Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Кога поминаа? Пред 3 години 50 албанци без никаква причина пробаа да кренат востание. Зашто мислиш дека е тешко да се случи пак тоа?
Нашите пари цедени и испрани од власта, на најразлични начини, не се никаква причина.[DOUBLEPOST=1515871070][/DOUBLEPOST]
Како и да е, мора и ние од тимот на --патриотите-- да си признаеме некои свои грешки.

.
:lolzz:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.394
Поени од реакции
18.544
Кај нас има правници и економисти - со лопата да ги ринеш. Не можам да поврзам интелект со остручување кон економист или правник (освен ако тоа ептен не те влече).
А тоа е мнооогу многу мал процент.

Џабе ти е и 100к да зимаш ако на крај на месец ништо не ти останува и живееш под кирија.
Не мора да значи, има паметни луѓе кој тоа ги влече. Од моја генерација на факултет повеќето беа доста амбициозни и паметни, а сега тие што сме останати тука работиме како техничари со 5 пати помала плата од дечки што едноставно се снашле.
Многу зависи од што позиција ќе почнеш, а почетната позиција воглавном се добива со среќа и врски.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Исто вака беа и нацистите во 45-та, а сепак светот баш се замараше со нив. Будала свет.
Ако не слободно замарај се, ако ти е така полесно и ако така се тешиш за тоа што се носи.... Тоа не важеше за тебе, некако посебно ми е жал за тебе.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.759
Каде се поголеми правата на Албанците, тука, или во Швајцарија?
...тие не бараат права онака како во цел свет каде има малцинства, тие бараат права таму каде не се застапени истите, шкиптарот бара свое право во Делчево и Берово, оти во Струга, Гостивар и Тетово премногу ги има правата не му е интересно... тој си ги бара своите национални права каде не е национално присутен И ТОА МУ СЕ ДАВА СЕГА, по инерција треба да на истите македонците да си бараат своите национални права во Струга, Гостивар и Тетово каде ги нема во своја сопствена држава и во тие места се граѓани од втор ред !

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
А ти си чул за Франција, Британија, Германија, Италија. Имате право на образование и на употреба на свој јазик речиси секаде каде живеете. Прочитај ги написите на Астеруд и Павлова-Данева. Земи го примерот со судската постапка каде ќе настанат еден куп проблеми само затоа што еден учесник во постапката ќе сака да го користи својот јазик, земи дека такви проблеми ќе се случуваат во еден куп постапки во сите институции и кажи дали времето и парите вредат или не е можеби попаметно енергијата да се насочи на средување особено во делот каде живеат албанци на други прашања со оглед дека сме дно во прашање на ифраструктура, сообраќајни решенија, загаденост и генерално некултура и непочитување на закони.

Ама битно беше да го добиете правото у Кавадарци да се обратите на албански, се осеќаш сега подобро заради тоа?
Mene iskreno kur veke ne mi cue za ovie prashawa, za zakonov slushnav deka se izglasa od fcb prijateli koi se DUI poltroni i od panikava vo temava, mislev wtf se slucuva...
Moeto mislewe e deka ovie prashawa trebashe 91 da se reshat, vie dobrovolno toa da go napravivte, barem kako gragjani da se obiduvavte.
So sila lubov ne biva.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
So sila lubov ne biva.
Кај и да е јас мислам дека на крај вие највеќе ќе ја осетите горчината на оваа поговорка. Па макар и ние биле бугари, грци или срби на крајот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.759
...оф кој најде да зборвит за љубов, шкиптар за пола метро двор со пиштол брат убива, дома може да има две жени и десет деца, око не му трепнува за нив ...другар ќе убие во кафич оти накриво му ја погледна жената, ни закон почитува, ниту држава каде живее ...а замисли сака сам да живее демек доброволно поделен! :facepalm:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.213
Mene iskreno kur veke ne mi cue za ovie prashawa, za zakonov slushnav deka se izglasa od fcb prijateli koi se DUI poltroni i od panikava vo temava, mislev wtf se slucuva...
Moeto mislewe e deka ovie prashawa trebashe 91 da se reshat, vie dobrovolno toa da go napravivte, barem kako gragjani da se obiduvavte.
So sila lubov ne biva.
Oti be Puno so sila se pravis posten. Pisi si na albanski koj te razbra te razbra, koj ne neka nauci.
I ne samo ti, ve ima nekolku tuka od drugiot drzavotvoren narod.
Sigurno si cul za izrekata : koga ti davat zemaj, koga te tepat begaj. Vo momentot nikoj ne e po tepanjeto , naprotiv site se nesto raspolozeni za davanje pa koristi prilika ;).

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.874
Поени од реакции
21.782
So sila lubov ne biva.
Од диво племе , цивилизиран човек не бива, па и сите пари злато и права да ги имаат. НЕ ? Да земеме пример секаде каде што живее племето ? Германија, Швајцарија, Италија, Англија итн ... проблеми мафија дрога проституција убиства итн ... Колку сакаш негирај си, поединци нема да ја оправдаат племенската заедница која на нажалост ја сочинуваат 99%.
Колку од племето денес ги заинтересира победата на Македонија над Словенија ? Сакаш да ти одговорам НУЛА ПОСТО. Зашто ? Зашто не ја чуствуаат како своја, и тоа нема да го смени ни едно ебено право што ќе им се даде. Жално и патетично.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.213
И гласам за тие што имаат поддршка од Калето, утре можеби и за Мијалков ќе гласам
Ko taka tebe izborot ti e lesen koga se raboti za koj ke glasas na izbori. Zaokruzi bilo koja albanska partija i nema da zgresis. Sekogas ke si dobiten. I jas na proslite taka napraviv i ocigledno ne zgresiv. Dodusa jas imam sosem drugi motivi od tebe koga se raboti za da se zacuva republikata. Voopste ne sakam da se zacuva republikata, naprotiv kolku pobrzo se raspadnime tolku podobro za site. Najdobar, najbrz i najsiguren nacin toa da se napravi se Albancite i zgolemuvanje na nivnata politicka mok na smetka na drugite.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Ko taka tebe izborot ti e lesen koga se raboti za koj ke glasas na izbori. Zaokruzi bilo koja albanska partija i nema da zgresis. Sekogas ke si dobiten. I jas na proslite taka napraviv i ocigledno ne zgresiv. Dodusa jas imam sosem drugi motivi od tebe koga se raboti za da se zacuva republikata. Voopste ne sakam da se zacuva republikata, naprotiv kolku pobrzo se raspadnime tolku podobro za site. Najdobar, najbrz i najsiguren nacin toa da se napravi se Albancite i zgolemuvanje na nivnata politicka mok na smetka na drugite.
Ти си кренал раце, ама јас не.

И нема да се распадне државава, не за друго нема да не остават, колку и да се трудиме ;)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Не сакам моето дете да го научи македонскиот јазик пред англискиот, нефунскионално е, глупо е и пред се дискриминаторски. Од мали моите и твоите деца нема да имаат исти услови до успех.
Ако ова не можеш да го разбереш тогаш имаш голем проблем, тогаш мене ме гледаш како на граѓанин од втор ред, демек јас сум дошол тука и морам да се вклопувам во оваа државно уредување. НЕ, и НЕ, пошто јас сум бил тука и пред државново уредување, не прифаќам таков устав. Уставот требаше да ги задоволи потребите на сите граѓани а не спротивно.
Си слушал за швајцарија?
Aбдал еден.Абдалисан.
Во Англија оди и учи англиски.Со кого делам воздух бреее....

Ако не сакаш да се вклопиш, сегде е јасно дека си надвор.Аут.

Вака се ставате во иста улога како педери, лезбејки, курви,травестити, Боки 13 итн.

И ако не те разбирам за ова глупо мислење твое, за мене не си граѓанин од 2 ред, не те сметам сериозно за човечко суштество.

И јас нејќам многу работи, па ете не ми текнало да испукам полицаец или матурант.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.213
Ти си кренал раце, ама јас не.

И нема да се распадне државава, не за друго нема да не остават, колку и да се трудиме ;)
Ne krenav jas race, mnozinstvoto gragjani krenaa race. Jas posto sum onaka demokratski raspolozen samo ja pocituvam izbornata zelba na mnozinstvoto gragjani na republikata so pravo na glas.
Zavisi ti sto podrazbiras pod raspaganje . Mozebi trebase da napisam redefiniranje. Ako ti e muabetot teritorijata da ostani ista sto a se drugo da se izmeni togas da mozi i nema da se raspadneme ama toa e slaba uteha.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom