сакаш да ми покажеш/докажеш со што во овие 27 години независност ние сме докажале и покажале дека како нација и народ не „ќутиме и пушиме“?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.425
Поени од реакции
24.598
Пак ќе кажам, курчење од Острелија е ептен лесно. Јас се имам бунето и протестирано (спротивно од она што ти го пишуваш за мене во моментов) во животов мој повеќе од пола членови што пишуваат во темава, заедно. Етикети на „ќути и пуши“ лепи на друг, мене те молам заобиколи ме.
Тоа што ние како држава сме никој и ништо на Балкан, не па во Европа или недајбоже во Свет е веќе друга тема. Може да се преценуваме и да викаме „абе кој си ти да ми кажуваш, јас што сакам ќе праам“ а реалноста е дека сме праеле и ќе праиме што ќе ни кажат.

Можеме само да се молиме да ни дадат опција да бираме со кој ќе бидеме и која страна да ја влечеме, додека не му докурчи на некој и не дојде да не' пороби.
kurcenje pa od mkd e smesno. radi tolku sto ste pametni ete do kaj ste.

ko drzava sme nikoj i nisto radi narodot vo nea, narodot e drzavata a se dur razmisluvame cij gz ke lizime i kade podobro da se napupime ke bideme na ova nivo.

ps... koj da ne porobi? i sto ustvari bi porobil?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Па добро де, нека пукне нова војна, војните секогаш се добри околности за прочистување на народот од нечиста крв, а после војната следуваат нови можности за добар профит - претпоставувам дека ќе се согласиш со мене за ова последново.

А во случај на нова војна, тоа би требало да биде добра можност за воен профит како за САД и НАТО, така и за некоја трета страна, не мора да биде Русија, еве и Кина нека биде, сигурен сум дека на @Bafra воопшто нема да му пречи.

Ние веќе сме Јужна Осетија и тоа уште од 2001 година, и тоа по заслуга на НАТО.

Муабетов ти е како на Евреите кои веќе се испозатворени во нацистичките логори на смртта да им велиш да се зачленат во Нацистичката Партија на Германија, или во СС кој веќе го спроведува Холокаустот на дело.
Има луѓе кој несакаат војна...А сојуз со Русија и антиСАД може да не донесе до тоа.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
stavro, ako sestra ili eve tebe da ne ti ja mesam familijata te ebe ili siluva crnec totalno seedno e posto krajniot rezultat e se sto se gleda dolgorcno. ne bitno e kolku ti si uzival ili si se gadel dur ti onaduval bitno e samo rezultatot dali ti go rasiril cmarot. se drugo e totalno nebitno u globala.

znaci grcija stavila doznanie a ne veto. znaci nasite partneri se solidizirale so nea i ne ja prisilile da stavi veto i da ja prekrsi spogodbata. daj sega opravdaj go toj niven potez vo odnos na nas... fer izigrale ili si gi gledale licnite interesi ko sto nie trebase sega
Значи тебе би ти било сеедно дали сестра ти своеволно се ебела со црнец или тој ја силувал. ОК, секој со своето.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
kurcenje pa od mkd e smesno. radi tolku sto ste pametni ete do kaj ste.
nato nas pri jasno dobiena tuzba ne odbi. toa sto nie imame zelba da vlezeme vo nato ne znaci deka ke vlezeme kolku i da lizime gz...
Аааа не, нече мочи овака пријателе. Тоа е таа дијаспора што ја прозивам цело време, затоа заобиколи ме во иднина.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.425
Поени од реакции
24.598
Најубо и најлесно е да бидиш патриот ама от Оустрејлиа или от Њу Зиленд !

jas ne sum patriot, naprotiv jas sum prilicno dosta liberalen i globalist ako veke sakas da me klasificiras

ti od druga strana zaedno so pedza i nekolku drugi si kazavte deka ste gzo lizachi :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom