Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Гледам се собираат потписи за нов политички субјект ГДУ - граѓанско демократска унија. Има некој инфо за иницијативава?

S

silmarillion

Гостин
Е па Амети е многу интелегентен политичар,дур ние се расправаме и се делиме по сите основи ќе ни ја раскрчмат државава!Ама битно е добро работно место на државна цицка,за друго шо му еб.ш мајката.:cool:
Не гледам зошто и покрај тоа некој родољуб што би умрел за Македонија, на тие комитски вечери зачинети со знакот Обединета ала Вегета, не ги поставил тие прашања. Или патриотизмот се сведува на ркање Борјан Јовановски у фаца? М?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Сите овие проблеми постојат 15 години, симптоматично е како на патриотите им збохтисува само кога СДС е на власт. А замисли, истите тие, маргинализирани и опресирани од страна на врвот на ВМРО.
Ај не глуми лудило ти се молам, па истите вие за Талат јадевте муда кога стана министер за одбрана, а тоа ви е оправдување дека станал претседател на собрание.... Види кои се тие луѓе кои се бунеа за министер, а кои се кои се бунеа за претседател, направи пресек и ќе видиш кои се патриоти. А остатокот се партиски полтрончиња, или како ако сакаш сендвичи.

Фактот е тој, секоја прогресивна мисла се опресира, немој да мислиш дека од другата страна е поинаку, првата година од новава власт го покажува тоа, или ќе се вклопиш во машинеријата или ќе те снема од сцена. И додека ние си ја тешиме суетата (ради себични причини дека не сакаме да признаеме кога не сме во право) дека другите биле такви или бетер, поминаа 27 години умртвување на критичната маса. Незнам за тебе, ама жив таков пример ти го лајкнал постот, буквите му се мрдаат од што му се тресат рацете додека пишува постови за да се оправда пред самиот себеси.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.430
Супер теорија на заговор

Грујо му ги има дадено снимките на Зајко, за овој да го симне од власт, да го промени името и да ја реализира тиранската платформа,

после тоа Грујо пак да дојде на власт и да владее уште едно 20-30 години:icon_mrgr:

S

silmarillion

Гостин
Ај не глуми лудило ти се молам, па истите вие за Талат јадевте муда кога стана министер за одбрана, а тоа ви е оправдување дека станал претседател на собрание.... Види кои се тие луѓе кои се бунеа за министер, а кои се кои се бунеа за претседател, направи пресек и ќе видиш кои се патриоти. А остатокот се партиски полтрончиња, или како ако сакаш сендвичи.

Фактот е тој, секоја прогресивна мисла се опресира, немој да мислиш дека од другата страна е поинаку, првата година од новава власт го покажува тоа, или ќе се вклопиш во машинеријата или ќе те снема од сцена. И додека ние си ја тешиме суетата (ради себични причини дека не сакаме да признаеме кога не сме во право) дека другите биле такви или бетер, поминаа 27 години умртвување на критичната маса. Незнам за тебе, ама жив таков пример ти го лајкнал постот, буквите му се мрдаат од што му се тресат рацете додека пишува постови за да се оправда пред самиот себеси.
Бла бла бла. Да ти кажам една разлика може а и една вистина? Да имавте барем 5% муда како разочараните од шарените да ги пљукате ВМРО у нивно време како што се пљука сега по СДС, некој ќе ве есапеше за битни. Вака се криевте у дупки благодарејќи на разни бенефиции што криминални, што партиски и сеа одеднаш ти текна да збориш дека Грујо те опресирал и маргинализирал. Кај беше да го кажеш тоа од 2006та до 2017та? И ако ти смета а верувам ти смета албанец у Берово, зашто не покрена иницијатива за македонец у Зајас? Кого лажеш?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.440
Поени од реакции
30.933
Гледам се собираат потписи за нов политички субјект ГДУ - граѓанско демократска унија. Има некој инфо за иницијативава?
Штом има демократија во насловот, пиши пропало.
Додека постои демократија државата ќе ја водат неспособни.[DOUBLEPOST=1515924329][/DOUBLEPOST]
Бла бла бла. Да ти кажам една разлика може а и една вистина? Да имавте барем 5% муда како разочараните од шарените да ги пљукате ВМРО у нивно време како што се пљука сега по СДС, некој ќе ве есапеше за битни. Вака се криевте у дупки благодарејќи на разни бенефиции што криминални, што партиски и сеа одеднаш ти текна да збориш дека Грујо те опресирал и маргинализирал. Кај беше да го кажеш тоа од 2006та до 2017та? И ако ти смета а верувам ти смета албанец у Берово, зашто не покрена иницијатива за македонец у Зајас? Кого лажеш?
Извини, разочараните имаат муда?
Никој од шарените не сум видела да гукне за ситуацијата.
Не знам за што зборуваш.
Повеќето од нив ги бранат со реториката АМА ДОНЕСЕН Е ВО 2008.
И сега владата кога повторно се задолжи со 500милиони- АМА ВМРО ИСТО СЕ ЗАДОЛЖИ.
И кога се местат партиски вработувања и бркања - АМА ВМРО ИСТО ПАРТИСКИ ВРАБОТУВАШЕ.
А они уствари нели на улица урлаа за ваквите работи никогаш да не се повторат м?
Туку сеа пошто им зависи опстанокот од Сдсм, никаде ги нема.
Лет3 пример од форумов.
Ако пензионерите беа испраните мозоци на Вмро, се плашам да помислам шо ќе бидат шарениве на нивни години за Сдс.
Намести си ги фактите ко шо треба.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Албанскиот е втор службен јазик и официјално, да не се лажиме.

Реакција нема, а не верувам дека ќе има нешто сериозно, што не е дозирано.

Уште моментот кога се стави икс на македонското малцинство во Бугарија, можеше да се реагира, бар во јавноста да се образложи дека сме уште еднаш намагарчени, ништо, Ел фамилиа уште се пазареше, надеваше...

Сега има таков револт, шо има шанси да се направи најголемиот митинг во историјата на Македонија, доста добар дел симпатизери и активисти на СДСМ се против оваа тешка глупост, проблем е шо ќе биде тоа на чисто национална основа и не смее да се дозволи, Македонците се сметаат за синдром, сфатете.

Какви напори се прават задкулисно да нема сериозна реакција, не знаеме.

Не би бил толкав проблем законот ако навистина се градеше едно хармонизирано општество, проблем е шо територијалната распределба е дебакл, посебно во албански доминирани средини каде имаше етничко чистење, штета шо грујче не направи попис, како шо не направи ниту еден искрен патриотски чекор, па да се направи компарација на бројките од 2002 и сега, да видиме кој е за, а кој против соживот.

Оваа власт подобро да не прави попис, ако добро платат може Македонците да излезат малцинство.

Бидејќи истите стојат позади мапет шоуто во ДПМНЕ, нема ниту сега да се преземат искрени патриотски чекори.

Чудно како нашите "пријатели" не натераа да се одречеме и формално правно од нашите сонародници во соседните земји, кои нели не постојат, паралелно со интерно редефинирање на матичната земја, до систематско бришење на еден народ, како крајна цел.

Фашизам? Никако! Мултикултурализам.

Фашизам, национализам и вмровштина е ако се залагаш за Македонците во Егејскиот и Пиринскиот дел да бидат признаени како народ пред се, и како таков да добијат основни малцински права на ниво на земји членки на ЕУ.

S

silmarillion

Гостин
Не си видела? Иди на очно што да ти кажам. Ја диоптичар не сум. Еве ја идев на неколку протести од шарена па види ми ги постовите. Не да имаат муда, вегетариве можат да сањаат само. Под Грујово не зуцнаа, а и што ќе зуцнат. Кој рекетар, кој дилер, кој со кривична за убиство у сообраќајка...патриотишта до еден.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Види, ти јас што сум правел од 2006 до денеска не знаеш, а од 1991 па до 2006 па ич, може само да нагаѓаш и да замислуваш некакви куртон стереотипи. А ако кажам тука што сум правел, пак ќе речеш дека се правдам или можеби се фалам.

Така да да се поштедиме од расправија за мене и за тоа дали сум јас лицемер или патриот Види го само муабетот што го пишувам и сложи се со него или не се сложувај....

Ама проблемот е што неможеш да се сложиш, зошто се пронаоѓаш во тој муабет, па се осеќаш нападнат, па користиш „преџи бриго на другега“, за да се оправдаш самиот себеси со адхоминем аргументи.

Ти реков, не сум важен јас во моментот. Важни се аргументите и фактичката , јас како и секој жив човек сум подложен на грешки, па и да е така како што викаш, јас барем имам доблест да го кажам тоа. А ти уште не искукуирал првиот петел, се откажа од сето тоа што го мантраше тука 3 години....

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373

Албанскиот е втор службен јазик и официјално, да не се лажиме.

Реакција нема, а не верувам дека ќе има нешто сериозно, што не е дозирано.

Уште моментот кога се стави икс на македонското малцинство во Бугарија, можеше да се реагира, бар во јавноста да се образложи дека сме уште еднаш намагарчени, ништо, Ел фамилиа уште се пазареше, надеваше...

Сега има таков револт, шо има шанси да се направи најголемиот митинг во историјата на Македонија, доста добар дел симпатизери и активисти на СДСМ се против оваа тешка глупост, проблем е шо ќе биде тоа на чисто национална основа и не смее да се дозволи, Македонците се сметаат за синдром, сфатете.

Какви напори се прават задкулисно да нема сериозна реакција, не знаеме.

Не би бил толкав проблем законот ако навистина се градеше едно хармонизирано општество, проблем е шо територијалната распределба е дебакл, посебно во албански доминирани средини каде имаше етничко чистење, штета шо грујче не направи попис, како шо не направи ниту еден искрен патриотски чекор, па да се направи компарација на бројките од 2002 и сега, да видиме кој е за, а кој против соживот.

Оваа власт подобро да не прави попис, ако добро платат може Македонците да излезат малцинство.

Бидејќи истите стојат позади мапет шоуто во ДПМНЕ, нема ниту сега да се преземат искрени патриотски чекори.

Чудно како нашите "пријатели" не натераа да се одречеме и формално правно од нашите сонародници во соседните земји, кои нели не постојат, паралелно со интерно редефинирање на матичната земја, до систематско бришење на еден народ, како крајна цел.

Фашизам? Никако! Мултикултурализам.

Фашизам, национализам и вмровштина е ако се залагаш за Македонците во Егејскиот и Пиринскиот дел да бидат признаени како народ пред се, и како таков да добијат основни малцински права на ниво на земји членки на ЕУ.
Јас мислам во следниве година дена нема човек да излезе на улица ама баш за ништо. вмровците се уплашени додека на другиве им е комотно а и странците немаат засега интерес да финансираат револуции.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Ти и јас сме дел од фактите Јамајка. Не се амнестирај сега кога се кршат копјата.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.440
Поени од реакции
30.933
Не си видела? Иди на очно што да ти кажам. Ја диоптичар не сум. Еве ја идев на неколку протести од шарена па види ми ги постовите. Не да имаат муда, вегетариве можат да сањаат само. Под Грујово не зуцнаа, а и што ќе зуцнат. Кој рекетар, кој дилер, кој со кривична за убиство у сообраќајка...патриотишта до еден.
Да во реален свет со контакт со реални луѓе не сум видела.
Вие шарените направивте фатална грешка.
Да ја претставиме ситуацијава со државава малку поинаку.
Да биравте меѓу смртта на еден криминалец и спасување од потонувањето на еден брод, вие ќе ја одбравте смртта на криминалецот.
Барем се надевам криминалецот вистина ќе одлежи затвор.
Ако не ќе биде пресмешно да ве покажувам со прст.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.874
Поени од реакции
21.782
Зошто го бараш пцојсанио помеѓу живите?
Според непотврдени информации е на владино службено патување, после унапредувањето што го има добиено. Повеќе не е на 30.000 денари тарифа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom