Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Ako ne mozat da podnesat pritisok neka dadat ostavka. A ne samo parite da gi zemat i milionski sumi kako patni troskovi da navedat a ne sakaat da gi cuvstvuvaat losite strani na mestoto pratenik. Vo drugi drzavi ovie izrodi ne bi preziveale ni eden den posle vakov cekor.
Koga vladata ja zagradi VMRO ovie jadea gomna deka se plasele od narodot.Sega oni setaat so policiska pridruzba.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.451
Поени од реакции
17.889
Секогаш целиот насобран гнев го празните врз албанците.

Ако јас можам да добијам услуга и на албански, тебе како македонец тоа нема да ти смета воопшто, нема да те загрози.

Не се плашете, не сме ние што внесовме новост во светот, има полно држави во светот со повеќе официјални јазици, и што ?

Мора ли све со натегање бе, кога еднаш ќе речете, да во право сте, ова ви следува.

Имам многу за пишување, но знам дека нема со кого да се разберам, пошто кога се работи за албанците, немате разбирање за ништо што се однесува на албанците, омраза само. (секоја чест за исклучоците кои знаат дека не се албанците проблемот на оваа држава)
Не, Албанците воопшто не се виновни( за ова вчера) . Го мислам ова и не сум саркастичен.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Не знам зашто се чудите, кога ова не е прв пат да се исмејуваат луѓе поради нивниот надворешен изглед, особено доколку истите луѓе се сретнати или сликани на митнизи и собири на ВМРО. Па нели на слободно умниот твитер ги извадија и тие придавки како небањати, жморони, вмроњни и слично, каде што следеше слика слична на таа од слободен печат, и како тој чичето што плаче.
Јас велам да му еби пес мајката на тој шо ја креира и одобри дотичната насловна страница.

V

viktora

Гостин
Гомното од Муртино го излажа народот пред избори.Значи законов не ја одсликува вољата на мнозинството.
Заев 2016 година: Кој бе тое ќе спроведе Двојазичност? Во Радовиш, во Струмица, во Прилеп, во Кавадарци? Глупости невидени.

P

PewDiePie

Гостин
Славица Шуманска-Митева: Кукавички чин е среде ноќ да ми го запалат автомобилот, не им се плашам

Значи време е народот порадикални мерки да превземе. Баш и затоа го гласаат законов по 2 пати,се плашат од шошоните а не од македонците.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Славица Шуманска-Митева: Кукавички чин е среде ноќ да ми го запалат автомобилот, не им се плашам

Значи време е народот порадикални мерки да превземе. Баш и затоа го гласаат законов по 2 пати,се плашат од шошоните а не од македонците.

Не само ова, читај и ја целата изјава, кажува нешто многу потрагично за жал. Вели, имавме закани ама не очекувавме да дојде до ова. Значи свесни се гомната дека сме и ние пичка од народ, дека не би биле радикални. „Ми се закани дека ќе ме запали? Мех, нема гз, само се курчи“

V

viktora

Гостин

Зошто да се плаши кога полицајци ја чуваат.Требаше добар ќотек па две недели на цевче да се храни па тогаш ќе видевме како ќе гласа.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Не се плашете, не сме ние што внесовме новост во светот, има полно држави во светот со повеќе официјални јазици, и што ?
Хех, ова сериозно?!
Абе тие држави пред да ги донесат таквите закони, да им дадат такви права на малцинствата прво си ја средиле државата. Кај нив пред се функционира правната држава, законите важат за сите, така да никој не е попривилегиран од другиот и ниту едно малцинство нема потреба да добива посебен третман во формат како кај нас, се со цел, наводно, да му се изедначеле правата со мнозинството.
Ова што се случува кај нас никаде на светот го нема. Еве кажи една држава.

Плус, колку за илустрација. Во тие неколку држави живеат образовани и цивилизирани луѓе кои се свесни за своите права кои произлегуваат од законите и уставот на државата. Не како кај нас, едни исти морони, испрдоци, изговори од луѓе, не веслаат со популизам 30 години.

Мора ли све со натегање бе, кога еднаш ќе речете, да во право сте, ова ви следува.
А што треба повеќе? Одредбите од Охридскиот рамковен договор се одамна во целост исполнети. Се ова е бонус кој не е пропишан со договорот а е стекнат со уцена.
Просечниот македонец од Струмица не е ниту во еден случај попривилегиран од албанецот во Тетово, и едниот и другиот го тиштат истите егзистенцијални проблеми.
Вие сте дури и еден чекор понапред. Мудро го користите статусот на малцинство по потреба а се однесувате како мнозинство во државата. Со законот се рушат бариерите, и во моментот единствената работа која правеше јасна дистинкција помеѓу мнозинството и малцинството е укината. Така да кажете ми, кој е тој посебен статус кој македонецот го има во државава, како е тој попривилегиран од албанското малцинство?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ја ги ја, незам со кое лице ќе одат да барат гласови на следните избори,
пардон, пратениците немаат лице.
Па најверојатно со она истото со кое вмровците бараа гласови после амнестијата, и добија повеќе отколку што имаа. Значи ако некој треба да го критикува ова тоа се неутралните а не вие партиски војници кои еднаш ќутевте а сеа демек јаки нешто. Ок, не викам не, излези протестирај насилно ама шо кур си ќутел порано. Смешни сте сите, исто ко сега шо плавиве ќутат, кога ќе бидат опозиција први ќе се за зборење. Циркузи маму ви ебам партиска.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Во недела викаат да се излезе на протест. Но протестите не играат голема улога.
Треба нешто по радикално да се превземе, а може и со блокирање на аеродромот, институциите, улиците и булеварите и тн.
Со протестиве ништо не правиме. Одат луѓето и дремат ко мисири. Пуштаат музика, денсаат, пијат сокови и води и тн.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Со протестиве ништо не правиме. Одат луѓето и дремат ко мисири. Пуштаат музика, денсаат, пијат сокови и води и тн.
Само граѓанска непослушност, неплаќање сметки, даноци, масовно повлекување кеш од банките може да направи нешто.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Што ќе има во недела?
Каде се информирате за протестите да прочитам?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.164
Поени од реакции
3.403
Па најверојатно со она истото со кое вмровците бараа гласови после амнестијата, и добија повеќе отколку што имаа. Значи ако некој треба да го критикува ова тоа се неутралните а не вие партиски војници кои еднаш ќутевте а сеа демек јаки нешто. Ок, не викам не, излези протестирај насилно ама шо кур си ќутел порано. Смешни сте сите, исто ко сега шо плавиве ќутат, кога ќе бидат опозиција први ќе се за зборење. Циркузи маму ви ебам партиска.
Откога е Мицко цреп јас сум неопределен (ќе испаднам дека сум за Грујо:D),
ти кажувам дека законот за амнестија може лесно да се побие, се што треба е обвинителството да ги уапси осомничените во хашките случаи и да се повика на меѓународната конвенција (заборавив точно како се викаше), каде се вели дека злосторства против човештвото не се амнестираат и не застаруваат, или владата (или кој е надлежен) да ги испрати предметите во Шведска или Нов Зеланд таму да ги судат поради тоа што ние не можеме (они имаат такви судови како Хашкиот),
ќе речеш епа шо не ги прати Грујо, Грујо беше диктатор, додека овој слободниов како што гледаш ги ослободи и оние од смилковско.

Во врска со овој закон, законот е неуставен и затоа се носеше со европско знаменце, притоа прекршувајќи многу процедури, најбитната, злоупотребено е европското знаменце, нема никаде наведено регулатива, а и преставнивци од ЕУ го кажаа тоа (не се до толку глупи да се бламираат), во спротивно за изгласување ќе требаа 81 пратеник,

а за уставниот суд имаме многу зборувано претходно, којзнае како би пресудил, тој ти е една од најкорумпираните институции, секогаш е со власта, освен во некој преодни години додека не се смени составот, поголемиот дел се стари судии, ама видовме како сваровски судството експресно ја смени страната, така да и овие не се многу сигурни што ќе прават.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.334
Секогаш целиот насобран гнев го празните врз албанците.

Ако јас можам да добијам услуга и на албански, тебе како македонец тоа нема да ти смета воопшто, нема да те загрози.

Имам многу за пишување, но знам дека нема со кого да се разберам, пошто кога се работи за албанците, немате разбирање за ништо што се однесува на албанците, омраза само. (секоја чест за исклучоците кои знаат дека не се албанците проблемот на оваа држава)
Ne se sekavam deka procitav na nekoj albanec da mu e zapalena kolata ili pred nekoj albanec da se sobral narod da protestira. Luti sme na nasite predavnici.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom