Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Јас очекувам од тебе некоја партиска инструкција да ни споделиш, некако не си ми интересен како загрижен патриот.
Зошто поголеми ши..птари станавте од самите нив?Сериозно прашувам.Повеќе прашина дигате вие одколку шип..тарите.Дали сте вие православните албанци кои ДУИ ги спомнува цело време па почнува полека да ви се буди нацијоналната свест?Поконкретно би те прашал колку илјади евра беа потребни да ти се пробуди нацијоналната свест?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.276
500 евра плата?

How about...

Предвидена е глоба во износ од 4.000 до 5.000 евра за органите, како и сите други институции за непочитување на одредбите од овој закон. Глоба во износ од 30 отсто од одмерената ќе му се изрече на службеното лице и на одговорното лице ако не го почитува законот.

ama kako ama zosto kako sega vaka od kade sega ova ama zosto vaka sega od nigde nikade

:blablab:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
Прегледај го приврзокот 187212[DOUBLEPOST=1521093574][/DOUBLEPOST]
Arni sho doe da ni objasnis. Gleam vekje si dobi lajkce od drugarceto od sdsm.
Patem ludakot apasiev dobi na ustaven za nepostoeckata vicepremierska pozicija.
Ali okej e,kje ti veruvame na ova sto go kaza. Bar da kazese nesto porazlicno od blamiranjeto na Pavle deka ako nekoj rabotel na uni vo stip,bil nepismen. Ti na koj uni si profesor?
Patem greska si,ne e nov zakon.site znaeme deka grujo go izglasa zakonov vo 2008.
Еден ист закон не се носи двапати.Може да има само надополнување и измена на веќе донесен закон. Така да бајат спин ти е ова.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Некои ни не заслужуваат 200 евра, а не пак 500 евра. Ја да сум сега и таа минимална од 200 евра ќе ја направам 100 евра.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.792
Поени од реакции
39.964

Gragxanski работи.
Не знам зашто се чудите, кога ова не е прв пат да се исмејуваат луѓе поради нивниот надворешен изглед, особено доколку истите луѓе се сретнати или сликани на митнизи и собири на ВМРО. Па нели на слободно умниот твитер ги извадија и тие придавки како небањати, жморони, вмроњни и слично, каде што следеше слика слична на таа од слободен печат, и како тој чичето што плаче.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.334
Африм Гаши се пофали дека гласал за Законот за јазици, но според собраниските служби не гласал
нели јавно гласаа бидејќи Грујо му ја зема картичката на Таљат ?? глупост тешка, ако беше тајно немаа да имаат ниту 61.. всушност ИСТО како првото гласање и Броењето на гласови е проблематично...
на првото гласање галамеа дека има 67 гласа а всушност 64 имаше.. сега тврдат 64[DOUBLEPOST=1521105664][/DOUBLEPOST]http://kurir.mk/makedonija/vesti/ivanov-so-dzebno-veto-moze-celosno-da-go-blokira-donesuvanjeto-na-zakonot-za-jazici/

Бранко бил цар, 10 пати стаил Вето :cool:

Последно уредено:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
http://time.mk/c/c91e561a86/mvr-za-zapalenoto-vozilo-na-pratenickata-prvo-go-skrsile-stakloto-pa-go-poleale-voziloto.html

Сум против насилство, но стварно не можам да си оправдам како млада жена од средина каде што цело население зборува на 1 јазик, гласа за закон со кој ќе се воведе зборување и на друг јазик... Како тоа нив ќе им го подобри животот во таков утепан град?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.334
Пет пратеници од редовите на СДСМ не гласале за Законот за јазиците

Собраниските листинзи покажуваат дека Маја Морачанин, Ферид Мухиќ, Ивана Туфегиќ, Лилјана Поповска и Тања Ковачев не гласале за донесување на овој закон.

Ковачев е на трудничко боледување, но пртетпладнето можеше да се забележи во собраниската сала. Според листингот, за Законот не гласале ниту лидерот на алијансата за Албанците, Зијадин Села, ниту пак, Африм Гаши од БЕСА. За законот гласале независните пратеници, Чедомир Саздовски и Амди Бајрам.

каков да е, Села е сепак реален, знае што сака .. не сака расплинување туку сака дома да си биде газда..
очигледно е дека овој Закон е некоја игра за трансформација на идентитетот од македонски во граѓански

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Верувам дека на голем дел од нив не им беше по ќеиф, особен не на онаков начин што го донесоа, ама тоа не е оправдување, сигурно и на вмровците не им било по ќеиф амнестијата на хашките случаи, па и 2001, уште ја памтам фацата на Љубчо кога се потпишуваше Рамковниот, беше израз на немоќ и капитуалција.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.276
Пратениците на СДСМ и коалицијата под полициска заштита

Лелелелеле, животот на своите најблиски ќе го стават во прашање, ама мораше по секоја цена да се изгласа двојазичноста. Се сеќавате кога му се смееа на Грујо кога поставуваше ограда околу владата, демек како бегал од народот... кој бега сега од народот а мрши? Кој оди сега со полициско обезбедување?
Е од истиот тој народ наредните избори ќе ги барате гласовите, АМА... :X3:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Иначе, не знам каде прочитав ама гласање НЕ значи дека го признаваш како закон само што не се согласуваш а негласање на закон значи дека не го признаваш законот (не беше вака формулирано напишаното, ова со свои зборови). Не знам колку е вистина, за право сум ептен неук и класичен дудук па ако има некој да објасни, слободно.[DOUBLEPOST=1521107644][/DOUBLEPOST]Ваљда беше нешто као дека е согласен со правната постапка а ако не гласаш воопшто, не си согласен.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Секогаш целиот насобран гнев го празните врз албанците.

Ако јас можам да добијам услуга и на албански, тебе како македонец тоа нема да ти смета воопшто, нема да те загрози.

Не се плашете, не сме ние што внесовме новост во светот, има полно држави во светот со повеќе официјални јазици, и што ?

Мора ли све со натегање бе, кога еднаш ќе речете, да во право сте, ова ви следува.

Имам многу за пишување, но знам дека нема со кого да се разберам, пошто кога се работи за албанците, немате разбирање за ништо што се однесува на албанците, омраза само. (секоја чест за исклучоците кои знаат дека не се албанците проблемот на оваа држава)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.268
Поени од реакции
18.239
Па има повеќе проблеми ама ни еден не ни го загрозува опстанокот како вие.
И не е толку проблемот законот за мене туку тоа што како и секогаш го донесовте на најалбански можен начин.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom