Па најверојатно со она истото со кое вмровците бараа гласови после амнестијата, и добија повеќе отколку што имаа. Значи ако некој треба да го критикува ова тоа се неутралните а не вие партиски војници кои еднаш ќутевте а сеа демек јаки нешто. Ок, не викам не, излези протестирај насилно ама шо кур си ќутел порано. Смешни сте сите, исто ко сега шо плавиве ќутат, кога ќе бидат опозиција први ќе се за зборење. Циркузи маму ви ебам партиска.
Откога е Мицко цреп јас сум неопределен (ќе испаднам дека сум за Грујо
),
ти кажувам дека законот за амнестија може лесно да се побие, се што треба е обвинителството да ги уапси осомничените во хашките случаи и да се повика на меѓународната конвенција (заборавив точно како се викаше), каде се вели дека злосторства против човештвото не се амнестираат и не застаруваат, или владата (или кој е надлежен) да ги испрати предметите во Шведска или Нов Зеланд таму да ги судат поради тоа што ние не можеме (они имаат такви судови како Хашкиот),
ќе речеш епа шо не ги прати Грујо, Грујо беше диктатор, додека овој слободниов како што гледаш ги ослободи и оние од смилковско.
Во врска со овој закон, законот е неуставен и затоа се носеше со европско знаменце, притоа прекршувајќи многу процедури, најбитната, злоупотребено е европското знаменце, нема никаде наведено регулатива, а и преставнивци од ЕУ го кажаа тоа (не се до толку глупи да се бламираат), во спротивно за изгласување ќе требаа 81 пратеник,
а за уставниот суд имаме многу зборувано претходно, којзнае како би пресудил, тој ти е една од најкорумпираните институции, секогаш е со власта, освен во некој преодни години додека не се смени составот, поголемиот дел се стари судии, ама видовме како сваровски судството експресно ја смени страната, така да и овие не се многу сигурни што ќе прават.